Airties 4450 Router ve Airties 211 modem arasındaki ayarlar

Kodla Büyü

angel_33

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar,bugün gün boyu ikisi arasındaki bağlantıyı yapmaya çalıştım ama olmadı.kullanma klavuzundaki herşey yanlış,işe yaramıyor:) sitedeki tüm dökümanları inceledim sonuç yine olumsuz. Modemin güvenliğini WEP yaptım,meshi etkinleştirdim,MAC adresini ekledim.Ama kablosuz modem kablosuz bir şekilde routerı görmüyor.modemden router a kablo çektiğimde kablosuz bağlantı görüyor,çalışıyor.Ama benim amacım kablosuz bir şekilde haberleşmeleri.ve çalışma modu bölümü diye birşey yok WAN portuna bağladığımda hiçbiriey yapmıyor,LAN portuna bağladığımda etkinlik oluyor ama kablosuz hiçbirşekilde çalıştıramadım.
Bu konuda uzman arkadaş varsa ve yardımcı olmak isterse çok sevinirim.
Teşekkür ederim

Sayın hocam,

Dediğinizin bir benzerini ben bir RT-205 modem ve 4 adet 4450 ile yaptım kendi okulumda. Öncelikle şunu söylemeliyim bir dönem sonunda iflas etti :( Sonradan kablo çektiğim 4450'den diğerlerine kablo döşedim :) mutlu mesut yaşayıp gidiyorum şimdi :)

İlla bu şekilde kurulum düşünüyorsanız bence modeminizi 5450 gibi bir şeyle değiştirmelisiniz. Böylelikle birbirleri arasında otomatik ayar senkronizasyonu dahil pek çok kolaylık yakalıyorsunuz. Ayrıca MESH üzerinden birbirine tanıttıktan sonra "İnternet" modunu "bridge" olarak ayarlamalısınız interneti dağıtabilmek adına... Bir diğer sorun; modemin kablosuz adı ve şifresi aynen 4450'ye girilmeli yoksa kablosuz alan genişletme olayı olmuyor...

Kolay gelsin...

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim hocam,benim 4450 modem işlevini görüyor kabloyla bağladığımda.adres satırına 192.168.2.1 yazdığımda modem arayüzüne giriyor router için 192.168.2.6 ile girebiliyorum 6 da nerden geliyorsa anlamadım ama:)
sizden ricam yapmam gereken ayarları adımm halinde yazabilirmisiniz ya da sizin ayarları printscreenleyip paylaşsanız :)
Tekrar teşekkür ederim

hocam bağlantı kurmanız için 4450 ap nin daha eski sürümünün firmware yazılımını yükletmeniz gerek. bunu siz yapamazsınız. airtiesa göndermeniz gerek. rt211 gibi eski bir modemle 4450 yeni bir ap arasındaki mesh bağlantısı ancak bu yolla sağlanır.

"WAN portuna bağladığımda hiçbiriey yapmıyor" demişsiniz. orayı airties harici bir modemle kablolu bağlantı yapmak için kullanabilirsiniz sadece
airties modemle bağlantı kurması için lan portuna bağlamanız gerekir.
ap yi resetleyin arayüz sayfasına girin (192.168.2.254) dhcp serverı kapatın lan portlarından herhangibirine modemi bağlayın net gelecektir. birden fazla ap niz varsa ip adreslerini değiştirmeniz gerekir.

astro hocanın dediği gibi kullanıcı adı şifreyi aynı vermeyi de unutmayın :idea:

Angel_33,

Mesajınızı yeni okudum. Okulda bulunduğum uygun bir vakitte size yardımcı olmaya çalışırım. Yalnız şu konuda anlaşmakta fayda var: Doğrudan kablosuz MESH kullanım açısından iyi bir fikir değil. Kablosuz bağlantı alanını genişletmek ise sorun değil...

Siz tam olarak ne istediğinize karar vermelisiniz :)

Geri