ADSL statik ipnize ücretsiz Domain Hesabı Oluşturmak için

Kodla Büyü

Hacker

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
696
bu başlıkta sizlere

http://www.dyndns.com

sitesi üzerinden ücretsiz domain almayı ve ipnizle kullanmayı anlatmaya çalışacağım.

yukardaki siteye girip sağ üstteki "create account" tan kendimize bir hesap oluşturuyoruz. ( mail adresinizi dogru yazın aktivasyon kodu gönderiyor)
hesap oluşturup hesap bilgilerimizle giriş yaptıktan sonra soldan "my services" bölümüne tıklıyoruz ve acılan pencereden "add new hostname" e tıklayınız.



daha sonrqa asagıda resimdede görüldügü gibi hostname bölümünden almak istediginiz domain adını ve uzantısını seciyorsunuz. ben örnek olarak BilgisayarBilisim.dyndns.biz i seçtim.

ve alttaki ip bölümüne statik adsl ipnizi yaziyorsunuz. su anda bulundugunuz sayfayı açtıgınız bilgisayardan yayın yapıyorsanız ve o bilgisayarın baglı bulundugu ip numarası otomatik olarak altta gelir. "Use auto detected IP address **.***.***.***
tıkladıgınızda otomatik olarak alacaktır. alttan create host butonuna tıklıyoruz bu kadar.

aldgım domain

http://BilgisayarBilisim.dyndns.biz

şeklinde kullanıma hazır. kolay gelsin.
 
Modeminiz destekliyorsa IP nizin statik omasına gerek yok
Servisten (dyndns vb sitelerden) aldığınız kullanıcı adı ve şifre yi modemin ilgili yerine yazınca modem kendini yani IP sini güncelliyor .

ayrıca modeminizin gene ilgili menüsünden (virtual server veya NAT) web server için 80 inci port un server yüklü makineye (local ağdaki IP , genelde 192.168.. veya 10.0 .. şeklinde olur) yönlenmiş olması gerekli
 
DynDns hizmetleri artık ücretli olduğundan, eğer kendinize ait bir domain'iniz varsa (örn: http://www.halilturkoglu.com) VB6 ve PHP ile DynDns benzeri bir sistem hazırlamıştım. Kullanmak isteyenlerin hizmetine sunulur. (Not: arada bir aşırı Internet Explorer kullanımından dolayı çöküyor, bu nedenle sisteme isteğe bağlı kendini yeniden başlatma seçeneği ekledim.)
Kullanımı:
  1. Web Sitesi ana dizinine ip.php ve ipsetter.conf dosyaları eklenir.
  2. Site phpMyAdmin üzerinden ipsetter.sql dosyası veritabanına dahil edilir.
  3. Yine phpMyAdmin üzerinden IPLIST_USERS tablosuna kullanıcı adı, parola bilgisi işlenir, IPLIST tablosuna alt alanadı için başlangıç kaydı eklenir.
  4. autologin dosyası bir metin editörü ile açılarak; bilgileri virgülle ayrılarak yazılır.
  5. ipset.exe dosyası çalıştırılır. Dosya arka planda çalışacak şekilde ayarlandı. Sistem tepsisinden simgeye çift tıklanarak uygulama penceresi açılabilir. Henüz bütün özellikleri tamamlanmadı. Yakın zamanda kısmet olursa, kendi alan adınız üzerinden dinamik dns hizmeti vermenizi sağlayabilecek kadar geliştirmeyi düşünüyorum.

Kaynak: http://www.halilturkoglu.com/wp/kendi-d ... izi-kurun/
 

Ekli dosyalar

  • IpSetter.zip
    85.9 KB · Görüntüleme: 32
Geri
Üst