akıllı tahtalarla ilk btr görevim için tavsiyeleriniz!

Kodla Büyü

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar akıllı tahtalarla ilk btr görevim için ilk aşamada bilmem gereken şeyler neler, yarın başlıyorum da o yüzden, Vestel yönetici oturumu şifresi, netsupport protec miymiş neymiş onun şifresi mi varmış öğrenciler değiştiriyormuş, ve ilk aşamada daha karşıma çıkabilecek, bilmem gereken ne varsa yardımcı olursanız sevinirim, pm de atabilirsiniz konuyada yazabilirsiniz, teşekkürler...

sayın hocam bir arkadaşımız en çok karşılaşılan sorunları ve cevaplarını derlemişti ben de bir iki tane ekledim onun üzerine...yapan arkadaşı hatırlamıyorum ama buradan tekrar teşekkür ediyorum kendisine...el altında bulunması gereken yaşanmış olaylardan derlenen yazılar...tavsiye ederim.
dosya ekte

Ekli dosyalar

Bende aynı durumdayım hocam hergün akıllı tahtalarla birbirimize bakıyoruz şimdilik :d Ama ilerleyen günlerde bir sürü sıkıntı olacağı kesin bakalım nasıl çözeceğim ...

elrond' Alıntı:
sayın hocam bir arkadaşımız en çok karşılaşılan sorunları ve cevaplarını derlemişti ben de bir iki tane ekledim onun üzerine...yapan arkadaşı hatırlamıyorum ama buradan tekrar teşekkür ediyorum kendisine...el altında bulunması gereken yaşanmış olaylardan derlenen yazılar...tavsiye ederim.
dosya ekte
teşekkürler elrond, birkaç sorum daha olacak kusuruma bakmazsan?
malum şifre nedir, ve netsupport prtotct ne işe yarıyor, netsupport school u okulda bts de kullanıyorum ama aynı program değil galiba? Vestel yönetici şifresi ile netsupport şifresi aynı mıdır?

hocam bahsettiğin şifreler burada paylaşılmıyor, halka açık olduğu için eğiticiler muhakkak biliyordur bir de yöneticilerimizden rica edersen kurumunun mailine gönderirler.açıkcası bende bilmiyorum :mrgreen:

hocam ben de ilk defa bt görevi yapıyorum

fazla kasmayın kendinizi. rahat olun. öyle bir kaç günde olacak ya da olması gereken bişey değil.

kendi okulumda yaptığım sistemi anlatayım. çünkü herkes ayrı bir sistem kuruyor kendine gre.

tahtalarda herhangi bir kısıtlama olmasın diye protecti kaldırdım.

manager i de kaldırdım.

lisans sorunu olsa da school ve deep kurdum.

office olarak starter zaten yüklü ve word excel onunla açılır.

power point viewer ı da indirip kur.

java,flash,klite,quick time,foxit,adobe,format factory vs vs vs küçük yardımcı araçlar kurdum güncelledim.

windowsu güncelledim.

öğretmenlerin kullanacağı programlar varsa (ingilizceciler solution a1 gibi program kurulumu istediler) onları kurdum. ki ingilizce öğretmenlerinden başka isteyen olmadı.

öğretmenlerin en kolay en hızlı kullanabilecekleri şekle getirdim bilgisayarı. yani öğretmen herhangi bir şekilde engellenmeden, şifre girmeden bilgisayarı kullanacak. bir de d ye paylas klasörü yapıp paylaşıma açtım.

son olarak bu sitedeki ATAK programı ile öğremenlere anahtar usb ler oluşturup programı bilgisayara kurdum. bu gün inşallah imagesini alıp bütün tahtalara atacağım. sadece ip,isim değiştirip deep kuracağım ve bitecek.

şifreler protectin ve admin in aynıdır. ben de internetten buldum şifreyi. her yerde var zaten. admin oturumu gizlidir. ama farketmez vestel zaten yönetici olduğu için onunla işimiz yok. sadece şifresini değiştirin yeter

protectin pasif yapma şifresi maluum şifre ama yönetici şifresini bilen yok ya da ben bulamadım. zaten bu yüzden kaldırılıp yeniden yükleniyor. ama ben yüklemedeim.

sana bir harici ahrddisk bir tane de 32 gblik bir usb lazım hocam. vestel imajı ya birisinden bulacan ya da vestelin sitesinden (link bbnet te mevcut) indireceksin.

imajdan temiz kurulum ve sonra yukarıda anlattığım gibi bir ayar ve program kurulumu yapman gerek

ocam benim kendi okulum değil, okulda hep matematik ve edebiyat öğretmenleri btr olmuşlar, sabah akşam okulda duruyorlar, şimsdi onlar tecrübelidir, düzenlerini kurmuşlardır, bende onlardan eksik kalmamak için önceden hazırlık yapayım dedim ama işin içine girmeden olmayacak belliki.

serkanholep' Alıntı:

fazla kasmayın kendinizi. rahat olun. öyle bir kaç günde olacak ya da olması gereken bişey değil.

kendi okulumda yaptığım sistemi anlatayım. çünkü herkes ayrı bir sistem kuruyor kendine gre.

manager i de kaldırdım.

java,flash,klite,quick time,foxit,adobe,format factory vs vs vs küçük yardımcı araçlar kurdum güncelledim.

windowsu güncelledim.

öğretmenlerin kullanacağı programlar varsa (ingilizceciler solution a1 gibi program kurulumu istediler) onları kurdum. ki ingilizce öğretmenlerinden başka isteyen olmadı.

öğretmenlerin en kolay en hızlı kullanabilecekleri şekle getirdim bilgisayarı. yani öğretmen herhangi bir şekilde engellenmeden, şifre girmeden bilgisayarı kullanacak. bir de d ye paylas klasörü yapıp paylaşıma açtım.

son olarak bu sitedeki ATAK programı ile öğremenlere anahtar usb ler oluşturup programı bilgisayara kurdum. bu gün inşallah imagesini alıp bütün tahtalara atacağım. sadece ip,isim değiştirip deep kuracağım ve bitecek.

şifreler protectin ve admin in aynıdır. ben de internetten buldum şifreyi. her yerde var zaten. admin oturumu gizlidir. ama farketmez vestel zaten yönetici olduğu için onunla işimiz yok. sadece şifresini değiştirin yeter

protectin pasif yapma şifresi maluum şifre ama yönetici şifresini bilen yok ya da ben bulamadım. zaten bu yüzden kaldırılıp yeniden yükleniyor. ama ben yüklemedeim.

sana bir harici ahrddisk bir tane de 32 gblik bir usb lazım hocam. vestel imajı ya birisinden bulacan ya da vestelin sitesinden (link bbnet te mevcut) indireceksin.

imajdan temiz kurulum ve sonra yukarıda anlattığım gibi bir ayar ve program kurulumu yapman gerek

hocam ingilizceciler için SOLUTION programının linkini verebilirmisin..bende kurayım

bulentus' Alıntı:
serkanholep' Alıntı:

manager i de kaldırdım.

windowsu güncelledim.

hocam ingilizceciler için SOLUTION programının linkini verebilirmisin..bende kurayım

bana da onlar verdi usb de

yayınevi vermiş sanırım

solution a1-a2 ve real life var bir de

boyutları da çok büyük

her biri 2-3 gb

Geri