AKILLI TAHTA ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Kodla Büyü
selamlar değerli arkadaşlar. sorum şu. ilçemizde hiç akıllı tahta yok. bizde kendi imkanlarımızla okulumuza bir tane akıllı tahta almak istiyoruz. projeksiyon bilgisayar var. sizce akıllı tahtada olmazsa olmaz nelerdir. ve bana buna uygun bir akıllı tahta modeli tavsiye edebilir misiniz. fiyat 1500 tl civarı olursa cok iyi olur. şimdiden ilginize teşekkür ediyorum. saygılarımla...

hocam benimde çok bilgim yok ama görevimdeki ilk yılımda akıllı tahta satan bir firma eğitim vermeye gelmişti okulumuza. hocam bunların bir tahta şeklinde sabit olanları var birde üçgen şeklinde ev telefonu büyüklüğünde bir aparatı olanlar var istediğin yere götürüp beyaz bir tahtaya yapıştırıp kullanabiliyorsun. sizde 1 tane alacakmışsınız. sadece bilgisayar labında kullanılacaksa tabiki tahta olanından almanın sorunu yok ama başka sınıflarda da programlı olarak kullanılmasını isterseniz taşınabilir olanından almanız daha avantajlı olur bence.

Hocam benim size tavsiyem ALMAYIN. Çalıştığım 3 okulda da var dı ve öğretmenlerin gelip 3 kere kullandığını görmedim. Derstede kullanımı pek pratik değil.
Bilgisayar sınıfında kullılması saçma ve gereksiz. siz zaten anlatacağınızı Net up ve benzeri sistemler üzerinden yapıyorsunuz. BT de ki projeksiyonu sadece çocuklara film izleteceğimiz zaman kullanıyorduk.

Okulunuzun imkanlarını bilmiyorum ama bende. Bir akıllı tahtaya 2 bin lira vereceğinize. bir sınıfa pc ve projeksiyon alın derim.

hocam düşüncelerinize bende katılıyorum fakat okul idaresinin aldığı karar bu ve bilgisayar öğretmeni olarak benimde önermediğim birşey ama alınacak olan akıllı tahtayı bilgisayar laboratuarına değil fen teknoloji sınıfına koymayı düşünüyoruz. fen ve tek laboratuarı olmadıgı icin sunumları ordan yapmak amaç. yani netice olarak nereye konulursa konulsun akıllı tahta alınacak diye karar çıktı. bana uygun fiyatta marka önerebilecek olan olursa sevinirim

Hocam akıllı tahta içeriksiz ve desteksiz bir hiç. Bunu her sene ücretsiz sağlayanda var. En son Fatih Belediyesi'nin pojesi buna en iyi örnek. Şu anda tüm Fatih'te mimio var ve kullanılıyor.

pakgun' Alıntı:
Hocam benim size tavsiyem ALMAYIN. Çalıştığım 3 okulda da var dı ve öğretmenlerin gelip 3 kere kullandığını görmedim. Derstede kullanımı pek pratik değil.
Bilgisayar sınıfında kullılması saçma ve gereksiz. siz zaten anlatacağınızı Net up ve benzeri sistemler üzerinden yapıyorsunuz. BT de ki projeksiyonu sadece çocuklara film izleteceğimiz zaman kullanıyorduk.

Okulunuzun imkanlarını bilmiyorum ama bende. Bir akıllı tahtaya 2 bin lira vereceğinize. bir sınıfa pc ve projeksiyon alın derim.

Hocam bu konudaki gorusunuze katılmıyorum. Akıllı tahtayı bilmeden ve araştırmadan saçma ve gereksiz olduğunu yazmışsınız. Bu çok yalnış. Bu konuda eleştiri yapmanız için akıllı tahtayı tanımış olmanız gerek.
Akılı tahta temel olarak akıllı tahta, projeksiyon ve bir adet bilgisayardan oluşur. Akıllı tahta bir USB terminal üzerinden bilgisayara bağlıdır. Bilgisayar da projeksiyon görüntüsü ile tahtaya yansıtılır. Akıllı tahta üzerinden bilgisayara sol tık sal tık ekran yakalama gibi fonksiyonları tam olarak yapabilirsiniz.
- Akıllı tahta ile eğitim veya sunumuzu güçlendirebilirsiniz.
- Marker kalem ya da tebeşirli kalemler ile çalışırsınız, kaleminiz biter, kaybolur, mürekkep elinizi kirletir, tebeşr tozu vs. vs. Ama akıllı tahtanın elektronik bir kalemi vardır, dolayısıyla bu gibi problemler yaşamazsınız. Yeni çıkan dokunmatik tahtada artık elektronik kalem bile yoktur.
- Bilgisayarınızı tam kontrol edebilirsiniz.
- Tahtanın çalışma sınırı yoktur, çalışmalarınızı video, resim olarak kaydedebilir, daha sonra izleyebilirsiniz.
- Bilgisayar programları ile (photoshop, 3dsutiomax, flash) daha eğlenceli olarak çalışabilirsiniz.

