Alan şeflerine kulüp verilebilir mi?

Kodla Büyü

Goldstein

Site Gezgini
Sayın hocalarım alan şeflerine kulüp verilebilir mi? Verilebiliyorsa bu hangi yönetmelikte yazıyor. Ben baktım bulamadım.

Alan şefine kulüp verilebilir şeklinde bir şey bulamazsınız. Yönetmelik öğretmenlere ilgi ve bilmem nelerine göre kulüp danışmanlığı verilir yazar.
Alan şefine kulüp verilmez diye yazmaz, ek ders yönetmeliği ücret ödenmez yazar, anayasa angarya suçtur der.
Sonuçta idare kulüp verirse, ücretini ödemesini istersiniz. Ek ders yönetmeliğine göre ücret ödenemeyeceğini bildirir, ücret ödenmeyen bir işi yapmayacağınızı, anayasa da angaryanın suç olduğunu falan deyip, dilekçe verirsiniz. İdare uzatırsa hakkınızda verilen görevi yapmamaktan soruşturma açar, savunmanız falan alınırken, siz bir üst merciye ücret almadığınız bir şeyi yaptırmaya zorladıklarına dair şikayet başvurusu yaparsınız. Bu iş uzayıp, gider. Çözümsüzlüğe doğru yol alır.
Bu işin kesin çözümü, yönetmeliğe şeflere kulüp ve sınıf rehberliği verilmez diye bir ek yapmaktan geçiyor.
Bizim okulda pek kulüp çalışması yapmak mümkün olmadığından, kulüp verilmesini pek kafama takmıyorum. Her yıl aynı evrakları doldurup, veriyorum.
Eğer sizde kulüp çalışmaları hakkıyla yapılıyor ve ciddi emek gerektiriyorsa, yukarıdaki senaryoya göre hareket edebilirsiniz.

Benim de şeflik görevim var ve külüp de verilmiş. İdare, özellikle de müdür bey ile iyi anlaştığım için aramı bozmamak adına külüp görevini kabul ettim. Ama evrak vs gibi herhangi bir çalışma henüz istemediler, isterler mi, onu da bilmiyorum, istediklerinde yapıp verir miyim, sanmıyorum.

Hocam eğer ben şimdiye kadar kasıtlı bir hareket görmedim. Yani 2 yıldır şefliğim var kulüp verilmiyor. Sorumlu kişi de meslekçi olduğu için buna riayet ediyor.

zaten kulüp sayısı az olduğu için aslında gerek de kalmıyor.

Ama öğretmen sayısı yetersiz kalıyorsa bir nevi mecburiyet varsa verilebiliyor. Fakat ek dersi ödenmiyor.

yani aslında yeterli sayıda kulüp mevcuttu ama bizim arkadaş bir fazla olsun dedi birşey diymedim

Nöbet gününde şeflik vermiyor bizim idare de. Sebep olarak da nöbet ücretini gösteriyor. 3 saat ders olan güne nöbet yazmışlar bana, günde 9 saat ders var, 6 saat bekliyorum. Şeflik saatlerini ise başka günlere dağıtmışlar. Israrla olmaz diyor müdire. Bu konuda bilginiz var mı?

Sayın hocam, müdireniz ne diyorsa odur. İş bilmeyen biriyle çalıştığınız belli, laf anlatamazsınız. O yüzden bir daha konuşup, dersinizin daha fazla olduğu başka bir güne nöbet koymasını rica edebilirsiniz ki, bu dönem geçti, ikinci dönem için böyle bir ayarlama yapmalarını isteyin.

fatmazehra' Alıntı:
Nöbet gününde şeflik vermiyor bizim idare de. Sebep olarak da nöbet ücretini gösteriyor. 3 saat ders olan güne nöbet yazmışlar bana, günde 9 saat ders var, 6 saat bekliyorum. Şeflik saatlerini ise başka günlere dağıtmışlar. Israrla olmaz diyor müdire. Bu konuda bilginiz var mı?
Yönetmelik, dersinizin en az olduğu güne nöbet verilir, şeklinde yazıyor. Dolayısıyla doğru olanı yapmış..

ben yeni alan şefi oldum, sınıfım ve kulübümde var. fakat ek dersim tam değil koordinatörlük vs yok. kendim isteyerek bu rehberlik ve kulübe devam edebilir miyim yoksa müdüre benden almasını söyleyeyimmi ? Mudur bir problem cikarmiyor ama ilerde siknti olurmu

buzozgur' Alıntı:
ben yeni alan şefi oldum, sınıfım ve kulübümde var. fakat ek dersim tam değil koordinatörlük vs yok. kendim isteyerek bu rehberlik ve kulübe devam edebilir miyim yoksa müdüre benden almasını söyleyeyimmi ? Mudur bir problem cikarmiyor ama ilerde siknti olurmu
Sayın kulüp ve sınıf öğretmenliğine isterseniz devam edebilirsiniz, Ancak bunların 2 saat olan ücretini alamazsınız. Yönetmelik bu görevler verilmez demiyor, ücreti ödenmez diyor. O yüzden bu görevleri yürütmenizde bir sakınca yok.

Geri