Airties RT 210'u AP (Access Point) olarak kullanma!!!

Kodla Büyü

ilter1081

Site Gezgini
Arkadaşlar elimdeki Airties RT 210'u Tekrarlayıcı(AP(Güçlendirici)) olarak kullanmak istiyorum.modemin içine girdiğimde Kablosuz bölümünde Tekrarlayıcıya tıklayarak evimin içindeki diğer modemimi(internete bağlı olan) gösteriyorum ve onu kaydediyor fakat internete bağlanamıyorum.
Size sorum RT 210 ile bunu başarabilirmiyim?Yapanınız varmı?
Wireless diğer modemi gördüğüne göre sizce de yazılımsal bir olay mı?

Slm hocam, geçenlerde böyle bi işlem yaptım ve sistem sorunsuz çalıştı.
Yanlış hatırlamıyorsam elinizdeki access pointin ayarlarından, bağlanacak bilgisayarların mac adreslerini tanımlamanız gerekiyor.
Bi deneyin

Hocam RT210 nasıldır bilmiyorum ama, bildiğim kadarıyla Access Point olarak kullanacağınız cihazı AP değil de Tekrarlayıcı modunda çalıştırmanız lazım ilk önce. Daha sonra modem ile AP aynı ip aralığında olmalı (192.168.2.1 modem ise 192.168.2.254 AP mesela), bir de modemle AP aynı kanalda olmalı (6. kanal veya 11. kanal örneğin). Daha sonra airties modeminizin mesh özelliğini kullanarak taratırsanız AP'yi bulacaktır onun mac adresini ekleyeceksiniz, böylece çalışması lazım. Kolay gelsin...

Arkadaşlar yanlış anladınız bende acess point yok ama bu özelliğin yazılımsal olduğuna inanıyorum çünkü modemde tekrarlayıcı özelliği buldum.MAC adresini alıyor ağı görüyor ama internete bağlanmıyor.Bunu merak ediyorum yapanınız var mı?

Hocam modemde bulduğun o tekrarlayıcı özelliği, eğer tekrarlayıcı cihaz kullanmak istersen elindeki modemin buna destek vermesi için seçilmesi gereken bir seçenektir...

modemi gerektiği gibi yapılandırarak ap olarak kullanabilirsiniz.
bir ara rt 205 modemi bahsettiğiniz şekilde kullandım.

hatta bu işlemler için airties ın kendi yayınladığı bir yönerge dahi vardı pdf olarak. biraz araştırırsanız ulaşıp istediğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Geri