Lütfen assağıdaki videoları inceleyin.

http://www.vidivodo.com/358744/emkotech ... illi-tahta

Hocam akıllı tahta olayı avrupada bitmiş durumda.şimdi akıllı sıra kullanıyorlar.yani öğrenciilerin sıraları akıllı oluyor.adamlar teknolojileri eksittikçe biz yeni kulllanmaya başlıyoz.yani iki sene sonrası türkiyedede bu böyle olacak

bence akıllı tahta kullanımı çok eğlenceli
ve çocuklarda ilgiyle dinliyorlar dersi tahtayı kullandığımızda

cemanadol' Alıntı:
Hocam akıllı tahta içeriksiz ve desteksiz bir hiç. Bunu her sene ücretsiz sağlayanda var. En son Fatih Belediyesi'nin pojesi buna en iyi örnek. Şu anda tüm Fatih'te mimio var ve kullanılıyor.

Akıllı tahta ile yeni tanışmamıza rağmen kesinlikle süper ürün. Kenimde derslerimi geliştirebiliyorum. ayrıca bize tüm ders içeriklerinide verdiler. Daha önce arkadaşlarımın okulunda BT sınfında görmüştüm, onlar o tahtaları çıkarıp okulda en çok kullaılan sınıfa vermişlerdi ve öğretmende şirketi aramış ders içeriği vermiş. Biz rikado adlı bir şirketten aldık ürünü. Çok ta memnunuz hocam. Özellikle döküman konusunda bize çok yardımcı oluyolar. Bize gelen şu Fatihdeki ürünün aynısı yani mimio. Şirketin dünya çapında bir paylaşım sitesi varmış ordan da doküman alabiliyormuşuz.

Promethean ActivBoard ürününü incelemenizi isterim.

1- Tahta teknolojisi dışarıdan algılanan geçici bir çözüm değil, ızgaralar ile döşenmiş yüzeyi projeksiyondan gelen ışığı yansıtmayacak şekilde tasarlanmış bir ürün.

2- Yazılım ActivInspire (öğretmenler tarafından öğretmenler için hazırlanmış) ve 15.000'den fazla kütüphane dosyası ile yine Sürat A.Ş. tarafından Zambak ve Coşku yayınlarının tüm ilk ve orta öğretim müfredatı ücretisz. www.coskuegitim.com ve paylasim.zambak.com

3- Eğitim önemli mesele. Promethean tarafından Türkçe online eğitim 7/24 saat alabiliyorsuznu.

Ürünler birinci sınıf kalite, ses ve amfi entegre, ikili kullanım v.s. bence en iyisi

www.aktifsinif.com adresini ziyaret edin.

Selamlar

thoksy' Alıntı:

1- Tahta teknolojisi dışarıdan algılanan geçici bir çözüm değil, ızgaralar ile döşenmiş yüzeyi projeksiyondan gelen ışığı yansıtmayacak şekilde tasarlanmış bir ürün.

2- Yazılım ActivInspire (öğretmenler tarafından öğretmenler için hazırlanmış) ve 15.000'den fazla kütüphane dosyası ile yine Sürat A.Ş. tarafından Zambak ve Coşku yayınlarının tüm ilk ve orta öğretim müfredatı ücretisz. http://www.coskuegitim.com ve paylasim.zambak.com

3- Eğitim önemli mesele. Promethean tarafından Türkçe online eğitim 7/24 saat alabiliyorsuznu.

Ürünler birinci sınıf kalite, ses ve amfi entegre, ikili kullanım v.s. bence en iyisi

http://www.aktifsinif.com adresini ziyaret edin.

Selamlar

Sitesini inceledim, activboard iyi bir ürüne benziyor. Fiyatı ne kadar hocam bunun?

Taşınabilir Bilgisayarlı Akıllı Tahta ve Sunum Sistem Özellikleri

Tak-çalıştır sayesinde tek bir elektrik fişi ile
çalışabilme

Kalem sayesinde düz zemini veya tahtayı akıllı
tahtaya dönüştürme

Kitapları ve yaprak testleri tarayarak hızlı bir
şekilde yansıtma özelliği

Yüksek görüntü ve ses kalitesi ile video izleme
ve müzik dinleme

Kart Okuyucu, Kablosuz İnternet, Bluetooth
ve CD/DVD-RW her türlü veri aktarımı

Gün ışığında net görüntü elde edebilme

Çevre dostu

www.compiet.com

thoksy' Alıntı:

2- Yazılım ActivInspire (öğretmenler tarafından öğretmenler için hazırlanmış) ve 15.000'den fazla kütüphane dosyası ile yine Sürat A.Ş. tarafından Zambak ve Coşku yayınlarının tüm ilk ve orta öğretim müfredatı ücretisz. http://www.coskuegitim.com ve paylasim.zambak.com

http://www.aktifsinif.com adresini ziyaret edin.

Selamlar
Hocam fiyatları nasıl?

Geri