Alan şefliği ek 10 saat ders programında nasıl yazılır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan jolly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

jolly

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar ben kız teknik ve meslek lisesi öğretmeniyim ve günlük 7 ders saatimiz var. benim bu derslerim dolu şefliğe ait 10 saati nasıl yazıcaz?

hocam sizin okulda senden başka şef bilişimden başka bölüm yokmu? okulunuzdaki diğer şeflere nereye yazıyorlar bunu! sen yazmayacaksın ki bunu bırak nereye yazarlarsa yazsınlar. şeflik görevlendirmen geldimi. geldiği tarih itibariyle haftada 10 saat ücretini alacaksın. alamazsan dilekçeyle faiziyle istersin. idaren 10 saatlik bir plan yapsın yazsın boş yerlerine..

yok hocam başka şeflik okulumuzda iki bölüm var zaten su anda idarecilerimiznde bilgisi yok ne yapacakları hakkında. kafamı karıstıran şey kız meslekleri 7 şer saatten toplam 35 saat haftalık ve benim 33 saat fiili ders +1 rehberlik saatim var. böyle olunca 10 saatlik bakım onarım saatlerinden nasıl ek ders alıcam?

şeflik illlaki ders saatlerinin olduğu ana yazılmak zorunda değildir. Dersler 3 de bitiyorsa hergün 3 ten 5 e kadar yazabilirler.

hocam hayırlı olsun öncelikle şeflik okulda bulunduğunuz saatler içerisinde yazılı olur. saat 3 ten sonra okulda kalır bakım onarım yaparsın buda ekders yazılır ayrıca rehberlik ekdersi alamaz şefler. sadece idarecilerin değil birlikte belirlersiniz şeflik saatlerini ve her ay yaptığınız işleri planlama olarak idareye vermeniz gerekir şeflikte bir idareciliktir bir çok okulda özellikle büyük okullarda ders programını ek dersleri bölüme ait şefler yapar kolay gelsin hocam.

horizon68' Alıntı:
hocam hayırlı olsun öncelikle şeflik okulda bulunduğunuz saatler içerisinde yazılı olur. saat 3 ten sonra okulda kalır bakım onarım yaparsın buda ekders yazılır ayrıca rehberlik ekdersi alamaz şefler. sadece idarecilerin değil birlikte belirlersiniz şeflik saatlerini ve her ay yaptığınız işleri planlama olarak idareye vermeniz gerekir şeflikte bir idareciliktir bir çok okulda özellikle büyük okullarda ders programını ek dersleri bölüme ait şefler yapar kolay gelsin hocam.

teşekkürler hocam, eğer o gün yapışacak bir iş yok ise yinede idareci gibi 5'e kadar okulda beklemek zorunda mıyız peki?

hocam toplamda 10 ders saati derslerinizin dışında bulunmak zorundasınız onuda siz belirleyeceksiniz artık hangi gün kaç saat okulda kalacağınızı yoksa her gün 5'e kadar beklemenize gerek yok tabi ki

jolly' Alıntı:
yok hocam başka şeflik okulumuzda iki bölüm var zaten su anda idarecilerimiznde bilgisi yok ne yapacakları hakkında. kafamı karıstıran şey kız meslekleri 7 şer saatten toplam 35 saat haftalık ve benim 33 saat fiili ders +1 rehberlik saatim var. böyle olunca 10 saatlik bakım onarım saatlerinden nasıl ek ders alıcam?

balık baştan kokar zaten. iş bilmez adamı oraya müdür yaparlarsa böyle oluyor işte.

jolly' Alıntı:
horizon68' Alıntı:

teşekkürler hocam, eğer o gün yapışacak bir iş yok ise yinede idareci gibi 5'e kadar okulda beklemek zorunda mıyız peki?
İdare anlayışlıysa, okulda yapacak işiniz de kalmadıysa beklemeyebilirsiniz hocam.

Bu yıl ilk defa bölüm şefi oldum yanlız bize kordinatörlük 18 saat bölüm şefliği 10 birde 22 saat ders verdiler şimdi ben bu 22 saatin 5 saatinin ücretini alamıyorum bu derslere girmek zorunda mıyım maaş karşılığı sayılıyor mu bölüm şefliği yardımcı olursanız sevinirim

pardus63' Alıntı:
Bu yıl ilk defa bölüm şefi oldum yanlız bize kordinatörlük 18 saat bölüm şefliği 10 birde 22 saat ders verdiler şimdi ben bu 22 saatin 5 saatinin ücretini alamıyorum bu derslere girmek zorunda mıyım maaş karşılığı sayılıyor mu bölüm şefliği yardımcı olursanız sevinirim

18 saat koor.13 yapar 5 saat yine sana kalır.18 saat vermişler şükretmiyorsun da hocam 5 saatin hesabını yapıyorsun.Yakında koor.de kalmayacak gerçi.

