adliyelerde seçim kurulları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sisss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sisss

Seçkin Üye
Seçkin Üye
adliyelerde seçim kurullarında daha önce görev alan arkadaş var mı? Ne yapılıyor orada tam olarak?

suleyman45' Alıntı:
Ilçe seçim kurullarinin, baslica görev ve yetkileri

1. Ilçe çevresinde seçimin düzenle yürütülmesini saglamak için gereken bütün tedbirleri almak ve seçim islerini denetlemek,

2. Sandik kurullarini kurmak,

3. Ilçedeki sandik kurullarina, oy sandiklarini ve bu kanunda yazili diger seçim araç ve gereçlerini göndermek,

4. Sandik kurullarinin tesekküllerine, islemlerine ve kararlarina karsi yapilan itirazlari inceliyerek karara baglamak,

5. Sandik kurullari baskanliklarinca seçim islerinin yürütülmesi hakkinda sorulacak hususlari derhal cevaplandirmak,

6. Ilçe çevresindeki sandik kurullarindan gelen tutanaklari birlestirerek, ilçe seçim tutanagini düzenlemek ve bu tutanagi seçim islerine ait diger evrak ile birlikte il seçim kuruluna derhal teslim etmek,

7. Kanunla kendisine verilen baskaca görevleri yapmak.
sağolun hocam bunları ben de buldum. bize üçte gelin dediler gece bire kadar sürermiş, herhalde 6. maddeyle alakalı şeyler yapacağız. Daha önce orda görev alan arkadaş varsa net bilgi almak istedim.

Sandık başkanları gelecek onlarla birlikte sistem üzerinden oy sayılarını gireceksin.

Çayını icersin, muhabbetini edersin, secim yerinde en rahat ortam orası. Karşında secim kurulu oturur :) onlara bakarsın. Belediye Başkani belli olunca tatlı getirir onu yersin :)

Geri