ALAN ŞEFLERİNDEN RİCAM..

Kodla Büyü

alican44

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bilişim teknolojileri alan şeflerinden bir ricam olacak.
ders dağıtımını yaparken

a) ben yaptım oldu
b) arkadaşlarla beraber karar veriyoruz
sizde hangi şık uygulanıyor.

Diğer bir sorum haftada kaç saat derse giriyorsunuz?
Teşekkürler arkadaşlar..

tüm öğretmenler oturup kim hangi dersi istiyorsa ona göre dağıtımı yapıyoruz. şef değilim bu arada.

b) arkadaslarla beraber karar veriyoruz.
Öncelik onların istekleri kalanları ben alıyorum...
22 saat derse giriyorum..

a veya b'yi tercih etmeleri sizin için neyi değiştirecek?
Alan şefinin bu tür bir görevi ve yetkisi normalde yoktur. Ancak okul idareleri bölümlerde işlerin daha iyi yürümesi için dağıtımı alan şeflerine bırakabiliyorlar. Alan şefinin belirlediği sadece bir öneridir. Ders dağıtımı vs. tamamen okul yönetiminin yetkisinde ve kararındadır.
Bölümünüzde bir problem varsa, toplantılarda dile getirip, çözmeniz en uygunu olacaktır.
Ben bölüm şefi olsam, öğretmen arkadaşların yeteneklerine, daha önce vermiş oldukları derslere göre dağıtım yapardım. İşin özü, dersi kim daha iyi anlatabilecekse ona vermek gerekir.

Beraber karar veriyoruz ben yaptım olduyla işler yürümez. Ders dağıtımıda eşit olacak şekilde dağıtılır. Buna ek derslerde dahil...

bazen a şıkkını yapmak gerekebiliyor. Bizim okulda kimse donanım dersini almak istemiyor. Bazı arkadaşlar yazılımın y sini yada webin w bilmeden bütün 9 saatlik dersleri almak istiyor kendine. 3 dersle 30 saat alıyım az yazılı yapıyım derslere blok işliyorum ayağına hiç derse girmeyen arkadaşlar var. Hal böle olunca herkesin özelliklerine göre bir ders dağılımı yapılıp ben yaptım oldu denmek zorunda kalınılabiliyor. Çünkü lafa gelince en çok çalışan arkadaşlar kendileri oluyor.

tmy83' Alıntı:
bazen a şıkkını yapmak gerekebiliyor. Bizim okulda kimse donanım dersini almak istemiyor. Bazı arkadaşlar yazılımın y sini yada webin w bilmeden bütün 9 saatlik dersleri almak istiyor kendine. 3 dersle 30 saat alıyım az yazılı yapıyım derslere blok işliyorum ayağına hiç derse girmeyen arkadaşlar var. Hal böle olunca herkesin özelliklerine göre bir ders dağılımı yapılıp ben yaptım oldu denmek zorunda kalınılabiliyor. Çünkü lafa gelince en çok çalışan arkadaşlar kendileri oluyor.

Genel olarak elbette konuşarak yapılmalı herşey ama bu alıntıda olan durumlar için de bazen ben yaptım oldu demek gerekiyor...

yakuphan' Alıntı:
a veya b'yi tercih etmeleri sizin için neyi değiştirecek?
Alan şefinin bu tür bir görevi ve yetkisi normalde yoktur. Ancak okul idareleri bölümlerde işlerin daha iyi yürümesi için dağıtımı alan şeflerine bırakabiliyorlar. Alan şefinin belirlediği sadece bir öneridir. Ders dağıtımı vs. tamamen okul yönetiminin yetkisinde ve kararındadır.
Bölümünüzde bir problem varsa, toplantılarda dile getirip, çözmeniz en uygunu olacaktır.
Ben bölüm şefi olsam, öğretmen arkadaşların yeteneklerine, daha önce vermiş oldukları derslere göre dağıtım yapardım. İşin özü, dersi kim daha iyi anlatabilecekse ona vermek gerekir.

herkesin daha verimli olabileceği dersi almasıyla a ve b tercihi çok şey değiştirir hocam

Genelde a şıkkı hocam şöyleki önce kendime göre hareket ediyorum.kendim dersleri alıyorum sonra diğerlerini öğretmenlere dağıtıyorum.

ben arkadaşlarla paylaşarak yapıyorum yeterkı işler yürüsün ve 32 saat dersim var şeflik hariç

24 saat yüz yüze dersim var 10 saat şeflik 10 saat koordinatörlük--27 ek ders--4 ders
33 saat yüz yüze dersi var 10 saat koordinatörlük var rehberlik var--28 ek ders--7 ders

bizde şuan bu şekilde paylaştık.

