Akıllı tahta wi fi sorunu

Kodla Büyü

kartanesi

Üye
İyi günler arkadaşlar; Okulumuzda akıllı tahta kuruklumu yapıldı ama ağ alt yapısı kurulmadı buyüzden access point ler aracılığıyla wi fi bağlantısı ile interneti kullanıyorduk. Ancak tatil dönüşü okulun hattı ile internete bağlanmıyor. Denediğim şeyler:
1- kendi telefonumu modeme çevirip akıllı tahtanın wi fi ile internete bağlanabiliyorum. Ancak okulun wireless ile bağlanmıyor.
2- okulun wireless hattını kullanarak cep telefonum ile internete bağlanabiliyorum.
3- Herhangi bir laptop ile okul hattından wireless ile internete bağlanıyorum.
4- akıllı tahtalara sertifika yüklü
5- ağ özelliklerinden otomatik ip ve dns alıyor
Problem hakkında yardımcı olabilecek var mı?

Hocam benzer problem bendede var akıllı tahtalar kurduğum access pointleri hiç görmüyor ama telefon veya modemi görüyor. Access pointlere telefon ve bilgisayarlar bağlanabiliyo anlamadım gitti bende çözüm arıyorum

görmeme sorunu modemi wireless güvenlik şifrelemesinden kaynaklanıyordur

modem arayüzüne girip şifreleme wpa2 ise wpa
wep ise wpa
wpa ise wep e çevirin

yeniden deneyin

Hiçbir cihaz modemi ya da wi fi yi görmese şifrelemeyi değiştireyim ama telefon ya da laptop aynı hattı kullanarak bağlanabiliyor. sadece akıllı tahtalar sinyali görüyor ama internet yok. sorun gidericiye tıkladığımızda wi fi geçerli bir ağ yapılanmasına sahip değil diyor.

bende öyle düşünüyorum telefon ve bilgisayarlar access pointleri görüyor bağlanıyor ancak akıllı tahtalar hiç görmüyor bunun şifreleme ile nasıl bir ilgisi olabilir ki,*

Geri