AHCI Port 0 device error???

Kodla Büyü

örtmnoldum

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar elimde asus n61vg251 notebook var. yeğen ne yaptı bilmiyorum ama açılışta
AHCI Port 0 device error, press f2 to resume diyor ama f2 den sonra da devam etmiyor. sorun harddiskte midir?
ne yapmalıyım?

hocam bios ayarları değişmiş. biostan AHCI ayarlarını ( işletim sistemine göre değişir ) ona göre değiştirin.
Yanlış bilmiyorsam xp'de ACHI:İDE, Vista ve Windows 7'de ACHI: SATA olacak.
olmadı ise Bios'u Default ayarlarına getirin.
Bios'unuz F2 ile açılıyor.

hocam açılan tek ekranda
Otomatik algılama AHCI Port 0 .. SATA Sabit Disk
Otomatik algılama AHCI Port 1 .. ATAPI CDROM
yazıyor.
biraz daha yardımcı olursanız çok iyi olur

Arkadaşlar aynı sorun bende de var.. bilgisayarım asus X64v serisi... garantisi geçen sene bitmişti.. bilgisayarı açtım. harddiski ve ramları çıkarıp tekrar taktım.... biostan ayarları defaulta getirdim bi türlü olmadı...Ne yapmam lazım.. Yardımcı olursanız sevinirim...

Merhaba;

Hocam eğer cihazınızda yüklü bir diagnostic yazılımı var ise bunu tuş kombinasyonu ile çalıştırın, disk ve ram testine tabi tutun. Diskinizde veya ram de bir sorun varmı anlamış olursunuz. Bu sayede bilgisayarınızın diskinizi görüp görmediğini de anlarsınız. Bunun dışında

- İşletim sisteminizi kurduğunuz Cd ye disk sürücüsünü ekledi iseniz veya W7 kurulu ise AHCI moduna alınız. Değilse IDE yapınız.

- Boot ekranında birincil boot aygıtını disk olarak seçiniz.
- Bootable bir cd takın, cd romdan boot edebiliyormusunuz ona bakın.
- Belki Bios Update işinizi görebilir.

Netten bir kaç siteye baktım bende ama çözüm göremedim hiç. Eğer bir çözüm veya adım kaydedebilirseniz bizi de bilgilendirmenizi rica ederim. İyi çalışmalar.

hocam laptopum hiç açılmıyor...dolayısıyla ilk dediğinizi yapamadım..
win7 kuruluydu biostan ahcı modunda heralde. şöyleki; advanced menüsünden ide configuration kısmında;
SATA operation mode:enhanced
AHCI Port0:harddisk
AHCI port1:cdrom
yazıyor başka bölümde yok...

bootable cd de taktım ama hiçbir cd işlemiyor...

Hocam "ilk dediğiniz" kısım ile diagnostic den bahsediyorsanız bu Post ekranı başlarken örn: F9 gibi bir tuşa basıyorsunuz ve bir pencere açılıyor test ekranıdır bu size seçenekler sunar ram için 1 hdd için 2 gibi. Eğer bu açılmıyorsa zaten siz BİOS a da giremiyorsunuz demektir. Bios update deneyebilirsiniz, ama daha önce yapmadı iseniz yapmış olan birinden destek alın veya doğrudan servis ile görüşün derim. İyi çalışmalar.

Geri