akıllı tahtalar ile ilgili bir soru

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nese1982
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
mrb arkadaşlar. tahtalar kuruldu. muhtemelen ben btr öğretmen olacağım ama tahtalar ile ilgili bilgim 0. bu tahtalara nasıl yükleme yapılıyor. ya da win 7 yeniden yüklemek istesek ne yapacaz. bu arada yüklemeleri flash belleklerle yapacaz. genel olarak bu konularda bi özet istiyorum. bilen arkadaşlar var mı? şifre felan deniliyo...

ben dün vestel teknik servisinden akıllı tahtaları kuran arkadaşları aradım ve program kesinlikle kurmayın dedi... Milli eğitim bu ve bütün güncelleştirmeleri internet bağlantısı yapıldıktan sonra kendisi yapacak dedi... ben tam olarak nasıl yapacağını anlamadım ancak böyle söyleyince bir şeyler kurmaktan vazgeçtim...gerçi p.tesi eğitici arkadaşları arayacağım ancak şu anda vazgeçtim kurmaktan...

hocam bizim internet bağlantısı var. ne bileyim bi antivirüs kurmamız gerekecek ya da libreyi beğenmeyip office isteyecekler. ne yapacaz. kodec de lazım olur

İçerik yüklemesini önce yaptık, d sürücüsüne attık. Program kurmak için de şifreyi okul mudürünüze ya da ilçe mem.de sorumlu kişiye sorun. Şifreyi aldıktan sonra admin hesabıyla prog. yükleyebilirsiniz.

CODEC VE OFFİCE İSTERLERSE Bİ ZAHMET ONU DA ONLAR BULUVERSİN HOCAM. HİÇBİR ŞEY YÜKLEMEYİN DİYORLARSA DEMEKKİ TAHTALARDA BUNA BENZER PROGRAMLAR MEVCUTTUR.

Bugün 5 tahtaya akıllı tahta kılavuzunda yazan tüm programları kurdum.
Bir kısmı (winscp, filezilla, evernote, dropbox) bir daha hiç kullanılmayacak gibi.
Ms Office in etkinleştirme süresi dolmuş lisans anahtarını da bulamadım. Open office falan öğretmenler için iyi oldu.
Güncelleştirmeleri yapıp Windows Update leri kapattım her açılışta güncelleme yapıyordu koruma yüzünden boşuna gidiyordu.

egitimci.' Alıntı:
ben dün vestel teknik servisinden akıllı tahtaları kuran arkadaşları aradım ve program kesinlikle kurmayın dedi... Milli eğitim bu ve bütün güncelleştirmeleri internet bağlantısı yapıldıktan sonra kendisi yapacak dedi... ben tam olarak nasıl yapacağını anlamadım ancak böyle söyleyince bir şeyler kurmaktan vazgeçtim...gerçi p.tesi eğitici arkadaşları arayacağım ancak şu anda vazgeçtim kurmaktan...

Milli Eğitim dediği biz olmayalım :)

bi fikrim var. tahtalar arasında ağ oluştursak ve tüm tahtaları labdakinden yönetsek iyi olur bence

Üzerine vazife cikartmakta bizim branşın üstüne branş tanımıyorum.

mrb arkadaşlar. tahtalar kuruldu. muhtemelen ben btr öğretmen olacağım ama tahtalar ile ilgili bilgim 0. bu tahtalara nasıl yükleme yapılıyor. ya da win 7 yeniden yüklemek istesek ne yapacaz. bu arada yüklemeleri flash belleklerle yapacaz. genel olarak bu konularda bi özet istiyorum. bilen arkadaşlar var mı? şifre felan deniliyo...
hocam tahatalarla ilgili gerkli bilgileri http://eogranim.meb.gov.tr adresinden bulabilirsin. program yüklemelerini de yapmak normalde yasak ama il/ilçe koordinatörleri yapabiliyor. ben ilçe koordinatörüyüm ama soranlara yetkimiz yok deyip geçiştiriyorum :D aksi takdirde her tahtaya gidip tek tek yüklemem lazım ben sadece eğitim verdiğim sınıfta yüklemeleri yaptım. zamanla gerekli tüm programlar yüklenecek zaten. öğretmen arkadaşlar tahtalar takıldı iş bitti gerekçesiyle geç kaldıklarını zannediyorlar oyüzden biran önce program yüklemek istiyorlar . halbuki proje yeni başlıyor.

nese1982' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
btr olunca herşey bizim üzerimize kalacak bence.

