Akıllı öğretmen yetiştireceklermiş!!!

Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Nette gezinirken böyle bir video izledim,
1. Akıllı tahta yerine akıllı öğretmen lazımmış, akıllı öğretmenler yetiştirilecekmiş.
2. 350 bin öğretmene atama verilecekmiş.
3. Biz neyiz peki, aptal öğretmen mi?
Hayal satmak kolay nasıl olsa, bir oy daha fazla almak için insanları nasıl kullanıyorlar.

yasarsahbaz' Alıntı:
Kendileri çok mu akıllıymış :puhaha:
Evet öyleymiş hocam,öyle olmasa nasıl akıllı öğretmen yetiştirebilirler ki dimi ama:)
Keşke akıllı öğretmen olsaydık hocam:)

Adam haksız diyecek oluyorum forumdaki konulara yapılmış yorumları / garip garip açılmış konuları görüyorum bu seferde ADAM HAKLI diyesim geliyor.
.
1. Bilgisayar öğretmeni word - excel de yıllık plan hazırlayamıyor. Hazır plan var mı diye arıyor. Hatta aramıyor bile. Çünkü arasa kendi konusunun 2 altındaki konuda istediği plan zaten paylaşılmış durumda bunu görecek.
2. Bir bilgisayar öğretmeni soruyor "GÖREV ÇUBUĞUNU EKRANIN ÜSTÜNE ALMIŞ ÖĞRENCİLER NASIL ALTA TAŞIRIM"
3. Öğretmenler odasında öğretmen arkadaş açıyor internet tarayıcı programını. Bakıyor ana sayfa Google değil. Başlıyor söylenmeye "HOCAM İNTERNET NEDEN KESİK"

vs.. vs.. liste uzar gider
..............
Olaya siyasi olarak bakmayın lütfen. Bunun söyleyen kişinin A partisi yada B partisinden olması önemli değil. Düne kadar bu forumda akıllı tahta için ÖLÜ YAITIRIM - DEVLETİN PARASINI BOŞA HARCIYORLAR diyen adamlar şimdi bunu karşı görüşlü biri söyleyince projeyi savunur mu oldular !!!

BaRBaRYaN' Alıntı:
Adam haksız diyecek oluyorum forumdaki konulara yapılmış yorumları / garip garip açılmış konuları görüyorum bu seferde ADAM HAKLI diyesim geliyor.
.
1. Bilgisayar öğretmeni word - excel de yıllık plan hazırlayamıyor. Hazır plan var mı diye arıyor. Hatta aramıyor bile. Çünkü arasa kendi konusunun 2 altındaki konuda istediği plan zaten paylaşılmış durumda bunu görecek.
2. Bir bilgisayar öğretmeni soruyor "GÖREV ÇUBUĞUNU EKRANIN ÜSTÜNE ALMIŞ ÖĞRENCİLER NASIL ALTA TAŞIRIM"
3. Öğretmenler odasında öğretmen arkadaş açıyor internet tarayıcı programını. Bakıyor ana sayfa Google değil. Başlıyor söylenmeye "HOCAM İNTERNET NEDEN KESİK"

vs.. vs.. liste uzar gider
..............
Olaya siyasi olarak bakmayın lütfen. Bunun söyleyen kişinin A partisi yada B partisinden olması önemli değil. Düne kadar bu forumda akıllı tahta için ÖLÜ YAITIRIM - DEVLETİN PARASINI BOŞA HARCIYORLAR diyen adamlar şimdi bunu karşı görüşlü biri söyleyince projeyi savunur mu oldular !!!

Söyledikleriniz doğru ama bu durum sadece bizim meslekte mi var acaba, her meslek türünde kendi mesleğini hakkıyla yapamayan insanlar mutlaka vardır. Olaya öğretmen camiası açısından bakmak gerekiyor, resmen şuandaki öğretmenler akıllı değil ama bizim yeni yetiştireceğimiz öğretmenlerimiz akıllı olacak demeye getiriliyor.

akıllı siyasi yetiştirsinler önce.parti çıkarları kişi çıkarları için ülke uçuruma yuvarlanıyor

ctrl+alt+delete' Alıntı:
akıllı siyasi yetiştirsinler önce.parti çıkarları kişi çıkarları için ülke uçuruma yuvarlanıyor

siyasetçileri de, halkı da öğretmenler yetiştiriyor. sanki toplumumuz tertemiz birtek siyasetçiler kötü. bozuk sütten sağlam kaymak çıkmaz.
demek ki öğretmenlere büyük görev düşüyor. kendisine faydalı olamayan bir öğretmenin başkasına faydalı olması da beklenemez.

ctrl+alt+delete' Alıntı:

Çok doğru söylüyorsunuz hocam bunların ülkeyi düşündüğü falan yok,çalışan öğretmenlere akılsız diceklerine önce kendileri akıllı olmayı öğrensinler.

Re: Ynt: Akıllı öğretmen yetiştireceklermiş!!!

asusv' Alıntı:
ctrl+alt+delete' Alıntı:

siyasetçileri de, halkı da öğretmenler yetiştiriyor. sanki toplumumuz tertemiz birtek siyasetçiler kötü. bozuk sütten sağlam kaymak çıkmaz.
demek ki öğretmenlere büyük görev düşüyor. kendisine faydalı olamayan bir öğretmenin başkasına faydalı olması da beklenemez.
Sence öğretmenin "akıllı öğretmen", eğitimin, "kaliteli" ya da "kalitesiz" olarak etiketlenmesi doğrumu?
Sence, öğretmenin "tatilci" olarak etiketlenmesi doğrumu? Okullar yaz döneminde açık olduda, bizmi çalışmadık?
Sence bu mesleğin içinde olup ta, "aman evladım yapma" dediğin zaman, şikayet edilmek doğrumu?
Susacaksın;
Çünkü kanadını budadığın kuşun uçmasını bekleyemezsin.Öğretmenin yetkisi yok.Yani;
Öğretmenlik mesleği, sorumlu değil.
Yetki=Sorumluluk

asusv' Alıntı:
ctrl+alt+delete' Alıntı:

bunlar eskidendi.günümüzde bu laf basma kalıp laftan öteye geçmiyor maalesef

marifet makinede değil insandadır. önce, insan yetiştirilmeli ve geliştirilmelidir. makineye, değil insana yatırım yapılmalıdır. öğrenciye, öğretmene yatırım yapılmalıdır. Türkiye'de eğitim ve öğretim sistemi gelişmeden, değişmeden, çağ atlamadan, Türkiye gelişemez, değişemez, çağ atlayamaz!

daha modern okul binaları yapabilirsiniz ama, bu okul binaları devamsızlıkları, disiplin sorunlarını, öğretmen sorunlarını çözemez. modern okul binaları, bu sorunların çözülmesine hiç bir fayda sağlamaz.
:!:
merak ediyorum. acaba kaç öğretmenin evinin en güzel köşesinde zengin bir kütüphane bulunmaktadır! öğretmen gelişmeden, değişmeden, öğretmenler çağ atlamadan Türkiye, gelişemez, değişemez ve çağ atlayamaz!

Geri