Aklımdaki tek soru işareti, yardımcı olur musunuzz ??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Miy33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

Miy33

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar, aklımı kurcalayan bi sorun var ve 2 haftadır neredeyse deliye dönmek üzereyim. Bilgisayarıma oyun yüklüyorum ancak çok kasıyor, ekran kartından mıdır, işlemciden midir bilmiyorum ama gerçekten çok kasıyor. Buyrun kasamın özellikleri;
_________________________________________________________________________________________
- Anakarta bakamıyorum kasa çıkartması çok zor bir yerde ve everesttende göremiyorum :/ Anakart Adı: Bilinmiyor yazıyor.
Sistem Video Belleği: 0 MB
Paylaşılan Sistem Belleği: 1791 MB
1600x900 Çözünürlük.
- Pentium (R) Dual-Core CPU E6800 @ 3.33 GHz
(Elimde Win7'nin bütün işletim sisteminin 64 ve 32 bit Dvd'leri bulunmaktadır eğer işletim sisteminden ise format ile halledebilirim)

Verdiğim özellikler dışında sormak istediğiniz bişey varsa anında cevaplarım, Saygılarımla....

Grafik kartı sürücünü güncelle büyük ihtimalle sorun çözülecektir.
Eğer oyunun güncellemesi çıkmışsa mutlaka kur çünkü oyunlar ilk çıktıklarında yeterince test edilemiyorlar dolayısıyla bazı buglar olabiliyor. Oyundaki bir hata yüzünden grafik kartı veya işlemci sapıtabiliyor.
Hangi oyunu oynuyorsun onuda söylersen daha iyi olurdu.

dual core,ram ve bu ekran kartınla crysis,wolfstein2,codmw rahat oynarsın.
home basic yerine win7 ultimate kur derim.Kasan 460-500w ise donanımlar rahat kasmadan çalışır.
Tavsiyem arkadaşlara 100tlye ucuz kasa değil 170tlye süper kasalar var XIGMATEK ASGARD PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SİYAH KASA gibi boş iken bile elime aldım ülke gibi kasa

Hocam zaten ekran kartını sürekli güncelliyorum ve güncel driver çıkmışmı diye takip ediyorum, oyunun güncellemesini hiç takip etmedim kurmadım da :)
Oynadığım oyunlar;
Battlefield Bad Company 2 (Sorunsuz oynayabiliyorum)
Sniper: Ghost Warrior (Arada sırada kasıyor, genellikle çatışma çıktığında çok kasıyor)
Gta IV Liberty City (Çok az kasıyor ama rahatsız ediyor)
PES 2012 (Sorunsuz)
Arma II (Kasıyor)
Call Of Duty Modern Warfare 3 (Sorunsuz. Hatta süper (: )

Buzkırıcı' Alıntı:
dual core,ram ve bu ekran kartınla crysis,wolfstein2,codmw rahat oynarsın.
home basic yerine win7 ultimate kur derim.Kasan 460-500w ise donanımlar rahat kasmadan çalışır.
Tavsiyem arkadaşlara 100tlye ucuz kasa değil 170tlye süper kasalar var XIGMATEK ASGARD PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SİYAH KASA gibi boş iken bile elime aldım ülke gibi kasa

Hocam power supply 350w ancak bunu yükseltebilirim sorun değil, oynadığım oyunlar kasmicak ise power'i değiştirebilirm

Şimdilik power işine girme sana bir faydası olmaz yani kasılmaları önlemez yukarıda saydıklarınız oyunlar ağır oyunlar eğer bunları kaldırabiliyorsa muhtemelen diğer oyunda sorun vardır siz biraz o oyunu araştırın.

ekran kartın 5400 serisi ise çok iyi değil zaten.
512 MB RAM miktarı bazı oyunlarda yeterli gelmeyebilir.
Ayrıca mobility tabiri ATI nin laptoplar için kullandığı bir tabir yanlış sürücü yüklemediğinden emin misin?
ekran kartınını test edip stres altındaki performansını görmende fayda var.
http://www.3dmark.com/3dmark11/download/

benım ekran kartı 1 gb pes 2012 oynarken cok donuyordu bi arkadaş şarja takılı oyna dedi denedim haklıymış :++: sıkıntı yok şimdi

Bence de en az 128 bit yüksek çekirdek hızlı ekran kartı almalısın. iyi bir ekran kartı da iyi bir psu isteyecektir 500 w gibi... İşlemcin 32 bit olduğu iiçn 4 gb ram in hepsini görmüyordur ve L2 Cache düşük olduğu için ekran kartını yükseltsen de yeni nesil oyunlarda zorlanacaktır.

bilgisayar sizinse anakartının modelini nasıl bilmiyorsunuz. .. ???? :?: :!:

Miy33 hocam daha önce gönderdiğiniz mesajlara baktım.. gerçekten bilgisayar öğretmenimisiniz yoksa bir bilgisayarcımısınız, internet kafecimisiniz anlayamadım. sürekli donanımla ilgili sorular soruyorsunuz ve farklı farklı, genelde çeşitli oyunlar..

driverlerı aşağıdaki bahsettiğiniz yöntemlemi buldunuz?

post904864.html#p904864

Geri