Adsl Modemin Router Özelliğini Kullanma Hakkında??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan CeM_G
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

CeM_G

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar şimdi bir odada internete bağlı kablolu adsl modem var. başka bir odaya wirelles özelliği olan modem router koyarak, kablolu modemden bir hat alıp wirelles modem routere taksak, ve bu ikinci modemim router özelliğini kullanarak wirelles sinyali dağıtmasını sağlayabilir miyiz? Eğer bu yapılırsa nasıl yapılabilir, fikir verebilir misiniz?
Burdaki amacım modem router alarak, daha sonra olabilecek bir durumda modem özelliğini de kullanabilmek. Access point alarak da bu çözülebilir, fakat dediğim durumdan dolayı bu çözümü gerçekleştirebilir miyiz?

CeM_G' Alıntı:
Arkadaşlar şimdi bir odada internete bağlı kablolu adsl modem var. başka bir odaya wirelles özelliği olan modem router koyarak, kablolu modemden bir hat alıp wirelles modem routere taksak, ve bu ikinci modemim router özelliğini kullanarak wirelles sinyali dağıtmasını sağlayabilir miyiz? Eğer bu yapılırsa nasıl yapılabilir, fikir verebilir misiniz?
Burdaki amacım modem router alarak, daha sonra olabilecek bir durumda modem özelliğini de kullanabilmek. Access point alarak da bu çözülebilir, fakat dediğim durumdan dolayı bu çözümü gerçekleştirebilir miyiz?

Merhaba;

Anladığım kadarıyla, kablosuz özelliği olan bir modem alıp sadece kablosuz yayın yapmasını istiyorsunuz. Alacağınız modemin DHCP sini kapatın ve DSL modunu kapatın varsa Bağlantı türünü Köprü olarak seçin işleminiz olur. Yada satın alıcaksanız ürünü, Satın almadan önce netten veya müşteri hizmetlerinden bu tarz hizmeti verip veremediğini sorabilirsiniz cihazın.

evet hocam yeni bir kablosuz modem alacağız. benim düşüncem sadece access pointe para vermek istemiyorum,yani yarın öbür gün lazım olur düşünesiyle modem router alayım diyorum. zaten sadece bir iki bilgisayar kablosuz bağlanacak bu işlemin olduğu yerde. Tam öğrenmeden para vermek istemiyorum da hocam.

bahsettiğiniz şey modemin router özelliği değil access point özelliği ve evet yapılabilir. yukarıda da yazıldığı gibi modemin dhcp özelliğini kapatıp access point olarak kullanabilirsiniz. modeline göre birkaç ayarı değişebilir.

dhcpyi kapatınca halledebilirim yani ozaman ? daha önce denemedim de hiç kusura bakmayın :D

CeM_G' Alıntı:
dhcpyi kapatınca halledebilirim yani ozaman ? daha önce denemedim de hiç kusura bakmayın :D

Hocam kusura bakılacak tarafı yok bunun zaten. Ama, Daha önce denenmiş bir model alırsanız siziin açınızdan çok daha iyi olur. Bu yüzden zaten MH veya google da aratın diyorum.

Kolay gelsin.

Geri