Alan Şefliği

Kodla Büyü

aresbel3

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar meslek lisesine yeni geçtim. Okulda tek Bilişim Teknolojileri Öğretmeniyim. 10-11-12 sınıfların hepsinden birer şube okulda mevcut. Ders planlaması hakkında müdürle ayak üstü konuşurken. Okulda alan şefliğine ihtiyaç olmadığı iması yaptı. Ben de fazla bişe diyemedim. Okulda alan şefi olmak istiyorum. Bunu isteme hakkım var mı? Varsa bununla ilgili yönetmeliği söyler misiniz?? Müdürün gözüne sokmak için soruyorum..

Kardeş aynı sorun 4 senedir benim çalıştığım okulda da var.Vermedi vermiyo.bir ara valilikten onaylanıyo müdürle alakası yok dediler bir ara müdürün elinde dediler.sen şef olunca idari kadroya geçeceğin için pek sıcak bakmıyo müdürler bu olaya.özelliklede müdür branş öğretmeni ise.Vallah Allah kolaylık versin.Vermezsede derse girerek ders saatini fullemeye çalış derim ben.sonuçta şef 47 öğretmen 49 saat alabiliyo full gündüz ücreti olarak.
Kolay gelsin...

Aynı sorunu 4 yıl ben de yaşadım. Okulda tektim. İlk müdürden bölüm şefliği istedim. atölye şefliği verdi. 1 yıl sonra ikinci müdürden dilekçe ile istedim. Bu işler böyle olmaz (kastettiği yalakalık yapmadan olmaz) ve şefe ihtiyaç da yok dedi ve vermedi. 3. müdüre sormadım bile. Dilekçe yazarsan sana cevap vermek zorunda. ayrıca bölümldeki malzemeleri de birisine zimmetlemeli? şeflik vermezse malzemeleri almayabilirsin mesala? İhtiyaç olduğuna inandırmayı da deneyebilirsin. Hiçbir şeye elini sürmezsin. Kültürcü gibi derse girer çıkarsın. Birşey isterse o işlere bölüm şefi bakıyo dersin. Tüm bunları yapıp şefliği alırsan da sana herşeyi yaptırmaya çalışır. Tercih senin allah kolaylık versin...

Bence şeflik vermek istememesinin sebebi ders yükü. siz şefliği alırsanız ders yükünüz artacak ve 47 üzerini kabul etmiyorum diyebileceksiniz. Bu konuda teminat verirseniz yapabilirler. Mesela ben 51 saat girdim bazı dönemler. Fahri olarak girmeye razıyım diye ders programını imzalıyorsunuz. İlerde öğretmen gelirse rahatlarsınız. Veya başka okulda şeflik istediğinizde şeflikte geçen süreniz size artı puan katacağından kabul edilebilir.

niye şeflik istiyorsunuz ki anlamıyorum orada sizden başka öğretmen yoksa derslere yine siz gireceksiniz. 47 saat içinse boş dersinize nöbetçilik koyarlar olur biter.

birde şunu soracağım okulda ki işleri bölüm öğretmeni yapmak istemiyorsa...gerçi verdikleri şeyler mdr yrd.işleri excel de dosya hazırlama falan....
müdür yazılı emir verirse yapmak zorunda mı...
bununla ilgili yönetmelik falan varsa bilgilendirirseniz iyi olur

müdür istemezse başvuru falan yapılmaz. isterse eğitim öğretim yılı içinde bir yazıyla (imza karşılığı çıkan duyurular) istediği bir tarih aralığında bu başvuruları isteyebilir.
..
mesela geçen sene sizde alan şefi vardı ve tayin istedi gitti diyelim. bu yerine biri gelecek demek değildir. müdür istemezse alan şefliği görevi vermeyebilir. vekaleten size verdim siz yöneteceksiniz diyebilir.

acaba her yıl yenilemek gerekiyor mu? geçen sene şeflik geldi, bu sene tekrar istemem gerekiyor mu?

