Aklıma şöyle bir klavye etkinliği geldi

Kodla Büyü

botehasan33

Aktif Üye
Laboratuvardaki F klavyeleri, tuşları çıkarıp Q klavyeye göre dizmek suretiyle Q klavyeye çevirmek istesem; bunu da bir ders etkinliği çerçevesinde bazı sınıflarla birlikte gerçekleştirsem; bunun herhangi bir açıdan sakıncası olur mu? Bir yönetmelik, bir resmi yazıya bağlı olarak birisi çıkıp, böyle bir şeyi yapamazsınız der mi? Ya da böyle bir etkinlik sizce gerekli mi faydalı mı? Görüşlerinizi merak ediyorum arkadaşlar...

Bir yönetmelik, bir resmi yazıya bağlı olarak birisi çıkıp, böyle bir şeyi yapamazsınız der mi?
Bu konuda bir yorum yapamam fakat düşünceniz bence çok güzel ama öğrencilere ne gibi yararı olur bilmiyorum.
Belki şu olabilir öğrencilerin donanım korkusunu (kasayı açma ya da herhangi bir bilgisayar parçasını "aman ellemeyeyim bozulabilir" mantığını) ortadan kaldırma söz konusu olabilir. Motor becerileri açısından da yararlı olacaktır. Herhangi bir öğrenciden bir tuşun yeri değiştirilmesi istense sıkıntı çekeceği kesindir. Bu düşüncenizle birlikte bu konuda olumlu yönde büyük katkısı olacaktır.

idareyle paylaştığında "demirbaşa kayıtlıysa olmaz" cevabını alacaksın...onun yerine bozuk klavyeyle dene q yu f ye çevir ne bilim içini ac....ben ilk yılımda 8 sene önce donanım parçalarını gösteriyordum çok ilgilerini çekiyordu....

F tulşu klavyelerde ben onu daha önce denedim. Bazı tuşlar tam oturmuyor bazıları ise yuvaya hiç girmiyor. iki frklı okulda denedim. birinden problemsiz halletmişken diğer okulda sıfırda q klavye almak daha sağlıklı oldu. F klavye dayatması artık yok. Ben tuşları öğrencilere yerleştirtmiştim. başta kavye konusunu ve kavye arasındaki farkları söyleyip giriş yaparak, hem ders içi etkinlik olarark da konuyu anlatabilirsiniz. anca önce tüm tuşların sağlıklı yerleşip yerleşmediğiniden önce emin olmanızda fayda var.

elrond' Alıntı:
idareyle paylaştığında "demirbaşa kayıtlıysa olmaz" cevabını alacaksın...onun yerine bozuk klavyeyle dene q yu f ye çevir ne bilim içini ac....ben ilk yılımda 8 sene önce donanım parçalarını gösteriyordum çok ilgilerini çekiyordu....

Hocam sakın böyle bişey yapma. Bu işleri yaparken görürlerse fırça yersin. Çünkü hocamızın dediği gibi demirbaş felan.

Sen bozuk klavyelerle idare et.

Ben etkinlik olarak değil de kendim F klavyelerin hepsini Q'ya çevirdim. Çocuklara yaptırmaya kalkarsanız sıkıntılı olur hocam. Aynı anda tüm tuşların yerinden çıkması, kaybolma riski vs. Bir de çocuklar bunu öğrenince sırf akıllarınca eğlence olsun diye tuşları kafalarına göre değiştirebilirler. Ya da benim geçtiğim yıllarda başıma geldiği gibi, tuşlardan beğenmediklerini söküp evlerine götürebilir veya çöpe atabilirler.

Fikirleriniz için teşekkür ederim. Fikrin dezavantajları konusunda haklısınız. Tuşların kaybolma ihtimali, yanlış yerleştirilme riski ve öğrencilerin bunu daha sonra kötüye kullanma ihtimalleri vs.

öğrencilerde q klavye istiyorlar ben geçen sene öğrenci başı 1 tl topladım gittim q klavye aldım sesleri kesildi. herkes rahatladı.

evrim0626' Alıntı:
öğrencilerde q klavye istiyorlar ben geçen sene öğrenci başı 1 tl topladım gittim q klavye aldım sesleri kesildi. herkes rahatladı.

Hocam kaç tane Q klavye aldınız. Yani 1 tane aldıysanız çok kavga çıkar sınıfta. :lol:

evrim0626' Alıntı:
mantıklı 1 bilgisayara 2 öğrenci otursa 2şer şube olsa 2x2x4= 16 tl yapar :)

öğrenciler tuşları çıkartayım takayım derken klavyenin tuşlarını yere düşürür, kırar, kaybeder vs bence de bu işe hiç girişmeyin hocam.

F5fresh' Alıntı:
Hocam F klavyeyi yaygınlaştırmak Türkçemiz için daha uygun değil mi?

Sürekli yazı yazanlar için F klavye kullanmak mantıklıdır. Ama maalesef biz bilgisayarcılara uygun değil çünkü kullandığımız kısayol tuşları Q klavyeye daha uygun. Örneğin CTRL + z + x + c + v + a + s + f ... bunları F klavye ile kullanmak oldukça zor.

Geri