AKILLI TAHTA

Kodla Büyü

aaldemir

Üye
ARKADAŞLAR, AKILLI TAHTAYI ÇALIŞTIRMASINI TARİF EDERMİSİNİZ ? BİLGİSAYAR AKILLI TAHTAYI GÖRÜYOR.AMA TAHTADA HİÇ BİR IŞIK YOK.ELEKTRİK Mİ ALAMIYOR ACABA ? DAHA ÖNCE HİÇ KULLANILMAMIŞ.KURULDUĞU GİBİ DURUYOR.NE YAPAYIM ?

Hocam öncelikle bağlantıları kontrol et..
( Tahta da ışık yok derken sol taraftaki düğme ışıklarından bahsediyorsan,
Sol taraftaki düğmelerde hiçbir ışık yoksa kablo da problem olabilir. Veya o 5 adet düğmeden en baştakinden başlamak üzere hepsine teker teker bass :)
Eğer düğmelerde ışık varsa,
Tahtanın çalıştırma düğmelerindeki mavi ışığın yandığından emin ol
Eğer ışık mavi değilse mimio veya program herneyse cihaz ara deyip cihazı buldurt..
En alttaki düğmeye basıp kalibrasyon ayarına gec, bu ayarı sırasıyla yaparak tahtayı kullanıma hazır hale getirebilirsin

SÜRÜCÜ İLE KASTETTİĞİNİZ TAHTAYA AİT SÜRÜCÜ MÜ ? HİÇ GÖRMEDİM.NE MİMİO NUN SERİ NUMARASI VAR NE SÜRÜCÜ VAR.SADECE SERVER DA MİMİO YÜKLÜ.BİLGİSAYAR TAHTAYI GÖRDÜĞÜNE GÖRE ( YANİ USB KABLOSUNU TAKINCA YENİ DONANIM BULUNDU DİYO.) TAHTANIN IŞIKLARI NİYE YANMIYO ? BOZUK MU ACABA

Hocam yeni donanım bulundu demesi sürücü yüklü anlamına gelmez. Sürücüden kastım driver dır. Nasıl ki bir yazıcı bilgisayara taktığında driver yüklüyoruz bu da öyle..

Mimio Akıllı Tahta driver dosyası ektedir..

Seri Numarası :

STU50-MYKJQ-DJ4JX-KENKR

birde projesksiyonun tahtayı görmesi yani tahtanın sağındaki kapağın açık olması gerekiyor
ancak böylece kalibrasyon başlar ve tahtadaki işaretli bölgeleri kalem masus ile tıklayarak tahtayı interaktif hale sokuyorsunuz

Hocam MEB verilen 2 çeşit tahta var 2 side mimioyu kullanıyor. Birinin içinde Mimio Klasik, diğerinde Mimio Proboard var. Klasik de sağda ve solda 2 adet gri dolap var, diğerinde ise solunda siyah bir kutu var içinde 4 adet stylus kalem, keçeli kalemler ve pillerinin yanısıra şarj cihazı Dijital silgi, 5 mt lik usb kablosuda bulunmakta. Programı yükledikten sonra cihazınızı takın ve cihazın üstündeki en alttaki düğmeye basıp çıkan çarpıların ortasına dokunun ve kalibrasyonu yapın. Eğer cihaz ve projeksiyon sabit ise editörün üzerinden araçlara , çıkan menüden ayarlara, ordanda çıkan menüden de en alttaki interaktif seçeneğini seçip en üstteki 2 kutucuğu işaretleyip en alttan tamammı tıklarsanız bir daha kalibrasyon yapmak zorunda kalmazsınız. Bilgilerinize

Yinede sorun olursa proboard için bekdatayı arayınız 0212 2302833

klasik akıllı tahta için mimio sürücüsü mimio var mı benim okuldaki cd kayıp aranıyor listesinin baş sırasında yer alıyor da :roll:

www.mimio.com.tr yada www.bekdata.com dan programı indirebilirsiniz ama bt sınıfımızdaki çift gri dolaplı tahtanın yazılımı mimio olmasına rağmen astela adlı bir şirketin ve onun yazılımı gelişmiyor ve bulunamıyor.Diğerinine ise son sürümü yükleyebilirsiniz.

yahu biz akıllı tahtayı görmedik bile millet kaç tane kurmuş...

arkadaşlar kimsenin elinde mimio akıllı tahtanın kurulumu yokmu.verilen adrasten indiremedim ben.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

mimio Xi ve mimioBoard için interactive yazılım paketi
• mimio Studio kurulu eski versiyonların üzerine kurulabilir.
• dışardan arka alan ekliye bilir çalışmalar kopyala yağıştır ile diğer uygulamalara taşınabilir.
• kullanıcılara yazılımı geliştirmelerine izin verir, off-line sayfaları yeniden düzeyebilirsiniz.

http://www.mimio.com.tr/software/mimio530tr.zip

Geri