Akıllı tahta açılmıyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eprianu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eprianu

Site Gezgini
Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar,

okulda net olan akıllı tahtanın birine sistem kurup gerekli programları yükleyip ayarları yaptıktan sonra imaj aldım.
Daha sonra amacım bu imajı 22 sınıfa birden sırayla yüklemekti. İmaj dosyasını 5 akıllı tahtaya yükledim en ufak bir sıkıntı olmadı.
Ancak bugün bir tahtaya imaj yükledim tahta açılmıyor. "Windows Başlatılıyor" yazısını geçtikten sonra mavi ekran hatası veriyor.
Tekrar imaj yüklim belki hatalı olmuştur, diyerekten tekrar imaj yükledim ancak yine hata verdi. Şu an için akıllı tahta açılmıyor.

Çözüm önerisi olan özellikle bu işte tecrübeli hocalarımdan yardım istiyorum. Şimdiden Allah razı olsun yardım edenden.

Hocam benim de çok tecrübem yok. Ben de lisede ilk kez btr oldum. Ben de bir tahtayı kurup imaj alıp sınıflara kuruyordum. Öğrenciler dağılınca ancak kurabiliyorum. Dün ben kurulumu başlatıp aşağı indiğimde temizlik yapan hizmetli gelip fişi çekmiş. İki gündür ben de onunla uğraşıyorum.

Bende olmadı ama şunu denemeni tavsiye ederim, windows açılmaya başlamadan önce f8 ile başlangıç onarma seçeneğini seç. Oradan "Windowsu yeniden kur" gibi bi seçenek var. Onunla kurulum yapmayı dene. Olmazsa yeniden imaj oluşturup yeniden kur. O da olmazsa vestel imaj kur. O da olmazsa donanımsal problem vardır demek

imaj yüklerken mavi ekran çıkması genellikle donanım farklılığından kaynaklanıyor. her ne kadar tahtalar aynı olsa da bir ihtimal donanım parçalarından birinin (ki bu genellikle ram ya da ekran kartı olur) üreticisi serisi vs farklı olabilir. yapılacak tek şey F8 ile kendi içindeki imajı kurman o tahtaya.

Ziyaunal hocam öncelikle teşekkür ederim. Biraz aradım nette F8 ile giriş yapıp kurmayı anlatmışlar. Ben de onu deneyim yarın da bu şekilde
sistem kurabilirsek iyi olur. Peki bu şekilde windows kurunca seriiial problemi felan çıkıyor mu bilginiz var mı? Olmadı ben erinmem her tahtaya bu şekilde
sistem kurar hepsinin yedeğini alırım kendi içlerine...

Geri