akıllı tahta açılmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan achillus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

achillus

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar görevlendirildiğim lisede ilk defa akıllı tahta ile tanışma fırsatım oldu.okulda 2 tane akıllı tahta açılmıyor.F8 ile onarmayı denedim ama bir sonuc elde edemedim.Windows simgesinin cıkıtıgı ekranda yarım saat bekledim ordan ilerisine gidemiyorum.

Artık aklıma son olarak çalışan bir akıllı tahtanın imajını alıp ,çalışmayan 2 tahtaya kurmayı denemek.
http://www.btadana.gov.tr/index.php?icerik=d&id=2963

Sizce imaj denedemen önce denemem gereken farklı bir yol varmı veya imaj kurduktan sonra bazı arkadaşlar çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını yazmışlar.

Tavsiyelerinizi bekliyorum...

Akıllı tahtayı f8 ile başlattığınızda, çıkan ekranın sonunda varolan sistem dosyaları ile formatla gibi bir seçenek vardı ya da benzeri birşey. İşinize yarayabilir.

merhaba hocam,
bende de bu tarz problemler vardı. imaj yükledim. düzelen de oldu. düzelmeyen de düzelmeyenlere servis çağırdık. bilgisayarını değiştirdiler. şu an çalışıyor.

achillus' Alıntı:
Arkadaşlar görevlendirildiğim lisede ilk defa akıllı tahta ile tanışma fırsatım oldu.okulda 2 tane akıllı tahta açılmıyor.F8 ile onarmayı denedim ama bir sonuc elde edemedim.Windows simgesinin cıkıtıgı ekranda yarım saat bekledim ordan ilerisine gidemiyorum.

Artık aklıma son olarak çalışan bir akıllı tahtanın imajını alıp ,çalışmayan 2 tahtaya kurmayı denemek.

Sizce imaj denedemen önce denemem gereken farklı bir yol varmı veya imaj kurduktan sonra bazı arkadaşlar çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını yazmışlar.

Hocam deneme yanılma ile yapmayın bence , servisi çağırın.

serkanaytekin' Alıntı:
achillus' Alıntı:

Hocam deneme yanılma ile yapmayın bence , servisi çağırın.

hocam akıllı tahta üzerinde akıllı tahta ile ilgili talimatlar konusunda yazılım konusundaki aksamalara teknik servis bakmadıgını belirtiyor.

son.nokta' Alıntı:
Akıllı tahtayı f8 ile başlattığınızda, çıkan ekranın sonunda varolan sistem dosyaları ile formatla gibi bir seçenek vardı ya da benzeri birşey. İşinize yarayabilir.

hocam ordan gereken tüm herşeyi yaptım çözüm sağlayamadım

achillus' Alıntı:
son.nokta' Alıntı:

f8 windowsu onar klavye seç kullanıcılardan administrator u seç vestel ile olmuyor. şifreyi gir çıkan pencerenin ensonunda wündowsu yeniden kur var tıkla onayla tamam. tahta ilk günkü haline gelir.

abkaplan' Alıntı:
achillus' Alıntı:
son.nokta' Alıntı:

f8 windowsu onar klavye seç kullanıcılardan administrator u seç vestel ile olmuyor. şifreyi gir çıkan pencerenin ensonunda wündowsu yeniden kur var tıkla onayla tamam. tahta ilk günkü haline gelir.

hocam dedğinizi yaptım kurulum ekranında kitlenip kalıyor.1 saat bekledim mavi bir ekran cıkıyor işlem başmaıyor.

dedğim gibi f 8 /admin oturumun ac/windovsu yeniden kur yaptıgımda mavi ekran da boş boş bekliyoruz işlem başlamıyor.varmı farklı fikri olan arkadaşlar.

