Aile Hekimi Rapor Verebilir mi?

Kodla Büyü

computerteacher

Aktif Üye
Arkadaşlar kendimi rahatsız hissediyorum. Sesim kısıldı. Aile hekimine gitsem bana 1 günlük rapor verebilir mi? Bir de rapor aldıktan sonra okula gitmem gerekiyor mu? Raporu ertesi gün okula götürsem olur mu? Okula gelemeyeceğimi telefonla bildirsem olur mu? Bu sorularıma cevap verirseniz sevinirim. DAha önce rapor hiç almadım. Nasıl olacağını bilmiyorum. Şimdiden teşekkürler.

hocam acemisin sanırım
1 gün için rapora gerek yok
hastaneye giriş çıkış yap yeterli.

aile hekimi doktor olmadığını mı düşünüyorsunuz neden rapor yazamasın

evet verebilir. sonra götürsenizde olur. 1 gün olduğu için sorun olmaz. süre uzun olsaydı birisiyle göndermenizi isteyebilirlerdi.

Aile hekimi rapor verir,aldığınız raporu telefon ile idarecinize bilirdirin.Yarın kendiniz bırakırsınız.
Bu gün 23 Nisan resmi tatil.Aile hekimi de tatilde.Siz bugün bir hastaneye giriş yaptırın.Rapor almasanızda
"Ayakta Tedavi Beyannamesi" doldurup,imzalar verirsiniz.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Kusura bakmayın daha önce rapor almamı gerektirecek bir hastalığım olmadı. O yüzden nasıl olduğunu bilmiyordum. Sesim kısılınca ve baş ağrısı yapınca almak zorunda hissettim.

DEVLET MEMURLARINA VERİLECEK HASTALIK RAPORLARI İLE HASTALIK VE REFAKAT İZNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

Hastalık raporu ve izin süreleri
MADDE 6-

(7) Aile hekimi ve kurum tabiplerinin vereceği raporlar da tek hekim raporu kapsamında değerlendirilir.

Hastalık izni verilmesi
MADDE 7-
(3) Kamu hizmetlerinde aksamaya yol açılmaması ve bu Yönetmelik ile belirlenen usûl ve esaslara uygunluğunun tespit edilebilmesi için, hastalık raporlarının aslının veya bir örneğinin en geç raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati bitimine kadar elektronik ortamda veya uygun yollarla bağlı olunan disiplin amirine intikal ettirilmesi; örneği gönderilmiş ise, rapor süresi sonunda raporun aslının teslim edilmesi zorunludur.
(6) Hastalık izni verilebilmesi için hastalık raporlarının, geçici görev ve kanunî izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar hariç, memuriyet mahallindeki veya hastanın şevkinin yapıldığı sağlık hizmeti sunucularından alınması zorunludur.

Kaynak: http://mevzuat.meb.gov.tr/html/28099_2226.html

computerteacher' Alıntı:
Arkadaşlar kendimi rahatsız hissediyorum. Sesim kısıldı. Aile hekimine gitsem bana 1 günlük rapor verebilir mi? Bir de rapor aldıktan sonra okula gitmem gerekiyor mu? Raporu ertesi gün okula götürsem olur mu? Okula gelemeyeceğimi telefonla bildirsem olur mu? Bu sorularıma cevap verirseniz sevinirim. DAha önce rapor hiç almadım. Nasıl olacağını bilmiyorum. Şimdiden teşekkürler.

tek hekim 10 güne kadar rapor verebilir.
okulu raporlu olduğunuzu söyleyin. ayrıca raporunuzu 2 iş günü içerisinde teslim edin. eğer raporu buğün aldıysanız yarın akşama kadar teslim etmeniz için süreniz var.

sağlık uygulamaları tebliğinde ve ilgili kanun ve yönetmeliklerde bu şekilde.

Geri