ADRESS BOOK WİEVER SORUNU

Kodla Büyü

saldikenver

Site Gezgini
Arkadaşlar
İNternet sayfalarında gezinirken adres defteri diye bi uyarı geliyor
Nedeni ne olabilir
Küçük bir pencere açılıyor ve adres defterini gözden geçirme filan uyarılar geliyor

lab, idare, öğretmenler odası heryerde var bu sorun.. ağ yoluyla yayıldı heryere..
beyin fırtınası yapamamız gerekio arkadaşlar:)
sadece 3 kişiyiz sanırım

arkadaşlar
benimde aynı heryerde aynı uyarı geliyor
bilgisayarlar exper
ayb kapsamında 2.fazda kuruldu.
ben ana bilgisayara format atıyorum.
bakalım yine aynı sorun devam edecekmi
ama lab. daki öğrenci bilgisayarlarında da aynı sorun var.
ne yapacam bilmiyorum
acaba ağda virüsmü var
ağda virüs olursa bunu nasıl anlarız
bi yardımcı olun lütfen

arkadaşlar
şimdide bu uyarı çıkıyor
kasperskiyi kurdum
kurduktan sonra bu uyar ıçıkmaya başladı bazı sitelere girerken

Slm. Evet bugün benim okulda müdür yardımcısında da aynı sorun oldu. Bir türlü anlayamadım neden oluyor. NOD32 lisanslı antivirüs programı var ama dediğiniz gibi virüs olabilir mi? Ben msconfig ile açılıştaki herşeyi iptal ettim. Şu anda sorun yok gibi. Bakalım yarın nasıl olcak?

saldikenver' Alıntı:
arkadaşlar
şimdide bu uyarı çıkıyor
kasperskiyi kurdum
kurduktan sonra bu uyar ıçıkmaya başladı bazı sitelere girerken
geçen yıl aynı sorun bendede vardı, sadece lab. da vardı bu sorun, öğrenci bilgisayarlarındaki d bölümünü biçimlendirdik sorun çözüldü, çok baş belası bi uyarı hocam..
çok uğrastım..
benim sunaki sorunum "adress book wiever"
bence bu kesin virüs ve ağdan heryeri sarıyo :(

alideniz2000' Alıntı:
1) açılıştaki gereksiz programları kaldıralım. "ctfmon" hariç hepsini kaldırabilirsiniz.
2) gizli doyaları görünür yapalım ve açılış virüslerini temizleyelim. yaptığımız işlemi kontrol edelim mutlaka.
(bu işlem için
http://bilgisayarbilisim.net/bu_cd_ile_ ... 25477.html
adresindeki acil rar işinizi görür.)
3) C'nin ve varsa diğer partisionların kota sınırını 1 kb yapalım.
4) sistem geri yüklemeyi kapatalım.
5) internet bağlantımızı keselim.
6) boot'tan virüs taraması yaptıralım.

tahminim yeni bir virüs EYLÜL ayındayız.
hocam teşekkürler umarım bu çözüm olur

Çözüm Bulan

Merhaba arkadaşlar.
Bu site ile sadece bu sorun sayesinde karşılaştım. Mutlu olayım benden başkalarıda var bu sorunu yaşayan diye yoksa üzüleyimmi anlamadım ama.
Bende şirketteki tüm bilgisayarlarımda bununla mücadele ediyorum. Yaklaşık 15 makinada aynı problem var. Bir haftadır denemediğim şey kalmadı.Yaptığım işlemler sizede anlatayım sizde tekrar denemek zorunda kalmazsınız.
ilk olarak 2 adet server hariç hepsine aynı anda format atıp yeniden yükledik. Düzelmedi sonra ikinci formatları atıp kullandığımız office cd sini ve windows cd lerimizi değiştirdik. Ama kabus yine bizimleydi. sonra Mcafee 8.5 ve Avast ile detaylı taramalar yaptık. Hemde bütün makinalarda. Bu taramaları güvenli moddada tekrarladık.
Sonuç olarak bu işten bir türlü sıyrılamadık. Sorumu çözebilen varsa ACİL YARDIM lütfen.

