Alan Şefi Maaş Karşılığını Doldurmak Zorunda mı?

Kodla Büyü
Kesilmez. Şeflik ücreti, koordinatörlük ücreti gibi ücretler maaş karşılığı sayılamayacak ücretlerdendir. Bu nedenle maaş karşılığı dolsun ya da dolmasın bu ücretler tam ödenir.
Kesmeyi düşünen birileri varsa biraz mevzuat okusun.

ama idare maaş karşılığını doldurmak için de ders verir hocam. maaş karşılığını doldurmak için mesleki gelişim gibi, seçmeli ders gibi dersler verilir. esas olan maaş karşılığını doldurup öyle ücret ödemektir. maaş karşılığının niçin doldurulamadığı önemli burada. maaş karşılığı niçin dolmuyor hocam?

Maaş karşılığını doldurmak için alanınız dışındaki dersleri sizin isteğiniz olmadan veremezler. Örneğin din kültürü dersini size verebilmeleri için isteğinizi almak zorundalar. Bu konuya dikkat edin.

alan dışı değil hocam. mesleki gelişim, diğer bölümlerin bilgisayar dersleri gibi. ayrıca en önemli nokta neden maaş karşılığını dolduramadığı. normalde norma göre doldurulması lazım. alan dışı veremez doğru.

Soru da eksik bilgi var
..
Soru : Normal şartlarda 20 saat maaş karşılığı giren alan şefi rapor vb. nedenlerle 20 saati doldurmuyorsa ekdersi kesilir mi?
HAYIR

Soru : Sene başında ders programı belirlenirken alan şefine 20 saatten az fiili ders görevi verilebilir mi? (örnek 10 şeflik + 20 koordinatörlük + 14 maaş karşılığı)
HAYIR

Konuyu biraz eksik anlatmışım kabahat benim.
Eski adıyla turizm meslek liselerinde nisan veya mayıs başı gibi dersler kesilir veya bikaç saate düşer dolayısyla alan şefi veya atölye şefinin maaş karşılığı derslerini dolduramazlar.
Bende bu konuda BARBARYAN ile aynı fikirdeyim. :)

Hocam el programında teknik öğretmenin 44 saati vardır.

10 şeflik + 16koordinatörlük + 18 maaş şeklinde verilir. ders yetmiyorsa 18 den aşağı düşebilir. Ama 16 yerine 14 koordinatörlük verip 20 saat maaş karşılığı demesi olmaz (fakat diyebilir). Biz şeflik ve koordinatörlük dışında 18 saat el programında yer var gerekçesiyle dediğim gibi 10+16+18 şeklinde planlama yapıyoruz.

okulun durumuna da bağlı ben 16 saat kordinatörlük alıyorum ama 32 saatlik görev yapıyorum 12 işletme 18 öğrenciye gidiyorum bana deseler 14 saat veriyoruz diye bende fazla görevlerimi veririm .

bölümü kapanmış kuaförlük öğretmeni norm fazlası gideceği okul yok, bizim okulda duruyor. Halkla ilişkiler bölümü öğretmeni yok, dışardan ücretli öğretmen geliyor. Kuaför öğretmeni halkla ilişkilerin şefi (10 saat), koordinatörü(16 saat), branşı olmadığı için derse ücretli giriyor, kendi dersi yok. 10 saat mesleki gelişimlere giriyor. al sana 10 saat derse girip 27 saat ekders....

mrttuncer' Alıntı:
Hocam el programında teknik öğretmenin 44 saati vardır.

10 şeflik + 16koordinatörlük + 18 maaş şeklinde verilir. ders yetmiyorsa 18 den aşağı düşebilir. Ama 16 yerine 14 koordinatörlük verip 20 saat maaş karşılığı demesi olmaz (fakat diyebilir). Biz şeflik ve koordinatörlük dışında 18 saat el programında yer var gerekçesiyle dediğim gibi 10+16+18 şeklinde planlama yapıyoruz.

okulun durumuna da bağlı ben 16 saat kordinatörlük alıyorum ama 32 saatlik görev yapıyorum 12 işletme 18 öğrenciye gidiyorum bana deseler 14 saat veriyoruz diye bende fazla görevlerimi veririm .
.
yanlışın var hocam.
YÜZ YÜZE DERSLERİN önce verilmesi esastır. Dolayısıyla VARSA önce 20 saat maaş karşılığı verilir. Sonra şeflik ve koordinatörlükler.

Geri