serdemir' Alıntı:
Aynı sorunu 4 yıl ben de yaşadım. Okulda tektim. İlk müdürden bölüm şefliği istedim. atölye şefliği verdi. 1 yıl sonra ikinci müdürden dilekçe ile istedim. Bu işler böyle olmaz (kastettiği yalakalık yapmadan olmaz) ve şefe ihtiyaç da yok dedi ve vermedi. 3. müdüre sormadım bile. Dilekçe yazarsan sana cevap vermek zorunda. ayrıca bölümldeki malzemeleri de birisine zimmetlemeli? şeflik vermezse malzemeleri almayabilirsin mesala? İhtiyaç olduğuna inandırmayı da deneyebilirsin. Hiçbir şeye elini sürmezsin. Kültürcü gibi derse girer çıkarsın. Birşey isterse o işlere bölüm şefi bakıyo dersin. Tüm bunları yapıp şefliği alırsan da sana herşeyi yaptırmaya çalışır. Tercih senin allah kolaylık versin...

yaw arkdaşlar bu ne biçim iştir nedir bu bilgisayarcıların çektiği senin hakkın olanı sana vermiyor almak için seni uğraştırıyor hocam ne güzel özetlemiş ee sen bu iş bölüm şefinin diyorsun ki öyle olduğu için diyorsun sonra şeflik veriyorlar bu seferde başka türlü bir yokuş anlamıyorum gidiyor bu idareciler bilgisayarcılar olmasa ne yapar acaba okulun en gözde bölümü olması gerekirken en amele bölümü oluyor bazen keşke tarih öğretmeni olsam diyrum

Şef olupda başına bir sürü dert mi alacaksın. Şimdiki okulumdan önceki okulde şeflik yaptım. Birsürü bilgisayarı zimmetliyorlar. Bilgisayarların bakımıyla uğraşıyorsun. İdarenin bilgisayarlarıya uğraşıyosun. Mesleki ve teknik öğretim yönetmeliğine bakarsan şeflerin görevleri var a dan başlıyor z ye kadar. Şimdiki okulda sadece öğetmenim ne etliye karışıyorum ne de sütlüye kafam rahat stres yok. Şeflikten alacağım 10 saatlik bakım onarım yerine derse girerim daha iyi. Yinede siz bilirsiniz öğretmenim.

Haklısınız aslında hocam.. Ama müdür bilgisayarların bana zimmetleneceğini de söylemişti. Ben Alan şefi olmadığım sürece, böyle bir hakkı var mı müdürün?

cagdas' Alıntı:
acaba her yıl yenilemek gerekiyor mu? geçen sene şeflik geldi, bu sene tekrar istemem gerekiyor mu?
Hocam sen istifa etmediğin, okuldan da gitmediğin müddetçe şefin değişme ihtimali yok. Yenilenmesi de gerekmiyor. Müdür yardımcılığı gibi düşün. Alan kapanırsa, okul kapanır veya statüsü değişirse ( örneğim metem olan okul ayrılır ve endüstri mesleğe dönerse) o zaman şeflikler açıkta kalır ve bu kadrolar için yeniden dilekçe vermen gerekir. Bunların haricinde şef değişmez ve yenilenmesi gerekmez.

arkadaşlar bir bölüm şefi olarak şunları söyleyeyim okul müdürlüğüne dilekçenizi yazıp bekleyin cevap vermek zorunda dilekçeyi kayda geçirin memurdan numarasını alın ve takip edin size mantıklı bir sebep sunmak zorunda yada valiiğie göndererek şefliğinizi vermek zorunda artık eskisi gibi kimsenin babasının çiftliği deil vermiyorum diyemez şartlarınız tututorsa şefte yoksa olabilirsin.. ayrıca hakkınızıda uygun bir üslupla arayın sizin en doğal hakkınız zorluk çıkarıyom diyen müdüre dilekçeyi yazın bakalım nasıl kuzu gibi veriyor...

Ancak bu söyledikleriniz için öncelikle okula şeflik kadrosunun istenmiş olması gerekiyor. Şeflik kadrosu yoksa nasıl başvursun?

Şeflik kadrosu diye bir kadro yok arkadaşım. Okulda bölüm varsa orada şef olunabilir. Müdürün teklifi ile dolduracağın 1 sayfalık belgeye bakar. Bu belge valilik onayına sunulur ve süreç 10 gün içerisinde tamamlanır. Ayrıca bu başvurunun belli bir zamanı yoktur.

