Akıllı Tahtada bazı yerler dokunmayı algılamıyor

Kodla Büyü

ironyilmaz

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar. Akıllı tahtaların bazı bölgelerinde dokunmatik algılaması olmuyor. Kalibrasyonda sorun yok. Bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim

dün aynı şikayetle bir öğretmen arkadaş geldi..
gittim baktım .. hiç öyle bir şey yok..
hocamız büyük ihtimalle yazmaya çalışırken ceketinin yeni falan tahtanın başka bir yerine değdi.. onun için böyle bir problemle karşılaştı..

sizinki de böyle birşey olmasın..

hocam size tavsiyem touch screen control panelinde reset butonu var basın ona kalibrasyonla uğraşmayın.

Kenardaki algilayicilar tozlanmistir yada bir sekilde onune bir sey gelmistir gormuyordur. unutmayin tahtalar dokunmatik degil eski tahtalarimizin mantigiyla calisiyor sadece projeksiyon yok.

hocam güneşte tahtanın dokunmatiğini bozuyor başıma gfelmişti tahtayı açtım dokunmatik hiç çalışmıyordu sınıfta perde yoktu ve hava çok güneşliydi 2 gün sonra baktım hiç problem yok havada kapalıydı o sınıfta güneşli günlerde tahta çalışmıyordu :D perde istedim

Hocam bizde de oldu güzelcene tozunu hafif nemli b ir bezle silin DÜZELİR. :mrgreen:

bugün bi tahtada aynı sorunla ben de karşılaştım. tahtanın sol bölümnde dokunmatik çalışmıyor, başlata tıklanmıyor mesela. dokunmatik kalibre ayarlarını kontrol ettim. ekranda lekeler,izler,tozlar olabilir diye güzelce bir sildim. olmadı imajdan tekrar kurulum yaptım... ama sonuç değişmedi. güneş vurma gibi bi durumda yok. başka ne tür bi problem olabilir? servisi aradım ama onlar gelene kadar çözüm önerilerinizi denemek isterim?

sinan36' Alıntı:
Hocam bizde de oldu güzelcene tozunu hafif nemli b ir bezle silin DÜZELİR. :mrgreen:
bi okulda temizlik yapmadığımız kalmıştı artık tornavida yanında birde nemli bez gezdiririz... :scared:

Sürekli alıyorum o şikayeti, genelde gittiğim anda sorun kayboluyor. Öğretmenler de, sen geliyorsun oluyor diyorlar :) Driverı tekrar yüklüyorum, selpakla siliyoruz, kalibrasyonu yapıyoruz halloluyor gibi. Ama çok sık tekrarlanıyor, bu da tahtanın dokunmatik olmamasından kaynaklanıyor, tozlar etkiliyor.

eğer yandaki tebeşirle kullanılan tahtayı da kullanıyorlarsa tebeşir tozu akıllı tahta tarafına çokça geçiyor. bu da dokunmatiği etkiliyor. özellikle akıllı tahtanın kenarlarını yumuşak bezle silmeli. birde güneş ışığı çok etkiliyor dokunmatiği. tahtaların güneş ışığından korunması gerekiyor.

akıllı tahtanın üst köşelerine bakarsanız kırmızı yanan ve tahta yüzeyine dokunmamızı algılamak için ışın yollayan optik kameralar vardır. tahtanın üzerinde toz birikince bu tozlar kameraların gözeneklerini tıkıyor ve tahtanın bazı bölgelerine ışın yollamasını engelliyor.

ÇÖZÜM: Islak bezle bu kameraları ve tahta yüzeyini silmek.

Geri