Akıllı Tahtalara Ne Yükledinizzzz

Kodla Büyü

ftmare

Aktif Üye
Arkadaşlar akıllı tahtaları virüsten korumak için ne yüklediniz? Ve sonuç nedir hala sorun çıkıyor mu? Hocalarımızın flashları virüs kaynıyor sağolsunlar, virüs temizlemekten bunaldım artık. En azından tahtalara bulaşmasın yeter bana.

nurhayat' Alıntı:
hocam deepfreeze yüklediniz mi?

Hocam bende deepfreeze de kararsızdım lisans olayından dolayı ama bu gidişle yükleyeceğim sanırım. 60 tane tahta var birini temizliyorum diğerine bulaşıyor. Birde microsoft security essentials yükleyeyim diyorum usb disk security ile birlikte sumunu hocamın dediği gibi.

Achillus hocam net supporta gerek kalmıyor mu? Hocalar zaten şikayetçiler dokunmatik algılamada sorun oluyor diye, onu da kaldırayım olmazsa.

achillus' Alıntı:
sumunu' Alıntı:
microsoft security+usb disk security+deep freeze
durum fena değil

hocam ben netup proteti bilgisayardan kaldırdım ve güzel bir deepreze yükledim .

artık ben de öyle yapıcam başka çarem kalmadı.tam bütün bilgisayarları imaj yükledim.artık virüs sorunu yaşamam derken, Net support protect başıma bela oldu..her seferinde bi tahta açılmıyor, açılışta takılıyor. bıktım walla yoruluyorum..en iyisi deepfreeze kesinlikle...lisanssız program kurmak yasakmış ama kuracam artık

nurhayat' Alıntı:
achillus' Alıntı:
sumunu' Alıntı:
microsoft security+usb disk security+deep freeze
durum fena değil

hocam ben netup proteti bilgisayardan kaldırdım ve güzel bir deepreze yükledim .

artık ben de öyle yapıcam başka çarem kalmadı.tam bütün bilgisayarları imaj yükledim.artık virüs sorunu yaşamam derken, Net support protect başıma bela oldu..her seferinde bi tahta açılmıyor, açılışta takılıyor. bıktım walla yoruluyorum..en iyisi deepfreeze kesinlikle...lisanssız program kurmak yasakmış ama kuracam artık

Birilileri fatih projesi yapacam diye sormadan, düşünmeden kafasına göre yazılım seçiyor.Netup protectin abuk subuk kahrınıda bizler cekiyoz.Tüm bilgisyaarları virüsten kurtarmak adına image attım .sonra netup protectin depprezini kullanmak için başlangıctan giriş yapıp şifreyi girdim hiç bir sayfa açılmadı .ili aradım onlarda denedi olmadı sonra servis cagırdı denedi olmadı .servis merkezi aradı yeniden formatlayıp dene dediler denedi yine olmadı.Okulda öğretmenler tahtaları kullanamıyor virüslerden dolayı .Lisansız yazılım yüklememeliymiş.netup protect lisanslıda noluyo işte anlattım durumu .Elbet bir yolu vardır belki durumu düzeltmenin ama kusura bakmasın kimse ben netup protectin kahrını çekemeyecek kadar meslekte zaten yıpradım !!!

artık virüs kelimesinden öğretmenlerin saçma sapan virüs korkusu ve sorularından öğrencilerin tahta bozulmuş virüsten demelerinden ukala bilmiş hocaların fikir vermelerinden yoruldum birgün kafamı dinleyemedim:(:(:(:(

ben de şimdilik usb disc security ve essential ile yoluma devam ediyorum...deep freeze yüklemedim ama baktım başa çıkamıyorum yükleyeceğim.

only61' Alıntı:
ben de şimdilik usb disc security ve essential ile yoluma devam ediyorum...deep freeze yüklemedim ama baktım başa çıkamıyorum yükleyeceğim.

