Arkadaşlar, değerli bir arkadaşım su an TÜBİTAK'ta eğitimde fatih projesinde çalışıyor ve yaptıkları işlerden bir tanesi de fatih projesi kapsamında sağlanan akıllı tahta ve tabletlerin uzaktan yönetiminin ve kontrolünün sağlanması yönünde. bana yönelttiği soruyu aynen aktarıyorum;
Bu kapsamda bir öğretmen olarak akıllı tahtaların uzaktan hangi özelliklerinin yönetilebilir olmasını istersin? Bizim aklımıza gelenler şu şekilde:
1) Uzaktan akıllı tahtaların açılıp kapanabilmesi.
2) Remote Desktop Connection
3) Logların alınabilmesi
4) Uzaktan işletim sistemi veya uygulama update'leri yapılması.
5) Plug-in veya patch apply edilmesi
6) Script modülü eklenerek uzaktan yönetimin esnek hale gelmesi vb.
Bunların dışında ihtiyaç duyduğunuz yada duyabileceğiniz neler var? Ona göre hazır daha geliştirme yapılıyorken göz önünde tutmak istiyoruz.
Arkadaslar(özellikle okulunda Akıllı tahta olanlar) eklemek istedikleriniz varsa lütfen paylaşın, konunun linkini aynen arkadasıma göndereceğim. TEŞEKKÜRLER.
Bu kapsamda bir öğretmen olarak akıllı tahtaların uzaktan hangi özelliklerinin yönetilebilir olmasını istersin? Bizim aklımıza gelenler şu şekilde:
1) Uzaktan akıllı tahtaların açılıp kapanabilmesi.
2) Remote Desktop Connection
3) Logların alınabilmesi
4) Uzaktan işletim sistemi veya uygulama update'leri yapılması.
5) Plug-in veya patch apply edilmesi
6) Script modülü eklenerek uzaktan yönetimin esnek hale gelmesi vb.
Bunların dışında ihtiyaç duyduğunuz yada duyabileceğiniz neler var? Ona göre hazır daha geliştirme yapılıyorken göz önünde tutmak istiyoruz.
Arkadaslar(özellikle okulunda Akıllı tahta olanlar) eklemek istedikleriniz varsa lütfen paylaşın, konunun linkini aynen arkadasıma göndereceğim. TEŞEKKÜRLER.