AKİMDEN BU CEVAP GELMİŞ

Kodla Büyü

bilisimcih

Aktif Üye
akimden cevap:

31.10.2011
Müfredatta yer alan her ders çok önemlidir. Önemli olmasaydı müfredata alınmazdı. Bilişim Teknolojileri dersi müfredata yeni giren bir derstir. Son 8 yılda branşınızda her atama döneminde önemli ölçüde atama yapılmıştır. Branş yeni olduğu için bu branşta emekli olayı 15-20 yıla kadar olamayacak demektir. Hal böyle olunca öğretmen açığı her yıl biraz daha azalmaktadır. Branşınızda öğretmen açığı her yıl yeni açılan okullarla mümkün olmaktadır Örn. başka branşta her yıl binlerce öğretmen emekli olduğu için öğretmen açığı ortaya çıkmakta ve doğal olarak atama kontenjanları artmaktadır. Bilişim teknolojileri için yakın zamanda emeklilik söz konusu olmadığından, öğretmen açığı azalmakta ve doğal olarak verilen kontenjan sayısı da düşmektedir. Bu yalnız branşınız için değil tüm branşlar için aynıdır. Ayrıca öğretmen açığı yalnız branşınızda değil, hemen hemen tüm branşlarda vardır. Sınavda yeterli puan alanlar atanır. Atamayanlar ya ikinci atama için hazırlanacak veya özel kurumlarda çalışma imkânı arayacaktır. Branşınızın çalışma alanları diğer branşlara göre daha geniştir. Ayrıca sizlerden gelen talepler ilgili birimlere iletilmektedir. İyi günler diliyoruz.
Milli Eğitim Bakanlığı -

İnternette dolaşan bir yazı arkadaşlar, böyle cevap veriyorlarsa başınızın çaresine bakın diyorlar :(

Ben çok sövdüm bunlara birazda yandaş Bilişim öğretmenleri sövsün hep ben hep ben olmuyor :)

buradan birisinin sorusunda verilmişti bu cevap. forumda bir yerlerde var. eskilerde kaldı :)

657 dede büyük değişimler söz konusu artık devlet iş garantisi olarak bakılmayacak zaten. açıklamalar hep bu yönde

Emekliliği mezarda görürüz. Yeni öğretmenlerde atamayı rüyalarında.
Açıklamada iyiymiş. Emeklilik az o yuzden az alıyoruz. Dersleri kaldırdık her okula bir tane fazla bile geliyor hatta onlarda norm fazlası olup okul okul sürünüyor demiyorda :)

Umarım gecici gorevlendirmelerle formator ek dersleride kesilir. Şu "Ben formatorlukten memnunum" dyenlerin aklı basına gelir. Ankarada gorev yapıp mazaretsiz eyleme katılmayanları ben o zaman gorurum. Okula giderken bile ellerinde pankartla yururler. Tabii gidecek okul, okulda ders bulabilirlerse.

Geri