aidata f1 sorunu

Kodla Büyü

misskinn

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar yeni atandığım okulda aidata bilgisayarlar var. hepsine güncelleştirilmiş vista ve office 2007 kuruyorum gayet stabil makinalar okuyorlar. güvenlik kartlarında da herhangibir sıkıntım yok. fakat kimi bilg f1 basmadan açılmıyor. normal acılan bilgisayarlarla bios ayarları bire bir aynı... microupdate diye sanırım bir yazı cıkıyor sanırım. olmadı bios pilerini söküp takacağım. sizin herhangibir fikri varmı... iyi akşamlar..

biosa default ayarı çek diyecektim ama açılanlarala birebir aynı demissiniz. siz yinede bi deneyin.

Bilgisayarların yaşı 5 ve üzerinde ise BİOS pilleri bitmiş olabilir.
Bir makinada farklı bios pili takarak deneyin. Sorunsuz açılıra tüm pilleri yenilersiniz.
Geçenlerde evdeki 2005 te Anakartını yenilediğim makinanın pili bitmişti. 3 V olması gerekirken ölçü aleti ile baktığımda 0,25 V gösteriyordu. Saatçilerde 5 Lira ciarında bir fiyata satılıyor

Bizim okulun bilgisayarları da aidata, bu pil sorununa ne yaptıysam olmadı, ilk açılan bilgisayarda da aynı sorun oldu diğerlerinde de:D
garip bilgisayarlar, iki gün sonra bios hatası vermeye başlar, biosta takılıp kalır. Allah kolaylık versin hocam....

Bizim okulda da bilgisayarlar aidata, ben de aynı sorunla karşılaştım, forumdaki arkadaşlardan aldığım yardımla biosta main menüdeyken boot features dan post errors u disabled yaparak sorunu çözdüm.

Geri