ADSL & İnternet Sorunu

Kodla Büyü

semraaa14

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bizim Labda BIILION BİPAC 7300 ADSL modem var. Bilgisayarlar modemden ağı görebiliyor, ama internete bağlanamıyor. Kaç gün önce problem yoktu internette. Arkadaşlar sorun ne olabilir acaba yardımcı olursanız çok sevinirim...
Yardımcı olan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

hocam modemdeki tüm ışıklar yanıyor mu?( örneğin PPP ışığı) eğer yanmıyorsa modeme sinyal gelmiyor demektir.. yanıp ta internet yoksa modeme aşırı yükleniliyo olabilir.. ama ilk önce ışıklrı kontrol edin..

söylemek istediğim bilgisayarlar birbirini görebiliyor. ağ kurulu ama internete bağlanamıyor.Işıklar yanıyor, hiç bir sorun yok gibi ama internete bağlanamıyoruz.Modeme tek bir bilgisayar bağladık onda da girilmiyor.

Modemden ağı görmek ifadesi biraz saçma olmuş kusura bakmayın. Nasıl ifade edeceğimi bilemedim...

Hocam modem şifreleri resetemiş olmasın. aynı durum geçen hafta benim de başıma geldi. sorunu şifreleri tekrar girerek çözebildim.

Modemin fişini çekip yeniden takın daha sonra arkadaşların dediği gibi ışıkların hepsinin yanıp yanmadığına bakın.

valla hocam, ne bilim şu an başka bişey de gelmiyo aklıma ama TCP ayarlarına bi daha kontrol edin, modem arayüzüne girip bilgilerinizi kontrol de edebilirsiniz.. ya da hocam, bilgisayardaki virüsler de internete girmenizi engelleyebilir.. bi virüs taraması yapsanz ii olur..

bugun bütün gün bende internet le uğraştım :? :? sonunda bulduk arıza yı darısı size
ışıklar yanıyor mu yanıyor gibi mi ?.telekomdan hattıda bi kntrol ettrin hocam , bi resetleyin
kablodan olabilir , bizimki ondan çıktı en son .kablonun ucundan telefon denedik hat olduğu halde aynı kablodan internet olmuyor başka kablodan oluyor.kafam kazan oldu bugun herşey normalken çalışmaması.bulursunuzu inş.

sahret58' Alıntı:
Hocam modem şifreleri resetemiş olmasın. aynı durum geçen hafta benim de başıma geldi. sorunu şifreleri tekrar girerek çözebildim.

Böyle bişi olmuşsa hocam bunu; modemin içine girip Lan ayarlarından kullanıcı adı ve password mu tekrar gireceğiz yoksa modemin ayarları mı var? olması gereken nesıl acaba?

Evet hocam modemin içine girip kullanıcı adı ve şifre yazacaksınız. bizdeki sorun öyle idi. bir de MEB'in verdiği internetin kullanıcı adı uzantısı ttnet değil "kullanıcıadı@meb" şeklinde olacak buna da dikkat edin.

hocam benim aklımda kaldığı kadar şöyle söyleyebilirim.. biyere PPPoE, biyere 8, biyere 35 yazıyodunuz.. :D ama dediğim gibi tam hatırlayamıyorum.. sonra k.adını ve şifreyi yazıp kaydediyodunuz galiba...
hocam çok sıkıntı verici bi durum, inş. en kısa sürede halledersiniz..

Geri