Aidata mini pc x7 ile kurulan bt sınıfı

Kodla Büyü

realforever

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar günaydın.Bt sınıfıma gelecek olan aidata bilgisayarlar dün itibariyle yola cıkmış. Büyük ihtimalle haftaya kurulumları yapılacak. Bt sınıfımda sadece bilgisayarlar yenileceğinden bana gelen bilgisayarlar forumdan araştırdığım kadarıyla aidata mini pc x7.. Bununla ilgili imaj çalışması yapan arkadaşımız var mı acaba

bu hafta kurulumlar başlamış bizim okula da gelecekmiş. pardus mu gelir. windowsa çevirelim mi ne yapacağız. bilgisi olan var mı arkadaşlar.

Dün bizim okula da 19 adet Aidata X7 model geldi. Kuruluma geleceklerine dair bir bilgi gelmedi ama. Biz kendimiz kurmayı düşünüyorduk. Beklememiz mi gerekiyor.

daha önce gelen yazıda firma tarafından kurulkacağı yazıyor hocam bize de dün geldi x7 model 19 adet beklemedeyim

pardus u windowa çeviren oldu mu gün boyu uğraştırdı hala çeviremedim ext4 formatını bir türlü ne içerden ne dışardan boot edip formatlayamadım

Dün bizim okula da 19 adet Aidata X7 model geldi. Kuruluma geleceklerine dair bir bilgi gelmedi ama. Biz kendimiz kurmayı düşünüyorduk. Beklememiz mi gerekiyor
Hocam bizim okula da geldi. Önce aidata firmasını aradım. Kurulumu kendiniz de yapabilirsiniz dediler. Yoksa randevu oluşturacaksınız dediler. İl koordinatörümüz de aynı şeyi söyledi .Kutuları açarken videoya aldım. Montajını yaptım. Kurulumları da haftaya yapacağım. Pardus ile geliyormuş. Windows yükleyeceğim yine de. Dual boot ile kullanırız, imaj çalışması olursa onu yükler kullanırız. BT sınıfı yenilenen tüm öğretmenlerime hayırlı olsun. 20 yıllık dinozorlardan nihayet kurtulduk.
Dün bizim okula da 19 adet Aidata X7 model geldi. Kuruluma geleceklerine dair bir bilgi gelmedi ama. Biz kendimiz kurmayı düşünüyorduk. Beklememiz mi gerekiyor.

Başka arkadaşlara cillop gibi lenovo hp aio geldi bize aidata 😔. Bunların masaüstünden 8 tane göndermişlerdi. En çabuk ssd bozuluyo ben 2 tane apace markasında ssd yi garantiye gönderdim. Yenisi gene aynı marka geldi. Bunlara ekran kartı da takılamaz akıllı tahtayı nasıl bağlıycaz meçhul.

Başka arkadaşlara cillop gibi lenovo hp aio geldi bize aidata 😔. Bunların masaüstünden 8 tane göndermişlerdi. En çabuk ssd bozuluyo ben 2 tane apace markasında ssd yi garantiye gönderdim. Yenisi gene aynı marka geldi. Bunlara ekran kartı da takılamaz akıllı tahtayı nasıl bağlıycaz meçhul.

HDMI çıkışı varmış

nasıl yaptığımı anlatayım daha kısa yol varmı bilmiyorum
bi tane bilgisayara windows 10 kurdum windows update ile driverleri buldu. sonra yüklenecek programları yükledim.
bu video gibi clon oluşturup kurdum
diğer bilgisayarlara yüklerken sanki ilk başta windows 10 flashını başlatarak hdd tek bölüm haline getirip clon flashını öyle çalıştırdım. 3 saat işinde hepsini hallettim

nasıl yaptığımı anlatayım daha kısa yol varmı bilmiyorum
bi tane bilgisayara windows 10 kurdum windows update ile driverleri buldu. sonra yüklenecek programları yükledim.
bu video gibi clon oluşturup kurdum
diğer bilgisayarlara yüklerken sanki ilk başta windows 10 flashını başlatarak hdd tek bölüm haline getirip clon flashını öyle çalıştırdım. 3 saat işinde hepsini hallettim

Sanırım arkadaşlar bu imajı yükleyip, paylaşmanızı istiyor 🙂

Geri