Siz üzerinize alırsanız kalır. Program kurulumu yapmazsanız, en ufak problemde vestel servisini arattırırsanız, şifre vs girip administrator hesabına erişmezseniz merak etmeyin üzerinize kalmaz. neden mi? Çünkü bizim sorumluluğumuz değil. Niye mi? Görevlendirme esaslarını açıp okuduğumuzda net bir şekilde görülüyor.

nosTRa' Alıntı:
nese1982' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:

Siz üzerinize alırsanız kalır. Program kurulumu yapmazsanız, en ufak problemde vestel servisini arattırırsanız, şifre vs girip administrator hesabına erişmezseniz merak etmeyin üzerinize kalmaz. neden mi? Çünkü bizim sorumluluğumuz değil. Niye mi? Görevlendirme esaslarını açıp okuduğumuzda net bir şekilde görülüyor.
bunu diğer öğretmenlere anlatmak işlerden daha zor. 5 yıldır aynı okuldayım. okulumuzda formatör var ve ben hiç sorumluluk almadım ona rağmen 5 yıldır her sıkıntı da beni bulurlar.ben sorumlu değilim dememe rağmen. artık pes ettim. senenin başından (3 hafta da) gelen soru sayısı 50 yi bulmuştur

nosTRa' Alıntı:
nese1982' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:

hocam bi tahtaya program kurmakta görevimiz değilse görevimiz ne olacak bizim? btr olarak okullarda görevlendirileceğiz ve bu sistemin yürümesi için bizde birşeyler yapmak zorundayız. her program kurmak için vestel firmasını aramak için bizi oraya görevlendirmediler. tamam bazı işimiz olmayan işleri iyi niyetimiz yüzünden yaptırdılar ama bu konuda sizinle aynı fikirde değilim.bize ihtiyaçları olduğunu bi şekilde göstermemiz lazım bu projede yoksa sizin gibi düşünürsek program kurmak için bile vesteli aratırsak yavaş yavaş çekerler bizi işin içinden.

hocam program kurmak görevimiz mi değil mi bilmiyorum ama tahtalarda(en azından benim gördüklerimde) net support programları yüklü. netsupport protect, deploy, manager, school gibi. bi programlar menüsünü kontrol edin

bende bilmiyorum görev tanımımızda yazıyormu yazmıyormu ama fatih projesi çıktığında burada herkes bas bas bağırıyordu biz olmadan bu iş olmaz bize ihtiyaçları var diye şimdi de o program kurmak veya işte arızasını kontrol etmek bizim işimiz değil dersek bi çelişki olur bence diğer öğretmenlerden farkımız kalmaz. tabi burada bizi tamirci gibi çalıştırsınlar demiyorum ama yapabileceğimiz şeyler belli o sınırı abartmadan yapmak lazım.

O zaman altyapı ihalesini iptal etsin bakanlık siz kablo cekin. Burada amac kullanıma rehberlik etmek bakanlık bile müdahale etmemizi istemezken neye dayanarak kurcalayalim tahtaları

doomsday2589' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
nese1982' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:

hocam bi tahtaya program kurmakta görevimiz değilse görevimiz ne olacak bizim? btr olarak okullarda görevlendirileceğiz ve bu sistemin yürümesi için bizde birşeyler yapmak zorundayız. her program kurmak için vestel firmasını aramak için bizi oraya görevlendirmediler. tamam bazı işimiz olmayan işleri iyi niyetimiz yüzünden yaptırdılar ama bu konuda sizinle aynı fikirde değilim.bize ihtiyaçları olduğunu bi şekilde göstermemiz lazım bu projede yoksa sizin gibi düşünürsek program kurmak için bile vesteli aratırsak yavaş yavaş çekerler bizi işin içinden.

