akıllı tahtaları lise öğrencilerinin şerrinden korumak :)

Kodla Büyü

timya

Üye
merhabalar bir lisede btr görevim var. Burada öğrenciler tahtadan uygunsuz içerikler açıyorlarmış. Youtube da falan farklı içerikler açmışlar sanırım ancak bence buna sadece teşebbüs etmişlerdir yani açıp izleyebildiklerini düşünmüyorum malum meb internetini aşabileceklerini düşünmüyorum. Ancak farklı bir sınıfta ise bir öğrenci tahtaya bir ara vpn kurduğunu ağzından kaçırdı. Çocukların tahtaya bir şeyler yüklemelerini kırılamayacak şekilde engellemenin bir yolu yok mudur? E kilit kurmayı önerdim ama geçen yıllarda e kilit i de devre dışı bırakıp hocaların bile tahtayı açmasını engellemişler . Şimdi lisede çalışan arkadaşlarım buna nasıl bir çözüm buluyorsunuz? Ne yapmalı nasıl bir yol izlemeliyim?

bir okul müdürü kadar okuldur,
önce okulda düzen saglanmalı, akıllı tahtayı amaçı dışında kullandıran idare sıkıntılı.
kilit temel çözüm sonra deep freze shadow gibi prg lar kullanılabilir.

hocam temiz bir imaj atıp administrator kullanıcıyı şifreli, standart kullanıcıyı ise şifresiz otomatik oturum açacak şekilde ayarlayabilirsiniz. şifreyi siz yazarken fiziki klavye mouse kullanın şifreyi bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Bir de hocamın dediği gibi etkileşimli tahtayı amacı dışında kullanmanın cezasını idare verirse biraz durulabilirler belki.

bir okul müdürü kadar okuldur,
önce okulda düzen saglanmalı, akıllı tahtayı amaçı dışında kullandıran idare sıkıntılı.
kilit temel çözüm sonra deep freze shadow gibi prg lar kullanılabilir.
Aynen öyle. Eğer müdür bunları tespit edip devlet malına zarar ve amacı dışında kullanmaktan cezalandırmazsa (en azından odasına çağırıp güzel bir azarlamazsa) siz oraya hangi yazılımı yükleseniz de elinizde kalır. Bizim okulda benzer davranışlar sergileyen bir kaç kendini bilmez müdür sınıfın huzurunda rezil etti. Bir daha o sınıfta tahtayla uğraşan olmadı.

hforumda bulunan mustafa aygünün imajını kullanyorum, ekilitin güncel halini kuruyorum. öğretmen arkadaşlara bi kaç sefer dersten çıkınca tahtayı kapatmaları gerektiği açık kalırsa çocukların yaptıkları nedeniyle sıkıntılar çıkabileceğini anlatıyorum. bazı problemli sınıflara da arada teneffüste uğrayıp hal hatır! soruyorum. çok problem olmuyor.

hforumda bulunan mustafa aygünün imajını kullanyorum, ekilitin güncel halini kuruyorum. öğretmen arkadaşlara bi kaç sefer dersten çıkınca tahtayı kapatmaları gerektiği açık kalırsa çocukların yaptıkları nedeniyle sıkıntılar çıkabileceğini anlatıyorum. bazı problemli sınıflara da arada teneffüste uğrayıp hal hatır! soruyorum. çok problem olmuyor.

hocam ben o okula ihtiyaç oldukça çağrılıyorum hep orada olsam gözüm üzerlerinde olur haklısınız ama maalesef bu mümkün değil.
İdare onları uğraştırmayacak olabildiğince basit ve kesin çözüm istiyor bu nedenle. Bu arada kilit programını da ilk kez bu yıl kullanıyorum .Şöyle bir şey fark ettim çocuklar sanırım bir müddet de olsa tahtayı anahtar flash sız açıp yotube a giriyorlar . Süresi olduğundan bitince tekrar tekrar açıp kapıyorlar. Bunu önlemenin bir yolu var mıdır?

Son düzenleme:
Eğer tahtalar windows ise e-kilit programını görev yöneticisinden devre dışı bırakıyorlar. Siz de windows ilke yöneticisinden kısıtlamalar ayarlayın. Görev yöneticisini devre dışı bırakın. kişiselleştirmeleri devre dışı bırakın. program ekle ve kaldır uygulamasını devre dışı bırakın. Böyle e-kilit için müdahele edemezler. Ayrıca USB kilit yerine karekod kilit kullanmak da ekstra katman olabilir. Tüm bunlarla beraber öğrencilerin tahtadaki değişiklikleri nasıl yaptıklarını sürekli gözlemleyin ve hemen karşı düzenlemeler yaparak önlem alın. Bu şekilde stabil bir durum sağlanır.

e-Kilit kullanıyorsanız ve bu tür sorunlar yaşıyorsanız aşağıdaki ekran resminde olduğu gibi engelleme özelliklerini aktifleştiriniz. bu seçenekler aktif olmadığında program herhangi bir koruma olmadan çalışır.
Yönetici yetkili bir hesap kullanıldığında her işlem yapılabilir malum. Engelleme seçeneklerini aktifleştirirseniz ek koruma sağlamış olursunuz.
Öğrenciler görev yöneticisini açabiliyorsa engelleme özellikleri aktif değildir.
e-Kilit program ekle kaldır kısmında zaten görünmez.
Programın güncel sürümünü kullandığınızdan emin olunuz.
Eğer yine de sorun yaşamaya devam ederseniz iletişime geçerseniz sorunu çözmeye çalışırız hocam.
Ekran görüntüsü 2025-02-18 145132.webp

Geri