Akıllı Tahta Aklımı Aldı

Kodla Büyü

TheFalLen

Aktif Üye
Arkadaşlar Cuma günü faz1 tahtaya Vestel'in clonezillalı imajını atarken şu linkteki ;
fatih-etkilesimli-tahta-f279/akilli-tahta-imaj-sorunu-t156300.html
hata ile karşılaştım.

Tahtaya tekrar aynı imajı yükledim yine aynı hatayı verdi, elimde düzgün çalışan bir tahtanın C diski imajı vardı onu yükledim olmadı, sonra full disk imajı yükledim yine olmadı,tahta açılıştan bios ekranına geçmeye başladı..

Ne yapabilirim bu tahtaya?

TheFalLen' Alıntı:
xSwindLer' Alıntı:
Yükleme yapacağınız bölüm RAW formtatına geçmiş olabilir.
Bunu nasıl düzeltebilirim ?

Hocam OPS'den harddiski sökün, akıllı tahtası sağlam çalışır bir HDD bulun, sağlam HDD'i sorunlu HDD üzerine klonlayın bence en kolay şekilde böyle çözersiniz, klonlama ile 7 dk içerisinde sorun çözülür.

Re: Ynt: Akıllı Tahta Aklımı Aldı

zodiac' Alıntı:
TheFalLen' Alıntı:
xSwindLer' Alıntı:

Hocam OPS'den harddiski sökün, akıllı tahtası sağlam çalışır bir HDD bulun, sağlam HDD'i sorunlu HDD üzerine klonlayın bence en kolay şekilde böyle çözersiniz, klonlama ile 7 dk içerisinde sorun çözülür.
yada hdd söktükten sonra sata ile bilgisayara bağlayın, hdd sıfırlayıp tekrar ops takıp vestel in imajını atabilirsiniz.

Hocam vestelden tahta üzerinde gelen imajı alip atin daha sonra siz kendi imajinizi atin işi zorlastirmanin anlamı yok ben bu şekilde hallettim

TheFalLen' Alıntı:
xSwindLer' Alıntı:

Nonpasaran-2012-10-10-%5B2%5D.png

Herhangi bir windows kurulum usb'si ile başlatın tahtayı kuruluma geçmeden önce sol altta bilgisayarını onarın butonu var ona oradan komut satırına geçin.
Sırası ile diskpart > list disk > select disk 0 ( Hdd'nin yanında numarası yazar numara kısmına bunu yazın ) > list volume bu komutu da girdikten sonra bölümler listelenecek. Bölümlerin yanlarında Healthy yazması gerek.

http://prntscr.com/eormqi burada görüldüğü gibi. Eğer bölüm RAW formatına geçmiş ise bölümü biçimlendirip yeniden oluşturabilirsiniz veya silip yeniden oluşturabilirsiniz. Başıma gelmişti böyle bir olay ama nasıl düzelttiğimi tam hatırlamıyorum. Büyük ihtimalle biraz önce yazdığım iki yöntem ile çözdü.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim, bugün teknik servis geldi hard diskin numarasını aldı gitti, yeni bir hard disk takacaklarmış haftaya ancak gelir dediler.. Windows 8.1 portable ile şimdilik idare ediyorlar sınıfta..

sibelsibelsibel' Alıntı:
Hocam teknik servis harddiski söktü ise garanti kapsamında mı yapacak, para alacak mı?
Garanti kapsamında olması lazım, ücretli olunca söylüyorlar, hard disk hatası deyip alıp gittiler.

Geri