Adobe CS4

Kodla Büyü

naczo_neb

Aktif Üye
Yeni Adobe CS4 dvdlerimiz geldi. Yalnız 2 yıl önce kurulan bilgisayarlar CS3 ü bile zor çalıştırırken biz bu dvd leri ne yapacağız.raflara süs olsun diyemi o kadar para veriliyor bu dvdlere...
Aydın / Nazilli

naczo_neb' Alıntı:
Yalnız 2 yıl önce kurulan bilgisayarlar CS3 ü bile zor çalıştırırken

Hocam haline şükret 10 yıllık faz 1 lerle çalışanların canı yok mu. Kullanırsın bir şekilde.

bende de cs3 ler var ama kurmadım... 512 ram kaldırmaz ki min 1 gb ram istiyor...

oz_om' Alıntı:
bende de cs3 ler var ama kurmadım... 512 ram kaldırmaz ki min 1 gb ram istiyor...
kaldırıır hocam ben kurulum için makinanın birine 512 ram daha takıp kurduktan sonra image alıp diğer makinalra attım yada kurulumda tek tek seçerseniz sorun olmuyormuş daha önce yine sorulmuştu herhalde forumda okumuştum

evet bizede geldi. 4 dvd nin imajını aldım ekleyecem inşallah siteye. ulaşamayanlar indirsin diye. bu arada bilgisayarları çok kötü olanlar kaldırmaz ama siyah kasa vesteller için söylüyorum. hepinizin bildigi gibi 1gb ram istiyor. 512 olsada kuruyor ama bizim ramlarin 64 ü ekran kartına gittiği için 512 göstermiyor o yüzden kurmuyor. bende bir bilgisayarı açıp içine biraz ram taktım. 1gb yaptım. programı kurup imajını aldım. sonra o imajı bütün bilgisayarlara yükledim. böylece hepsine kurmuş oldum. programlar açılıyor. biraz yavaş olsada yinede hepsinde kurulu işte.

Ürünün resmi sitesinde ABD üzerinden satış fiyatı 1700 dolar. Ürünü bilgisayara kurmaktan öte gerçekten de eğitim öğretim için uygulanabilir ve faydalı projeler üretebilmek daha önemli diye düşünüyorum. Fakat öğretmenlerimizin kaçı bunu kullanabilir ki? Bilgisayar ortamında yazarlık seminerini alan öğretmenlerimizi üründen haberdar edip kullanmalarını sağlamalıyız ama onlar da bu seminerlerde neyi ne kadar öğrendiler tartışılır. Alt yapısı oluşturulmadan yatırım yapılmış bir uygulama daha...

yazık bu paralara acıyorum gerçekten, bu durumun ne kadar saçma bir uygulama olduğunu ancak biz bilebiliriz , ne okul idaresi anlar ne diğer branşlar anlar , biz herşeyin farkındayız ama göz göre göre bu paraların buralara harcanmasına sessiz kalıyoruz. yazık değilmi? ilgili yerlere bu durumu iletip gündeme getirelim...

unknownrealmman' Alıntı:
Ürünün resmi sitesinde ABD üzerinden satış fiyatı 1700 dolar. Ürünü bilgisayara kurmaktan öte gerçekten de eğitim öğretim için uygulanabilir ve faydalı projeler üretebilmek daha önemli diye düşünüyorum. Fakat öğretmenlerimizin kaçı bunu kullanabilir ki? Bilgisayar ortamında yazarlık seminerini alan öğretmenlerimizi üründen haberdar edip kullanmalarını sağlamalıyız ama onlar da bu seminerlerde neyi ne kadar öğrendiler tartışılır. Alt yapısı oluşturulmadan yatırım yapılmış bir uygulama daha...

ejdeharr' Alıntı:
yazık bu paralara acıyorum gerçekten, bu durumun ne kadar saçma bir uygulama olduğunu ancak biz bilebiliriz , ne okul idaresi anlar ne diğer branşlar anlar , biz herşeyin farkındayız ama göz göre göre bu paraların buralara harcanmasına sessiz kalıyoruz. yazık değilmi? ilgili yerlere bu durumu iletip gündeme getirelim...

kesinlikle çok haklısınız. dün bende içimden geçirmiştim. deli para harcanıyor bu setlere. hemde büyük bir çoğunluğu kullanılmıyor. bişeyler yapmak gerek.

agahyildiz' Alıntı:
unknownrealmman' Alıntı:

ejdeharr' Alıntı:

kesinlikle çok haklısınız. dün bende içimden geçirmiştim. deli para harcanıyor bu setlere. hemde büyük bir çoğunluğu kullanılmıyor. bişeyler yapmak gerek.

