Akış şeması ile ilgili birsoru

Kodla Büyü

gülayhoca

Aktif Üye
arkadaşlar öğrencilere strach öncesi algoritmadan bahsedicem.
forumda ve nette birkaç sunu ve dökümana ulaştım ama kafamı karıştıran yerler var.

örneğin bazı kaynaklar
paralel kenarın giriş yapılacağı ve ekrana cıktı alınacağı durumlarda kullanıldığından
bazı kaynaklar ise sedace giriş için kullanıldığından ekran çıktısı içinse farkı bir şekilin(yamuk)
kullanıldığından bahsediyo.
mesela; 2 sayının toplamını ekrana yazdıran akış şemasında hem sayıları giriş yaparken hemde sonucu ekrana yazdırırken paralel kenar mı kullanıyoruz
yoksa sadece sayı girişleri için paralel kenar çıkış için farklı şekil mi (yamuğa benzer) kullanıyoruz.

akış şeması için kullanılan birsürü şekil var ama sizler temelde hangilerine yerveriyosunuz?

şimdiden ilgili arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Hocam hem giriş hem çıkış değerleri için paralel kenar olarak gösterdim..Fazla derine inmene gerek yok Sayın Hocam

Themis' Alıntı:
Hocam hem giriş hem çıkış değerleri için paralel kenar olarak gösterdim..Fazla derine inmene gerek yok Sayın Hocam
bende o şekilde gösterdim ama yanlış bilgilendirme yapmakta istemiyorum.
Saolun hocam cevabınız beni rahatlattı
öğrencilere "gecen hafta verdiğim bilgiler yanlıştı doğrusuda bu" demek istemem.
cevap için teşekürler..

Hocam FlowChart diye bir program var. akış şemasını çizip uygulamayı çalıştırabiliyorsun. Hatta o programda hem giriş hem çıkış için paralel kenar kullanmış... bir bakın isterseniz... Güzel bir program akış şemasını anlatmak için.

hocam sağdaki şekiller ekrana yazdırma amaçlı kullanılan şekildir. dikdörtgen işlem, paralel kenar giriş için. farklı şekiller kullanılması okumayı kolaylaştırır.

Ekli dosyalar

• algo6.gif
    algo6.gif
    13.3 KB · Görüntüleme: 604
Geri