Akim'in il dışı atama cevabı( PEKİ SİZCE?)

Kodla Büyü

Dev Kitap Arşivi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar akim'e bir başvuruda bulundum. Esasen kısa dönem askerliğin görevden sayılmasını istedim. En azından tayin dönemlerinde dikkate alınmasını talep ettim. Akimden gelen cevap ise: 3 yıl olan il dışı atamanın 2 yıla indirilebileceği konusunda bakanlığın bir çalışma yaptığı oldu.
Sizce böyle bir şey mümkün mü?

istenirse mümkün hocam ancak il içi 2 yıldan 3 yıla çıktı, il dışının 3 yıldan 2 yıla inmesi biraz uzak bir ihtimal

mehmettuna68' Alıntı:
istenirse mümkün hocam ancak il içi 2 yıldan 3 yıla çıktı, il dışının 3 yıldan 2 yıla inmesi biraz uzak bir ihtimal

Valla ben kısa dönem askerliğin görevden sayılması için müracaat etmiştim. Böyle bir cevap olunca umutlandım.
Belki de kafayı çok taktım. Köyde 3 yıl geçirmek. Yol yok, su yok, elektrik yok. Yadırgamıyorum, şükretmekte lazım ama. Ama işte :)
Hayırlısı diyelim.

kısa dönem askerlik görevden sayılır zaten.Ben ilk 1.yılımda adaylığımı kaldırdım.2.yılımda kısa dönem askere gittim.Haziranda döndüm o zaman 2 yıl idi il içi tayin istemiştim

Buzkırıcı' Alıntı:
kısa dönem askerlik görevden sayılır zaten.Ben ilk 1.yılımda adaylığımı kaldırdım.2.yılımda kısa dönem askere gittim.Haziranda döndüm o zaman 2 yıl idi il içi tayin istemiştim

Hocam isteğe bağlı il dışı atama yönetmeliğinde kısa dönem askerlik yani ücretsiz izinler görevden sayılmaz yazıyor. Askeri öğretmenlikler sayılıyor ama kısa dönem askerlik sayılmıyor. Yani ben sayılan bir kişi göremedim en azından.. :(

Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
Buzkırıcı' Alıntı:

Hocam isteğe bağlı il dışı atama yönetmeliğinde kısa dönem askerlik yani ücretsiz izinler görevden sayılmaz yazıyor. Askeri öğretmenlikler sayılıyor ama kısa dönem askerlik sayılmıyor. Yani ben sayılan bir kişi göremedim en azından.. :(

bu durum da haksızlık asker öğretmenliği say, kısa dönem veya uzun dönem askerliği sayma. Sanki öğretmenler kendileri belirliyor askerlik tercihlerini

mehmettuna68' Alıntı:
Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
Buzkırıcı' Alıntı:

bu durum da haksızlık asker öğretmenliği say, kısa dönem veya uzun dönem askerliği sayma. Sanki öğretmenler kendileri belirliyor askerlik tercihlerini

Tamamen katılıyorum hocam... Bu sene inşallah değişir bu durum..

Kısa dönem askerliğin görevden sayılması konusunda BİMER'e de yazdım.
İKGM'den cevap geldi: Klavuzu bekleyiniz...
Yaklaşıyor il dışı atama zamanı ama hala belirsizlik devam ediyor...
Tuhaf...
Bu durumda arkadaşlar varsa lütfen onlarda en azından BİMER'e yazabilir. Hemen cevap veriyorlar. Kamuoyu oluşur en azından.

keşke 2 yıl olsa zaten puan üstünlüğü esasına göre atama yapılıyor.Bırakın milleti 2 yılda yer değişsin.

Geri