hocam sizde bilirsinizki deep freeze virüs bulasmasın diye imageden hemen sonra yüklüyoruz .usb disc security ne kadar işlevsel çalışır bilmiyorum ama virüs bulaştıktan sonra silmeden deep freeze yüklemeninde bir anlamı kalmıyor. tavsiyem shadow defender bizim forumda bence eryada geç yükleyeceksiniz yükleyin kafanız rahtlasın :)

achillus' Alıntı:
only61' Alıntı:

hocam sizde bilirsinizki deep freeze virüs bulasmasın diye imageden hemen sonra yüklüyoruz .usb disc security ne kadar işlevsel çalışır bilmiyorum ama virüs bulaştıktan sonra silmeden deep freeze yüklemeninde bir anlamı kalmıyor. tavsiyem shadow defender bizim forumda bence eryada geç yükleyeceksiniz yükleyin kafanız rahtlasın :)

Shadow mu deepfreeze mi hocam? Kasma durumundan dolayı mı shadow diyorsunuz?

ftmare' Alıntı:
achillus' Alıntı:
only61' Alıntı:

shadow defender ismi hocam her değişiklikte restart yapmayı beklememek adına önerdim aynı zamanda kasmıyorda ...

dediğim gibi temiz bir kurulumdan sonra microsoft security+usb disk security+deep freeze yaptım. zaten vestelin imajıyla kurulum yapınca netsupport da kuruluyor ve tahtaya birşey yüklenemiyor. bütün öğretmenler flash ile çalışıyorlar. evet baya kısıtladık ama yapacak bişey yok. Hatta ben öğretmenler tahtalara birşey yüklemek istediklerinde ısrarla hayır flash ile çalışın diyorum. şimdi herkes alıştı.
Bence yapılabilecek en iyi yol bu.

achillus' Alıntı:
ftmare' Alıntı:
achillus' Alıntı:
only61' Alıntı:

shadow defender ismi hocam her değişiklikte restart yapmayı beklememek adına önerdim aynı zamanda kasmıyorda ...

İndirdim programı hocam çok teşekkür ediyorum.

sumunu' Alıntı:
dediğim gibi temiz bir kurulumdan sonra microsoft security+usb disk security+deep freeze yaptım. zaten vestelin imajıyla kurulum yapınca netsupport da kuruluyor ve tahtaya birşey yüklenemiyor. bütün öğretmenler flash ile çalışıyorlar. evet baya kısıtladık ama yapacak bişey yok. Hatta ben öğretmenler tahtalara birşey yüklemek istediklerinde ısrarla hayır flash ile çalışın diyorum. şimdi herkes alıştı.

netsupport protecti silerseniz deepfrezeden önce emin olunda kısıtlamalar ortadan kalktıgı için herşey daha güzel oluyor .mesela öğretmen bir yayının verdiği dosyayı acması için flashta bazen baska dosyaları yüklemesi gerkiyor ama netsupport protect buna izin vermediği için kullanamıyor.

Eminim yükledikten sonra gelenler olacaktır hocam tahtaya attıklarımız siliniyor diye ama bu gelenlere de şöyle bir öneri sunmayı düşünüyorum. Hocam buyrun haftasonları birlikte virüs temizleyip imaj atalım, nasıl? Bence uzun uzun laf anlatmaya kökten çözüm :)

achillus' Alıntı:
sumunu' Alıntı:

netsupport protecti silerseniz deepfrezeden önce emin olunda kısıtlamalar ortadan kalktıgı için herşey daha güzel oluyor .mesela öğretmen bir yayının verdiği dosyayı acması için flashta bazen baska dosyaları yüklemesi gerkiyor ama netsupport protect buna izin vermediği için kullanamıyor.

bunu deneyeyim hocam. peki netsupport protecti kaldımanın özel bi yolu var mı? yoksa bildiğimiz gibi mi?

sumunu' Alıntı:
achillus' Alıntı:
sumunu' Alıntı:

bunu deneyeyim hocam. peki netsupport protecti kaldımanın özel bi yolu var mı? yoksa bildiğimiz gibi mi?

hocam normalde n.protect bilgisayarda işlem yapmnıza izin vermiyor .önce n.protecti saatin yanındaki simgeden şifresini girerek deactive etmeniz lazım sonra program ekle kadırdan kaldırıyonuz .şifreyi bilmiyosanız özelden yazın cevaplayayım.

