hocam ben de ilk defa bt görevi yapıyorum
fazla kasmayın kendinizi. rahat olun. öyle bir kaç günde olacak ya da olması gereken bişey değil.
kendi okulumda yaptığım sistemi anlatayım. çünkü herkes ayrı bir sistem kuruyor kendine gre.
tahtalarda herhangi bir kısıtlama olmasın diye protecti kaldırdım.
manager i de kaldırdım.
lisans sorunu olsa da school ve deep kurdum.
office olarak starter zaten yüklü ve word excel onunla açılır.
power point viewer ı da indirip kur.
java,flash,klite,quick time,foxit,adobe,format factory vs vs vs küçük yardımcı araçlar kurdum güncelledim.
windowsu güncelledim.
öğretmenlerin kullanacağı programlar varsa (ingilizceciler solution a1 gibi program kurulumu istediler) onları kurdum. ki ingilizce öğretmenlerinden başka isteyen olmadı.
öğretmenlerin en kolay en hızlı kullanabilecekleri şekle getirdim bilgisayarı. yani öğretmen herhangi bir şekilde engellenmeden, şifre girmeden bilgisayarı kullanacak. bir de d ye paylas klasörü yapıp paylaşıma açtım.
son olarak bu sitedeki ATAK programı ile öğremenlere anahtar usb ler oluşturup programı bilgisayara kurdum. bu gün inşallah imagesini alıp bütün tahtalara atacağım. sadece ip,isim değiştirip deep kuracağım ve bitecek.
şifreler protectin ve admin in aynıdır. ben de internetten buldum şifreyi. her yerde var zaten. admin oturumu gizlidir. ama farketmez vestel zaten yönetici olduğu için onunla işimiz yok. sadece şifresini değiştirin yeter
protectin pasif yapma şifresi maluum şifre ama yönetici şifresini bilen yok ya da ben bulamadım. zaten bu yüzden kaldırılıp yeniden yükleniyor. ama ben yüklemedeim.
sana bir harici ahrddisk bir tane de 32 gblik bir usb lazım hocam. vestel imajı ya birisinden bulacan ya da vestelin sitesinden (link bbnet te mevcut) indireceksin.
imajdan temiz kurulum ve sonra yukarıda anlattığım gibi bir ayar ve program kurulumu yapman gerek