Bakanlık size gönderdi mı şifreyi yada yazılım lisanslarını alabildiniz mı? Hangi yazılımları kurmanıza izin verdi mesela? Forumda herkes neden birbirinden tahta şifrelerini istiyor?
Bence siz kendinize gorev çıkartıyorsunuz yok farklı ise vardır yazılı bir belge sevabına paylaşırsınız forumda

arkadaşlar bu akıllı tahtalara yok hocalar beğenmedi, daha iyi vb diye kafanıza göre program kurmayın. Helehele tüm öğretmenlere özellikle pardus u ve pardus üzerindeki programların kullanılması için özellikle teşvik edin. İnanın ki pardusda akıllı tahta ile uyumlu çalışacak bir çok program var.
Eğer siz windows u desteklerseniz 1 yıl sonra bakmışssınız pardus akıllı tahtalarda kaldırıldı ve hafata da bir windows çöktüğü için sizler akıllı tahtayı yenide yeniden kuruyorsunuz iş yükünüz artıyor. O zaman buralarda akıllı tahtaları kurmaktan bıktım hocalar programlar çalışmıyor diye şikayet ediyorlar diye mızmızlanacaksınız.

Lütfen Pardus a destek verelim pardus u koruyalım :tr:

İspanyanın tüm eğitim kurumlarında linux ( debian ) kullanıyorken biz pardus a sahip çıkalım.

tahtaların 5 yıllık garantileri var, ayrıca bakanlık matematik öğretmeni için neyse bt öğretmenleri için de aynı diyordu proje için. bu açıdan bakınca görevimiz değil, ama okullarda bu cihazları kullanamayanların ve çok bilmişlerin yorumlarından dolayı üstümüze yıkılacaktır. tahtalara eba içeriklerini kopyalama işini bile eski adıyla formatör öğrtlere yeni adıyla btr öğrt. lere havale ediyorlar(bunu ilmemler mi yoksa bakanlık mı ya da işgüzarın biri mi istiyor bilmiyorum).

hocam bt öğretmeniyle matematik öğretmeninin bi farkı yoksa bu projede btr görevlendirmesine matematik öğretmeninide(kurs almış öğretmenler hariç ) alırsa sesimizi çıkaramayız o zaman. yani demek istediğim ağ yapısını yada makinelerin sıfırdan kurulumunu falan üstlenelim değil ama bi güncelleme olduğunda bi program olduğunda bunu yapalım sonuçta 30 saat btr görevlendirmesi alacaz. bu 30 saatte okulun lüzumsuz işlerini ya da müdürün angaryalarını yapmaktansa tahtalara program yükler güncellerim daha mantıklı geliyor bana.

doomsday2589' Alıntı:
hocam bt öğretmeniyle matematik öğretmeninin bi farkı yoksa bu projede btr görevlendirmesine matematik öğretmeninide(kurs almış öğretmenler hariç ) alırsa sesimizi çıkaramayız o zaman. yani demek istediğim ağ yapısını yada makinelerin sıfırdan kurulumunu falan üstlenelim değil ama bi güncelleme olduğunda bi program olduğunda bunu yapalım sonuçta 30 saat btr görevlendirmesi alacaz. bu 30 saatte okulun lüzumsuz işlerini ya da müdürün angaryalarını yapmaktansa tahtalara program yükler güncellerim daha mantıklı geliyor bana.

Bakanlık ne zaman şifreleri, yazılımları ve lisanları size teslim ederse ve yapmak da isinize gelirse yaparsınız şu anda yetkiniz ve goreviniz dısında bir olay.

Geri