Şeflik kadrısu diye bir kadro var ve önce bu kadro isteniyor. Ama şunu derseniz katılırım; bölüm varsa şeflik kadrosu istenmesi şarttır, bu konuda keyfi davranılamaz. Ben de ilk atandığımda bölüm yeni açılmıştı ve müdür şeflik kadrosunu benim ili, Ankarayı vs. arayıp uğraşmam üzerine bölüm açıldıktan 3 sene sonra istedi. Kadro geldikten sonra da beni ŞEF değil ŞEF YETKİLİSİ yaptı. Müdürlerin malesef keyfi davranabiliyor olmalarının yanısıra böyle ince hesaplar da yapabiliyorlar ve kimse de karışmıyor inanın bana ne ilçe milli eğt, ne il milli eğt ne de başkası.

blgsyr80' Alıntı:
arkadaşlar bir bölüm şefi olarak şunları söyleyeyim okul müdürlüğüne dilekçenizi yazıp bekleyin cevap vermek zorunda dilekçeyi kayda geçirin memurdan numarasını alın ve takip edin size mantıklı bir sebep sunmak zorunda yada valiiğie göndererek şefliğinizi vermek zorunda artık eskisi gibi kimsenin babasının çiftliği deil vermiyorum diyemez şartlarınız tututorsa şefte yoksa olabilirsin.. ayrıca hakkınızıda uygun bir üslupla arayın sizin en doğal hakkınız zorluk çıkarıyom diyen müdüre dilekçeyi yazın bakalım nasıl kuzu gibi veriyor...
..
güldürmeyin beni hocam. kimse hiç bir şeyi vermek zorunda değil. siz istediğiniz kadar kendinizi yırtın VEKALETEN diye bir kavram var bu ülkede. sizi VEKALETEN ŞEF YAPTIM der olay biter. hatta vekaleten bu işi yaptığı için 20 yıllık öğretmen dururken 20 günlük öğretmene bile vekaleten görev verebilir. kimsede bişey diyemez. verdiğiniz dilekçeye de cevap verir VELAKETEN ŞEFLİK GÖREVİNİ CİN ALİ yürütüyor diye sizde verdiğiniz dilekçe ile kalırsınız.

eğer okul müdürü ben olsaydım ve siz bu kafayla hareket etseydiniz sizi KUZU KUZU benim dediğim yola ÇOK ÇOK RAHAT bir şekilde getirirdim.
..
1 - vekaleten şeflik verirdim (tüm yetkilerini kullanabiliyorsunuz ama hiç bir imkanından faydalanamıyorsunuz)
2 - tüm malzemeleri size zimmetlerdim (şef vekilisiniz ya nede olsa)
3 - 3308 de alan şefinin görevlerinde belirtilen her bir madde ile ilgili olarak ne yaptığınızı ayda 1 sorardım
..
sanırım bu kadarı bile sizi okuldan bezdirmeye yeter :D
..

Aynı sıkıntı bende de oldu, örnek şeflik dilekçesi internetten indirdim, müdürün masasına koydum.. Kesin ve net konuştum, otoritem olmazsa bölümden feyz alamayacağımı söyledim, imzaladı

blgsyr80' Alıntı:

Bu bir yöntem ama sürekli yüzyüze bakacağınız insanla bu yöntemi tercih etmek ne derece doğrudur bilemiyorum.
Bence oturup açıkça konuşmak lazım. Hakkınızın yendiğini anlatabilmeniz lazım. Anlaşabilirseniz kolaylıkla kabul edecektir.
Üstte yazan yöntemi de tercih edip zorla da bu görevi alabilirsiniz. Ama bilesiniz ŞEF lerin yapması gereken o kadar çok görev var ki(ŞEF görevlerinin son maddesi de -müdürün vereceği diğer görevleri yapmak- der)... Ayrıca haftada ders harici 10 saat daha sizi okula getirtip, rapor alabilir, ekstra görevler verebilir. Yani kısacası inatlaşma durumunda sizi her türlü zorlayabilir...

Geri