Airties modem de URL filtrelemede sorun yaşıyorum

Kodla Büyü

mutefli24

Aktif Üye
Okulda Airties Wav-180 modem var.
PC lerin IP aralığı için Erişim kotrolünü etkinleştirip URL filtrelemeden açılmasını istemediğim sayfaları yazıyorum.
Ayarları kaydettiğimde ise internette hiç bir sayfa açılmıyor. Kullanma kılavuzunda anlatılanlara göre yapıyorum. Hatanın sebebini anlayamadım.

Ekli dosyalar

• modem3.jpg
    modem3.jpg
    38.3 KB · Görüntüleme: 4,118
  • modem1.jpg
    modem1.jpg
    65.8 KB · Görüntüleme: 4,120
  • modem2.jpg
    modem2.jpg
    60.8 KB · Görüntüleme: 4,116
aynı problemi bende yaşadım googleyi bile açmadı.Ben face yi engelleyecektim bakyım olmadı eğer yapan olursa buraya da yazabilirmi?

ben de airties rt 211 modeli ile aynı şeyi denedim.

tahminim filtrelemeyi modem yetiştiremeiyor. çok kasıyor veya açmıyor neti.

çok kullanıcı için değil de tek kullanıcıda işe yarayabilir.

Özellikli video ve komik resim sitelerini engellemek istiyorum. Okulda 2 BT sınıfı var . Kendi derslerimde net supporttan engelliyorum. meb hattını çok sayıda pc kullanıyor. Bazen 60 bilgisayara çıktığı oluyor. Birinde bile video açmaya çalışsalar zaten yavaş olan internet hızı hepten düşüyor, bazen de kilitleniyor. Modemi kapatıp açmak zorunda kalıyoruz .

sayın arkadaşlar,
stabil bir durum gibi yorumlamayın lütfen,
bu modemler o kadar kapsamlı cihazlar değil ve kesinlikle verimsiz çalışacaktır,
okullarda bu filtrelemeyi kullanmanız sizi sadece çözümsüz sorunlarla karşılaştırır.
programlar varken neden modem üzerinden sonuca gitmeye çalışıyorsunuz?
Kolay gelsin...

filitre programı var hocam ama öğrenciler başka tarayıcı indirip oradan facebook gibi sitelere giriyorlar yani program işe yaramıyor forumda arama yaptım modemden filitre gibi öneriler var o yüzden sordum hocam ilginize teşekkürler

Başlığı ben açmıştım sorunu çözemedim ama bu yıl gerek kalmadı. MEB hattında geçen yıla göre daha fazla video sitesi filtrelendi.
Sınıflar için yeni bir ADSL hattı aldık 1. kademe öğretmen arkadaşların çoğu artık BT sınıfına gelmiyor. 8. sınıflar da olmayınca 12 saat dersim var, kendi derslerimde sıkıntı olmuyor netsupport ile filtreye gerek kalmıyor.

Airties ın yeni aldığımız 5440 modelinde URL filtreleme kablolu ve kablosuz bağlantıda sorunsuz çalışıyor. Eski modellerde bağlı pc sayısı artınca filtreleme yerine tüm bağlantıyı engelliyor.

Bende ki sıkıntı da şu, modemim air5341, resimdeki gibi filtreleme yaptığımda adres satırına girilen sitelere engelleme yapılıyor, fakat arama sitelerinden yazılan aynı site bu sefer giriş yapıyor. Ne yapmak gerek?

Ekli dosyalar

• urlfiltre.JPG
    urlfiltre.JPG
    62.5 KB · Görüntüleme: 3,145
Geri