Alan Şefliği- Şube müdürünün dilekçemi bekletmesi normal mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan jolly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

jolly

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bugün müdürümün onayladığı dilekçemi ek ile mem'e götürdüm şube müdürü illa müdür versin dilekçeyi onla konuşmalıyım diyor böyle bir hakkı var mı geri çevirme gibi dilekçemin? veya ne düşünüyor bilmiyorum.

2-3 haftayı bulduğu filan yok. benim görevlendirme yazım 10 dakika sürmemişti. okulda açık duyuruldu. sonra başvurular oldu. sonra puan üstünlüğüne göre seçildi. sonrasında işte müdürle gitti ilçeye ilgili şube müdürüne imzalattı müdür. sonra memurun yanına gitti. görevlendirme yazısını yazdı. onuda onaylattık sanırım. bitti gitti. 10-20 dakika sürdü toplamda.

tayinci42' Alıntı:
2-3 haftayı bulduğu filan yok. benim görevlendirme yazım 10 dakika sürmemişti. okulda açık duyuruldu. sonra başvurular oldu. sonra puan üstünlüğüne göre seçildi. sonrasında işte müdürle gitti ilçeye ilgili şube müdürüne imzalattı müdür. sonra memurun yanına gitti. görevlendirme yazısını yazdı. onuda onaylattık sanırım. bitti gitti. 10-20 dakika sürdü toplamda.

valilik onayı biraz zaman alabilir demi hocam yoksa ilçe onaylaması şefliğin verilmesi anlamına gelmiyor değil mi?

benim niye 5 aydır imzalanmış olmasına rağmen ilden çıkan yazı bir türlü okula gelmedi acaba :-1:

bende pts dilekçe verdim, bugün ilçeye gönderdiler, bakalım ne kadar sürede görevlendirme yapacaklar...

Bilebildiğim tüm yerlerde yetki ilçeye devredilmiş durumda yani ilçe isterse anında bitiriri olayı

tayinci42' Alıntı:

Şef seçimi puana göre olmaz. Daha önce kaç yıl boyunca şeflik yapmış olduğuna göre seçilir. Yani 3 yıllık bir öğretmen 3 yıl şeflik yapmışsa şef kadrosuna atanır. 10 yıllık öğretmen 2 yıl boyunca şeflik yapmışsa o atanmaz.

halk' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

Şef seçimi puana göre olmaz. Daha önce kaç yıl boyunca şeflik yapmış olduğuna göre seçilir. Yani 3 yıllık bir öğretmen 3 yıl şeflik yapmışsa şef kadrosuna atanır. 10 yıllık öğretmen 2 yıl boyunca şeflik yapmışsa o atanmaz.
..
ÇAYDA DEM ASKERDE KIDEM derler diyorsunuz ama öyle değil işler. Evet daha önce şeflik yapmanın bir etkisi var ama sizin söylediğiniz kadar değil. o 10 yıllık öğretmen hiç şeflik yapmasın ama yüksek lisans yapsın, bi de üstüne açık öğretimden 4 yıllık ikinci üniversiteyi bitirsin bak bakalım kim şef oluyor.
..
E .Hizmet Süresi
Şeflikte Geçen Her Yıl İçin (En Fazla Beş Yıl) 2 puan
..
Buyrun mevzuat
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2617_0.html

Buyrun eki
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/zip/yoner2617_0Ek.zip

jolly' Alıntı:
Bugün müdürümün onayladığı dilekçemi ek ile mem'e götürdüm şube müdürü illa müdür versin dilekçeyi onla konuşmalıyım diyor böyle bir hakkı var mı geri çevirme gibi dilekçemin? veya ne düşünüyor bilmiyorum.
..
Hocam dilekçenizi geri çevirmemiş adam. Normsl şartlarda mevzuat gereği yazılan dilekçeye EN GEÇ 15 GÜN içinde cevap verilir diyor. Okul müdürü bile sizin şeflik dilekçesini 15 gün masasında tutup 15. gün ilçeye sevk edebilir. her masada 15 gün kalsa süreyi siz hesaplayın. Yani sizin anlayacağınız böyle bir hakkı var.

Karşılıklı iyi niyet göstergesi olarak sizin yaptığınız gibi işi elden takip etmeye bazı müdürler bişey demezken bazıları illa da bürokrasi diyebiliyor...

melih444' Alıntı:
halk' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

Tam yazdım barbaryan hocam yazmış .
2 yıllık öğretmen hiç şeflik yapmamış ,
yüksek lisans bikaç tane yarışma proje ,bikaç tane hizmetiçi eğitim
25 yıllık öğretmen 3 yıll şeflik yapmış olsun ; bir değerlendir bakalım hocam hangisi şef olur?
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/zip/yoner2617_0Ek.zip

Hocam artık şeflik yetkisi ilçe mem'de mi yani onlar onayı verince hemen şef mi olunuyor yoksa valilik onayı gerekiyor mu hala?

jolly' Alıntı:
Hocam artık şeflik yetkisi ilçe mem'de mi yani onlar onayı verince hemen şef mi olunuyor yoksa valilik onayı gerekiyor mu hala?
..
bana 1. dönem valilikten geldi. kasım gibi. ondan sonra değiştiyse bilmiyorum.

Hocam birçok il yetki devri ile ilçeye devretti bu yetkilerini ,devretmeyen valilikler varmıdır? Bu konuda bilgim yok.
Bildiğim tanıdığım haberleştiğim tüm ilçelerde yetkinin ilçelerde olduğunu biliyorum.

melih444' Alıntı:
Hocam birçok il yetki devri ile ilçeye devretti bu yetkilerini ,devretmeyen valilikler varmıdır? Bu konuda bilgim yok.
Bildiğim tanıdığım haberleştiğim tüm ilçelerde yetkinin ilçelerde olduğunu biliyorum.
.
hocam sen dilekçeni zaten okula veriyorsun. gerisini boşver kim imzalarsa imzalar. ilçeden yada ilden iptal gibi birşey olacağını zannetmiyorum. sadece gidip gelmesi zaman alır. küçük yerlerde bu işler kolay oluyor ama büyük yerlerde ilçe mem ve il mem de elden iş takip etmek kolay değildir.

Geri