akıllı tahtada bulunan klasöre masaüstü bilgisayarlardan ulaşmak istiyoruz. Ancak fatih farklı ip adresleri veriyor klasöre nasıl ulaşabiliriz
IP : 192.168.0.2 - 192.168.0.20fatih ağında sabit ipler için ayrılan ip aralığı nedir acaba
Hocam bir bilgisayara windows server 2012 r2 yada server 2016 kur sabit ip ver tüm bilgisayarda görünür. Takıldığınız yerde iletişime geçebilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olurum.akıllı tahtada bulunan klasöre masaüstü bilgisayarlardan ulaşmak istiyoruz. Ancak fatih farklı ip adresleri veriyor klasöre nasıl ulaşabiliriz
Hocam pm ye iletişim bıraktım ordan iletişime geçerseniz yarın yardımcı olurumserver 2022 kurduk öğrenci bilgisayarları gorunmuyor diğer akıllı tahtalar goruyor
Diyelim ki fatih projesin de idarecilere ayrılan porta bağlanan bir bilgisayara bu ip adreslerinden birini sabitledik. O zaman ben hem akıllı tahtaları hem de idare bilgisayarını görüp, klasör paylaşımı yapabilir miyim?Bize yetkilinin verdiği sabit IP aralığı aşağıdaki gibidir.
Kod:IP 192.168.0.2 - 192.168.0.20 SUBNETMASK 255.255.255.0 VARSAYILAN AĞ GEÇİDİ 192.168.0.1
Server işletim sistemi olması lazım, normal windowstan paylaşırsanız görmezsinizDiyelim ki fatih projesin de idarecilere ayrılan porta bağlanan bir bilgisayara bu ip adreslerinden birini sağladık. O zaman ben hem akıllı tahtaları hem de idare bilgisayarını görüp, klasör paylaşımı yapabilir miyim?
Samba ile yapılıyordu sanırım hocam. Kısa bir araştırma ile karşınıza çıkar. Daha önce hiç denemedim.Peki okulda fatih yok modem var ama tahtalar pardus
Ogretmenler odasi windows nasil bisi yapsam tahtalara windowstan ayni anda dosya atabilsem