Akıllı tahtayı HİÇ BT derslerinde kullananınız oldu mu?

Kodla Büyü

processor

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar,
forumu baya taradım konuyla ilgili. Aslında ilgili bir başlık da var.
cevre-birimleri-yazici-projeksiyon-akilli-tahta-f109/akilli-tahtayi-bilgisayar-derserinde-nasil-kullaniyorsunuz-t37481.html
Yanız burada pek de cevap alınamamış ve devam edersem oraya yazmaya cevap yine gelmeyecekmiş gibi...

Bu yüzden lütfen akıllı tahtayı bizim kendi branşımızda, BT derslerinde kullanan arkadaşlar varsa örnek verirlerse bence hepimiz için güzel bir katkıda bulunmuş olurlar.

Teşekkürler şimdiden...

Not: Programlarda BT dersinde kullanılabilecek tool ya da uygulamalar mevcut mu? Ya da ben şu konuda kullandım verimli oldu diyebileceğiniz konu var mı?

Akıllı Tahta BT dersinin yerini alıyor hocam. Bkz. Fatih Projesi.
O yüzden akıllı tahtaya antipati besliyorum :)

ben labımda var akıllı tahta ama projeksiyon aleti yok...ondan kullanamıyorum...ama programını kurup inceledim. daha çok diğer branş derslerine yardımcı olacak gibi.özellikle fen sosyal müzik gibi....

bende de var hocam 3 senedir duruyor
ilk sene bi hevesle giriştim ama hiç bişe yaramadığı gibi bolca zaman kaybına neden oluyor.

ben 1 kere kullandım. o okulda da lab yoktu. akıllı tahtalı sınıfa götürüp orda excel anlatmıştım.
ama bilgisayar olmayınca çocuklar uygulayamıyor ve dikkatleri dağılıyo.

zilal' Alıntı:
ben 1 kere kullandım. o okulda da lab yoktu. akıllı tahtalı sınıfa götürüp orda excel anlatmıştım.

Projeksiyon niyetine mi kullandınız hocam yoksa farklı bir uygulama mı?

processor' Alıntı:
zilal' Alıntı:

Projeksiyon niyetine mi kullandınız hocam yoksa farklı bir uygulama mı?

hemen hemen projeksiyon niyetine.. zaten bizim derste çok farklı uygulmalar olmuyo akıllı tahtayla

Bizim labta da var ama kullanamıyoruz. Çünkü çalışmıyor. :(
Tüm programları kurdum, deneyim diye ama açılmadı bir türlü, kabloyu da değiştirip denedim ama yine açılmadı. Milli eğitimden bakmaya gelceklerdi ama gelemediler.Bu sene de kullanılmayacak artık.Çocuklar da soruyorlar sürekli bu nasıl bir şey diye. :(

Hocam bende kullanayım diye çok düşündüm ama kullanacak birşey bulamadım. Bilgisayar+projeksiyon kullanmak daha pratik daha kolay.
Yani akıllı tahta:
out
Bilgisayar+Projeksiyon:
in

Ben de bir hayırsever bulursam BTS'ye aldırmayı planlıyorum bu aralar. Bence çok fazla kullanım alanı olabilir BT dersimiz için. Düşünsenize, tahtaya dokunduğunuz sadece dokunmuş değil aynı zamanda tıklamış oluyorsunuz! Bilmem, bana iyi olur gibi geliyor. Tabi denemek lazım.
* Bu konu başlığı güzel, takibimdedir...

tdemirparmak' Alıntı:
Ben de bir hayırsever bulursam BTS'ye aldırmayı planlıyorum bu aralar. Bence çok fazla kullanım alanı olabilir BT dersimiz için. Düşünsenize, tahtaya dokunduğunuz sadece dokunmuş değil aynı zamanda tıklamış oluyorsunuz! Bilmem, bana iyi olur gibi geliyor. Tabi denemek lazım.
* Bu konu başlığı güzel, takibimdedir...
Hocam çokta heveslenmeyin. :)

Hocam benim projeksiyonuma Sihirli Göz diye bir sistem entegre ettirdi belediye.
Güzel bir sistem.
http://www.sihirligoz.com/
Severek Kullanıyorum. Eksikleri ve düzeltilmesi gerekenler var ama yine de oldukça iyi.
Bilgisayarı ayakta kullanarak çocuklarla göz temasına daha kolay geçiyorum. Sınıfa daha hakim oluyorum.

skipper_forum' Alıntı:
Hocam benim projeksiyonuma Sihirli Göz diye bir sistem entegre ettirdi belediye.
Güzel bir sistem.
http://www.sihirligoz.com/
Severek Kullanıyorum. Eksikleri ve düzeltilmesi gerekenler var ama yine de oldukça iyi.
Bilgisayarı ayakta kullanarak çocuklarla göz temasına daha kolay geçiyorum. Sınıfa daha hakim oluyorum.

Hocam bu sihirli göz olayı, sitedeki örnek fotoğraflardaki gibi yeşimsi bir mono görüntü mü veriyor? Yoksa bildiğimiz akıllı tahta gibi, bilgisayardaki görüntüyü aynen mi yansıtıyor?

Bende bi ara kullandım ama sandığınız kadarda akıllı değil bu akıllı tahta :)

Geri