Son 2 haftaya kadar USB virüsleri ile başım dertteydi. Çözümü MS Es. kaldırıp yerine AVG kurdum, offline güncelledim, yanında USB Security ile beraber şu an ortalık sakin. Ha bir de öğretmen odası bilgisayarlarına USB den kaybolan dosyaları nasıl geri getirebileceklerini anlatan bir resim ekledim. Problemler büyük ölçüde azaldı. Tavsiye ederim...

achillus' Alıntı:
sumunu' Alıntı:
achillus' Alıntı:
sumunu' Alıntı:

hocam normalde n.protect bilgisayarda işlem yapmnıza izin vermiyor .önce n.protecti saatin yanındaki simgeden şifresini girerek deactive etmeniz lazım sonra program ekle kadırdan kaldırıyonuz .şifreyi bilmiyosanız özelden yazın cevaplayayım.

eyvallah hocam. bilmeyen mi kaldı:) google a vesd yaz kendisi tamamlıyor artık.

ben de temiz sisteme shadow, usb disc sec. ve atak kurdum. atak anahtarlarını yaparken hocaların flash belleklerine birde ninja pendisk ile aşı yapıyorum ohh missss gibi. sıkıntı yok.

Kingsoft Antivirüs Programı hem ücretsiz hem de USB korumalı. Tek sakıncası Update olamaması. Tahtalarda İnternet varsa o da sorun olmuyor. . Free programlar yüklenebilir. Portable ofiice programları ile sorn çözülür. Bir de USB bellekler ntfs ile biçimleyip Yazma koruma yapılırsa sıkıntı olmaz... ATAK programı da olabilir. Kurulum tam olmazsa başa bela.

Avira yüklemiştim orta düzeyde koruma etkindi ama kendi flashımda trojan çıktı eve geldiğimde. USB security ile yüksek düzey koruma avira kullanacağım

Tahtalarda microsoft security ile malwarebytes yüklü. Başka virüsleri bilmem ama şu dosyaları gizleyen virüs olayından bir süredir şikayetler kesilmiş oldu. Öğretmenler odasında da avira yüklemişler. Bizde de bilgisayardan biraz anlayan ve kendi kafasına göre bilgisayarlara program kuran kaldıran arkadaşlar var :D Bana sıkıntı yansımadıkça onların birşeyler kurduğu bilgisayarlara bakmıyorum ben :)

Merak ettiğim usb security leri idarenize nasıl aldırdınız. Yok aldırmadınız c r a c k li kullanıyorsanız, sizi bir çırpıda satacak öğretmenler, idare ve sistem için değer mi?

Arkadaşlar ben de "microsoft security+usb disk security+deep freeze " kurdum, 35 tane tahta var. Microsoft essential in güncelleme dosyasını indirdim netten onu da kurdum. Ardından tüm hocaların yıl içinde anlatacakları izletecekleri video ve sunumları Aralık ayı sonunda kadar bana getirmelerini istedim. Hepsi 17 Gb olan bir klasör oluşturdum ve bunu da tüm tahtalara attım. Allaha şükür 15 Aralık'tan bu yana hiç bir problem yaşamıyorum, tavsiye ederim. Ayrıca bir kaç ayrıntıda takıldım. örneğin bazı tahtalardan netsupport kaldıramadım ne normal kullanıcıda ne de adminde. Ayrıca netsupport manager i bir bilgisayara kurup diğer tahtalara müdahale etmeyi düşünüyorum. Forumda bu konuda bilgi veren arkadaşlar var ancak ben biraz daha pratik çözüm var mı diye sormak istedim. Bu konuda bana yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Geri