Biz ülkemizi bu kadar düşünüyoruz. Ne güzel bir şey bu. İnanın hepinizle gurur duydum. Keşke onlar da bizi ve ülkemizi bizim kadar düşünebilse...

arkadaşlar bu dvd ler okullarınıza mı geld yoksa siteden mi indirdiniz.siteden indirmeyi denedim ama 1.4 gb gibi bir bilgi bir hayli zor.hem netin yavaşlığı hemde elektirik kesintileri

Arkadaşlar gerçekten merak ediyorum. Bu işlerden acaba hangi brokratların cepleri doluyor. Yanlış hatırlamıyorsam.MEB CS3ler için 12 m€ para harcadı. Ne yapılacaktı bunlarla. İngilizce, fen , sostal bil vb öğretmenlerim. BTS ye gelip (ne zaman gelecekelrse) kendi dersleri için eğitim materyali tasarlayaaklar. Yok böyle bir saçmalık. Sen bu parayla eğitim ve tasarım uzmanlarını işe al VİTAMİN e benzer bir SİStem kur. Eminim çok daha ucuza cok daha profesyonel işler çıkacaktır aynı zamanda tüm türkiyede bir standart oluşturmuş olursun.

Bizlerin aklına gelenler büyüklerimizin aklına gelmiyormu. Eminim geliyordurda kafalarında hagi tilkiler dolanıyordur.

agahyildiz' Alıntı:
unknownrealmman' Alıntı:

ejdeharr' Alıntı:

yazık başka diyecek bişey yok

mrtcmhr_13' Alıntı:
arkadaşlar bu dvd ler okullarınıza mı geld yoksa siteden mi indirdiniz.siteden indirmeyi denedim ama 1.4 gb gibi bir bilgi bir hayli zor.hem netin yavaşlığı hemde elektirik kesintileri

Okulumuza yazı geldi. İlçe MEMden DVDlerinizi alın diye. Size de e-posta gelmiş olabilir. Ancak e-postalar çoğu zaman -özellikle de okuyanın anladığı konulardan olmayınca- doğru düzgün okunmuyor. İdareye sorun derim.

beyisoy' Alıntı:
oz_om' Alıntı:
kaldırıır hocam ben kurulum için makinanın birine 512 ram daha takıp kurduktan sonra image alıp diğer makinalra attım yada kurulumda tek tek seçerseniz sorun olmuyormuş daha önce yine sorulmuştu herhalde forumda okumuştum
teşekkür ederim beyibey hocam... tek tek seçerek kuramyı deniycem :D

CS3'leri bende 20+1'lik bilgisayarlarıma kuramadım. Bizim okul meslek lisesis olmasına rağmen gelişen teknolojiye göre yeni bilgisayarlar yok. Ben eski versiyonları kurdum. CS4'lere uyumlu bilgisayar isteyeceğim.

arkadaşlar cs4 ü kurdum hemde tüm bilgisayarlara nasıl mı?
pc lerden birinin remini çıkarıp diğerine takarak 1 gb yaptım sonra formatlayıp temiz bir windovs kurdum. gerekli tüm sürücü ve programları yükledim cs4 de dahil. sonra ghostla imaj alıp, klonu olan diğer 19 pc yede bu imajdan 15 dk. da kurulum yaptım. burada karşılaşılan tek sorun kullanıcı ve pc adlarının çakışması bu da zaten çok kolay değiştiriliyor.
20 bilgisayarı formatlamam ve kurmam sadece 2 günümü aldı

1700 dolar ha... Vay be krizde olan abd'ye türkiyeden destek.
Arkadaşların bir çoğunun dediği gibi kullanan nerde, bilen nerde.. Benim ki birleştirilmiş sınıflı köy okulu cs3'ten geçen sene iki tane verdiler.