Bende de bir tane öyle oldu. geri yükleme falan denedim olmadı enson siyah ekran oldu. vestelin imajını indiriyorum imajı yükleyeceğim oda inerse. üç gündür indiriyorum %5de daha 130 saat kalmış diyor mübarek. sana da ancak bunu tavsiye edebilirim. flashtan image yükleme fatih etkileşimli tahta bölümünde anlatılmış.

hocam bende senin gibi akıllı tahta ile yeni tanıştım. aynı hatayı veren 2 tane tahta vardı. onlara acronis ile benden önceki öğretmenin almış olduğu image leri yüklemeye çalıştım ama hata üstüne hata verdi. sanırım birileri benden önce kurcalamış ve bir sürü yeni sürücü eklemişti hatta bi tanesinde c ve d sürücüleri yoktu. neyse usb den w7 64 bit kurdum. kurarken hdd yi formatladım ve tekrardan c ve d oluşturdum. w7 kurulduktan sonra acronis ile benim aldığım başka bir image ı kurdum ve sorun çözüldü. bütün tahtalara tekrardan image atacam çünkü hepsi virüs yemiş.allahtan okulda hiç kurulumu yapılmamaış bir tahta vardı ondan temiz bir image aldım ve gerekli programları kurduktan sonra tekrar image aldım ve son halini bütün tahtalara atacağım. unutmadan tavsiyem tahtaya mutlaka usb disk security gibi bir program yükleyin. yoksa tekrardan virüs yuvasına dönerler. bide yönetici şifrelerini bazı öğretmenler öğrenmiş kafalarına göre bişeyler yükleyip duruyorlar o nedenle yönetici şifrelerinide değiştirin

achillus hocam istersen temiz image imi sana verebilirim. eğer beni hatırladıysan beni ara görüşelim. yada pm den msj at

hocam nasıl bir çözüm buldun?
bugun okula geldim bir tahtanın açılmadığını söylediler. tahta windows başlatılıyordan ileriye geçmiyor
f 8 ile bilgisayarı onar dedim gelen ekranda şifreyi girdim ama ileri dedikten sonra orda kaldı onarma seçenekleri falan gelmiyor.
yardımlıarınızı bekliyorum

4-5 defa tekrar açıp kapamadan sonra kurtarma seçenekleri geldi ve başlangıçı onar dedikten sonra sorun çözüldü

Arkadaşlar merhaba. Akıllı tahta ile yeni yeni karşılaşıyorum Bir sınıftaki durum şu şekilde: Ekranda Sadece FATİH Projesinin olduğu sayfa geliyor. Klavye takıyorum BİOS a girmek için ama ne BİOS a giriş yapabiliyorum ne de başka bir şey.. Sadece o Beyaz ekrandaki FATİH yazısı var. Ne yapabiliriz. Teşekkür ederim

fikrifirat' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba. Akıllı tahta ile yeni yeni karşılaşıyorum Bir sınıftaki durum şu şekilde: Ekranda Sadece FATİH Projesinin olduğu sayfa geliyor. Klavye takıyorum BİOS a girmek için ama ne BİOS a giriş yapabiliyorum ne de başka bir şey.. Sadece o Beyaz ekrandaki FATİH yazısı var. Ne yapabiliriz. Teşekkür ederim
Arkadaşlar bu problem için servis şart mı?

fikrifirat' Alıntı:
fikrifirat' Alıntı:
Arkadaşlar bu problem için servis şart mı?

ben de aynı problem var servisi arayacağız herhalde f8 e falan gelemiyoruz Fatih yazılı beyaz ekranda öyle bekliyoruz

achillus' Alıntı:

Hocam şuan aynı bu problemi yaşıyorum bir tahtada. Acaba nasıl çözdünüz? USB'den win7 kurup sonra imaj atmak mantıklı geldi ama elimde şuan win7 ve onu atabileceğim bir bellek yok uğraştıracak yani. Başka bir çözüm buldunuz mu acaba? Bir de bilgisayarı onarın kısmında admin e şifre girin demişler bu şifre hangisi acaba tahtaların protect şifresi değil herhalde?
Teşekürler.

Geri