İlginize şimdiden teşekkürler

bendede hala devam, bugünde kabus gibiydi.. ilacı yok mu bunun :)
explorer e tıkladığımız gibi gelio..
buralardan bağlantı kurup çare bulamazmıyız arkadaşlar...

tehlikeli virüs

merhaba arkadaşlar,
virüs bulaştığı bilgisayarları modem gibi gösteriyor. uyarı aldığınız bilgisayarda eğer virüs programınız varsa ve yakaladıysa virüsü o bilgisayar büyük ihtimalle etkilenmemiştir virüsten ağdaki virüsü temizleyene kadar temiz bilgisayarlardaki internet browserlarının java özelliklerini kapatın.

yanlış anahtar kelimelerle aradığım için başka bir başlık açmıştım bende
http://www.bilgisayarbilisim.net/cok_te ... 27070.html

sorunu tespit ettim ağdaki virüslü bilgisayarları da tespit ettim ama henüz çözemedim.
bilgisayara format atsanız bile internet explorer ı açtığınız anda virüs bulaşacaktır ağdaki diğer virüslü bilgisayarlardan.

iyi çalışmalarr

yanlış anahtar kelimelerle aradığım için başka bir başlık açmıştım bende
http://www.bilgisayarbilisim.net/cok_te ... 27070.html

sayın gcapan konu ile ilgili yazılarınızı okurken sizmi yazdınız yoksa benmi anlayamadım doğrusu. Yukarıdaki linkte açılan konuda bahsetmiş olduğunuz virüslerin bu konuyla ilgili olduğuna eminim çünkü bende aynı virüsleri yakalıyorum tüm makinalarımda. Ama bir tek sorun var. Virüs taraması ve format işlemlerini tüm makinalarıma yaparken hem yerel ağı tamamen kapattım. Hemde herbirinin formatı ve taraması tamamlanmadan ağı yeniden açmadım. Format atamamadığım tek pc vardı oda SERVER... Mcafee 8.5 ve Avast ile yaptığım bütün taramalarda aynı virüsleri buluyorum. Özellikle Almanahe tüm makinalarda mevcut ama silinemiyor. Hosts dosyasının değişme durumuna gelince bunun en büyük sıkıntısını ben yaşıyorum galiba çünkü intranet ağımızdaki kullanmış olduğumuz sitelerimize girebilmek için mutlaka kendi düzenlemiş olduğumuz hosts dosyasınu kullanmamız gerekiyor. Ama maalesef kullanamıyoruz. Bir süre sonra hemen 201 KB lık yeni hosts dosyası geliyor. Bu dosya bile tüm işlemlerimizin durmasına neden olabiliyor...
Öyle görünüyorki durum çok ciddi. Bir an önce bir çözüm bulmalıyız. Hep birlikte hareket etmeliyiz. Konuyla ilgili tüm tecrübelerimizi burada paylaşmalıyız. Allah yardımcımız olsun...

Ben NOD32 3.0 Katılımsız versiyonunu yükledim.Şimdilik sorun yok gibi.Yani NOD 32 virüsü bulup karantinaya aldığı için sürekli uyarı mesajı görüntülenmiyor.
İnşallah tekrarlamaz.

arkadaşlar sanırım virüsün adı HBinJECT .. uyarı verdiğinde alt+ctrl+del yapınca arka planda çalışıo olduğunu görürsünüz....

herkes sorunu çözdü sanıırm..
kimse paylaşımda bulunmuyo..
arkadaşlar bende hala devam ediyo.. bilgisayarları formatlamaya başladım... herkese kolay gelsin:)

nefret ettim bu virüsten ...sanırım çare ağları iptal etmek ve bilgiayarları resetlemek

Selam... Aynı sorun bende de var şu anda halada decvam etmektedir.
İlk yapmaya başladığım iş modeme resetlemek ve tekrar kurmak oldu.
Bütün ağ kablolarını çektim ve serverdaki sürücülerde dahil bütün pclere format attım.
Sonra programları kurdum pclerdeki işler bittikden sonra yine bu virüs girmeye başladı. Pclerde görev yöneticinde çok sayıda rundll vardı temp de de sayılar halinde resimler ve tmp dosyları exe ler ve daha önce görmediğim uzantıları gördüm.
Şu anda da PCleri Felç etmeyi sürdürüyor ne yaptıysam hiç bir işe yaramadı IP yi dahi değiştirdim.
Kotayıda denediğimizde youtuba ve benzer siteledeki videoları ,flash animasyonları benzer sitelerede giremediğinizide fark etmişsinizdir.

Sonuca varan arkadaşlar varmı bilmiyorum ama ben ve benim gibi arkadaşlar çok mahduruz sorunu çözen arkadaşlar varsa yardımlarını paylaşabilirmisiniz...

Geri