airties5341 modem

Kodla Büyü

uysalhalil33

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaslar evde airties5341 modem kullanıyorum ancak geçenlerde kablosuz bağlantıda sorun yasamaya başladım ve modemi resetleyip tekrar ayarlıyım dedim. tabi kablauszda sorun yaşamaya başlayınca bir kaç defa işimi kablolu bağlantı ile gördüm. dün boş vaktim vardı modeme reset atmak ve tekrar kurayım dedim resetledim modemi ancak tekrar açtıgımda kablolu nede kablosuz bir türlü modem arayüze giremiyorum her türlü yolu denedim. bu arada modeme reset atmadan önce içine girmiştim ve ben modemin sadece router özelliğini kullandığım için dhcp ayarlarını kapatmıstım sanırım bir yerde yanlış yaptım şimdi nasıl arayüze girecem ve dhcp ayarlarını nasıl açacam bilmiyor

yok mu arkadaslar bir bilgisi olan hani eskiden olsa ttnet aradın teknik destek alırdım ama şimdi ttnet kullanmıyorum da napcaz yaaa

hocam dhcp ayarlarını kapatmıs olsan da reset atınca girebilmen lazım. Muhtemelen resetin olmadı diye düşünüyorum.

hocam ama reset deliğine defalarca hem açıkken hem kapalıyken toplu iğneyle çöktüm o içteki düğmeye çöküldüğünü hissettim daha nasıl reset olabilirki

Modemi bozmuşsun hocam.
Sorunun DHCP olduğunu düşünüyorsan elle ip yapılandırması yapabilirsin.

İp adresi : 192. 168. 2. 54
Alt ağ maskesi: 255.255.255.0
Varsayılan ağ geçidi: 192.168.2.1
DNS:
195.175.39.39
195.175.39.40

hasari' Alıntı:
Modemi bozmuşsun hocam.
Sorunun DHCP olduğunu düşünüyorsan elle ip yapılandırması yapabilirsin.

İp adresi : 192. 168. 2. 54
Alt ağ maskesi: 255.255.255.0
Varsayılan ağ geçidi: 192.168.2.1
DNS:
195.175.39.39
195.175.39.40
hocam modemi bozacak birşey yapmadım aslında sadece reset attım elle ip yapılandırması söylediğiniz şekilde yaptım ama çözemedim sorunu
modem arayüzüne giremiyorum ama mesela tekrar internet hattını taktığımda internete bağlanabiliyorum ama sadece bir müddet daha sonra sayfalardan yanıt alınamıyor diyor anlamadım olayı daha modemi değiştireli de 40 gün felan oldu artık ne yaparız bilmem

Modemi fişten çek biraz dinlensin sende tarayıcı önbelleklerini temizle sonra modemi yeniden bağla resetle. Reset düğmesine en az 5 sn basılı tutmalısın.

söyledikelri uyguladım hasari hocam ama bir türlü işin içinden çıkamadın bilgisayarda bir sürü ayar yaptım acaba bilgisayardan mı diye yine yemedi şimdi okuldayım eve gidince tekrar ugrasacam bakalım aklına gelenleri tekrar paylaşırsan sevinirim hocam

Geri