pakgun' Alıntı:
Arkadaşlar gerçekten merak ediyorum. Bu işlerden acaba hangi brokratların cepleri doluyor. Yanlış hatırlamıyorsam.MEB CS3ler için 12 m€ para harcadı. Ne yapılacaktı bunlarla. İngilizce, fen , sostal bil vb öğretmenlerim. BTS ye gelip (ne zaman gelecekelrse) kendi dersleri için eğitim materyali tasarlayaaklar. Yok böyle bir saçmalık. Sen bu parayla eğitim ve tasarım uzmanlarını işe al VİTAMİN e benzer bir SİStem kur. Eminim çok daha ucuza cok daha profesyonel işler çıkacaktır aynı zamanda tüm türkiyede bir standart oluşturmuş olursun.

Bizlerin aklına gelenler büyüklerimizin aklına gelmiyormu. Eminim geliyordurda kafalarında hagi tilkiler dolanıyordur.

Hocam sizin görüşünüze katılıyorum bence de böyle yapılmalı...

meslek lisesi veya düz liselere gönderilmesinin belki bir avantajı olabilir ama ilköğretim okullarına neden gönderildiği konusunu bir türlü kafam almıyor. banada mail atıp şu gün gelin alın demişler ama CS3'e yaptığım gibi dolabımın güzide bir yerinde muhafaza etmek zorunda kalacağım.

kurmak zorunluluğuna gelince, gelen müfettiş zaten anlamıyor. ilçe formatörü gelecekte bakacak bişi diyecek... mümkün değil. ancak il formatörü size denk gelecekte belki bir iki söz söyler. bende cevap veririm, :x atışırız belki.

makinaları bir şekilde kandırıp çalışmalarını sağlayabiliyoruz ama öğrencilere imaj atıp çoğaltmak mümkün olmuyor malesef. :)

CS4 Okula henüz gelmedi, zaten CS3'leri de kurmamıştım, çünkü onlar geldiği yıl ben görevli değildim :)

Geçen yapılan toplantıda Eğitici Bilgisayar formatörü arkadaş, "siz bakmayın bu programların 1 Gb ram istediğine 512'ye de kuruluyor" dedi, gelince deneyeceğiz bakalım ne kadar doğru. CS3'ü evimdeki bligsayardaki (1,5 Gb ram varken 1 Gb söküp) 512'ye kurmayı denemiştim ve kurulmamıştı :)

Slm. Arkadaşlar bu dvd ler nereye geliyor? Okula mı, yoksa biz başka bir yerden mi alıyoruz? elinde olan varsa siteye koyabilir mi?

İlçe/İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gelir, size resmi yazı ya da e-posta yoluyla gelin alın derler, gider imza karşılığında alırsınız öğretmenim.

Arkadaşlar bu eğitimi veren biri olarak ne eğitek ne de bakanlık okulunuzun bilgisayarlarını baz almıyor sadece biz yatırım yapıyoruz diyolar ve çekiliyolar kenarı 5 6 ay sonra cs5 çıkıcak o zaman ne olucak gene update keşke her kez sizin gibi düşünse

gaziantep,,,
Burdaki köy okullarının tümüne 2'şer tane veriyorlar, size kaç bilmiyorum.
köy okulu ama lab falan yok, birleştirilmiş sınıf. tek öğretmenli. Kullanacak adam da yok.
Keşke bunu alacaklarına okullara 2'şer bilgisayar verselerdi.

bende cs3 de photoshop' u kurdum makinalara, boş kaldıklarında uğraşsınlar bebeler, eminim uğraşırken öğrenecekler

arkadaşlar adobe cs4 kurduğum bilgisayarın imajını alı diğerlerine kurayım dedim ama adobe cs4 dışında bütün programlar kurulurken adobeden eser yok. ilk önce lisans durumu ile ilgili oldabieceğini düşünmüştüm ama sizin söylediklerinize bakılırsa başka bir sıkıntı olmalı.. neden olabiir bir fikriniz varmı bu arada ben acronis kullanıyorum imaj için

Geri