Ben alan şefiyim.bizim okulda ne ben yaparım nede öğretmenler.Okulun ilk günü müdür elimize programı verir o kadar. :+1:

Bir alan şefi olarak öğretmenlerin verimli ve huzurlu olmasını sağlamak adına temelde sevdikleri dersleri dağıtıyorum. Devamında sevilmeyen derslerden de araya tuz biber ilaveler yapıyorum. Ancak bu uygulama öğretmenin şu gün dersim olsun veya olmasın gibi isteklerini ikinci planda düşünerek yapılan bir uygulama. Öğretmen gün tercihi yapıyorsa olabildiği kadar uygun dersler veriyorum olmadığı yerdede dersleri ben belirliyorum. yani hem şu gün geleyim hemde şu derse şu saatte gireyim gibi bir lüksü zaten sağlamak mümkün değildir. Mutlaka ya ders seçiminde yada ders zamanlamalarında fedakarlık yapılıyor.

oskar4321' Alıntı:
Bir alan şefi olarak öğretmenlerin verimli ve huzurlu olmasını sağlamak adına temelde sevdikleri dersleri dağıtıyorum. Devamında sevilmeyen derslerden de araya tuz biber ilaveler yapıyorum. Ancak bu uygulama öğretmenin şu gün dersim olsun veya olmasın gibi isteklerini ikinci planda düşünerek yapılan bir uygulama. Öğretmen gün tercihi yapıyorsa olabildiği kadar uygun dersler veriyorum olmadığı yerdede dersleri ben belirliyorum. yani hem şu gün geleyim hemde şu derse şu saatte gireyim gibi bir lüksü zaten sağlamak mümkün değildir. Mutlaka ya ders seçiminde yada ders zamanlamalarında fedakarlık yapılıyor.
Size manevi şefim diyebilirmiyim :D

eğer suistimalciler olmazsa b şıkkı her zaman uygundur bazı insanların yapısı gereği anlayışlı oldukça kullanmaya kalkışırlar insanı.

Ben alan şefiyim tek dersle saatim dolduğu için ve diğer arkadaş bilişimci olmadığı için herşeyi ben belirlemek durumundayım. Eğer yeterli öğretmenimiz olsa b yi uygulardım diye düşünüyorum

Ben de alan şefiyim biz de b şıkkını uyguladık. 10 ve 11' ler var bizde. 12 ler olmadığı için koordinatörlük yok 34 saat derse giriyorum şeflik hariç.Siz karşıdaki insanları ne kadar düşünürseniz onlarda sizi düşünüyor :) 30 saati web tasarım 4 saati de temel elektronik. Elektroniği de ben istedim atölye dersi olmamasına rağmen(yani herkes derslerinden memnun).

sene içinde herkesi dinleyeceksiniz,
izleyeceksiniz,
isteklerini göz önüne alacaksınız....

kim hangi derse yetenekli ve istekli ise o dersleri yazıp,
yanında da mecburen 1-2 ders sıkıştıracaksınız.

(benim zümrem de takip ediyor burayı, okuyunca kıskıs gülerler şimdi :)

yenersonmez' Alıntı:
sene içinde herkesi dinleyeceksiniz,
izleyeceksiniz,
isteklerini göz önüne alacaksınız....

kim hangi derse yetenekli ve istekli ise o dersleri yazıp,
yanında da mecburen 1-2 ders sıkıştıracaksınız.

(benim zümrem de takip ediyor burayı, okuyunca kıskıs gülerler şimdi :)

normalide bu ama malesef kafasına göre dersleri dağıtan yada alan şefi olarak hep kendi nefsine çekenler var.. ne yapalım .Allah ıslah etsin diyelim

b şıkkı ortak karar alınır kim hangi derse girmek isterse ona girer. 34 saat ders+10 saat P.B.O.G =44 saat

tayinci42' Alıntı:
24 saat yüz yüze dersim var 10 saat şeflik 10 saat koordinatörlük--27 ek ders--4 ders
33 saat yüz yüze dersi var 10 saat koordinatörlük var rehberlik var--28 ek ders--7 ders

bizde şuan bu şekilde paylaştık.
burda hocam 24+10+10+2saat planlama=46 46-20=26 saat değil mi ek ders?

Geri