Size 18 saat koordinatörlük verilmemesi gerekiyor.
Ders verme konusunda öncelik fiilen girilen derslerdir, sonra şeflik, en son koordinatörlüktür.
Bu nedenle 22 saat ders + 10 saat şeflik + 12 saat koordinatörlük vermeleri gerekiyordu. 6 saatlik koordinatörlük sizin için fahri oluyor.
Alacağınız ücret 2 saat ders + 2 saat ders dışı hazırlık + 22 saat şeflik ve koordinatörlük = 26 saat ek ders olmalı.

amisos55' Alıntı:
pardus63' Alıntı:

18 saat koor.13 yapar 5 saat yine sana kalır.18 saat vermişler şükretmiyorsun da hocam 5 saatin hesabını yapıyorsun.Yakında koor.de kalmayacak gerçi.

Hocam şu eğitim anlayışımızdan şükretme olayını kaldırmadıkça bir arpa boyu yol alamazsınız gecen yil normu 3 olan okulda tüm derslere tek başıma iki sınıfı birleştirerek derslere girdim çok sukur hemde kul hakkına çok dikkat eden allahın ismini ağzından eksik etmeyen birileri sürekli rapor alarak dönenim sonunda ise seminer ek dersi için gelerek öğretmenlik yaptığını düşünen şükürcü bir zihniyet bu hesabı yapmıyorda ben hakkımı sorunca mı rahatsız etti sizi iyi ki beni anlamadınız çok şükür bilmem anlayabildiniz mi

yakuphan' Alıntı:
Size 18 saat koordinatörlük verilmemesi gerekiyor.
Ders verme konusunda öncelik fiilen girilen derslerdir, sonra şeflik, en son koordinatörlüktür.
Bu nedenle 22 saat ders + 10 saat şeflik + 12 saat koordinatörlük vermeleri gerekiyordu. 6 saatlik koordinatörlük sizin için fahri oluyor.
Alacağınız ücret 2 saat ders + 2 saat ders dışı hazırlık + 22 saat şeflik ve koordinatörlük = 26 saat ek ders olmalı.
Hocam peki kordinatorluk onayi 18 saat icin alinmis ise bir daha mi onay almamiz gerekiyor

öyle bi onay mı var? koordinatörlük hesabı bellidir grup sayısı* 24 en fazla bu kadar dağıtılır. ayrı bir onaya gerek yok. sizin alabileceğiniz ise 12 saat.

bilisim-tef' Alıntı:
öyle bi onay mı var? koordinatörlük hesabı bellidir grup sayısı* 24 en fazla bu kadar dağıtılır. ayrı bir onaya gerek yok. sizin alabileceğiniz ise 12 saat.

http://www.memurlar.net/haber/483140/

yönetmelik değişti. koord. hesabı aşağıdaki değişikliğe göre yapılacak ama şeflikler ders dağıtımına mı eklencek? yoksa koord. içindemi kalacak? eğer koord. içinde kalırsa şefliği kimse yapmaz.

MADDE 39 - Aynı Yönetmeliğin 88 inci maddesinin ikinci fıkrasının (b), (c) ve (g) bentleri ile beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, ikinci fıkrasının (d) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

"b) İşletmelerde mesleki eğitim ek ders görevi verilmesinde işletmelerin okula uzaklığı, ulaşım durumu, işletme sayısı, işletmeler arası uzaklık ve işletmedeki öğrenci sayısıyla bunlarla ilgili iş ve işlemlerde harcanılacak zaman gibi ölçütler esas alınır. Hangi güzergahtaki, kaç işletme ve öğrenci için kaç saat ek ders görevi verilebileceği, koordinatör müdür yardımcısının başkanlığında alan zümre başkanlarıyla birer alan öğretmeninden oluşan komisyonca planlanır. Okul yönetimince, bu planlama da göz önünde bulundurularak ilgili alan öğretmenlerine görev dağılımı yapılır. Bu kapsamda bir öğretmene aynı gün için 8 saatten fazla ek ders görevi verilmez. Yarıyıl ve yaz tatilinde staj yapan öğrenciler ile varsa mesleki eğitim gören öğrenciler için işletme ve öğrenci sayısı dikkate alınarak yeniden değerlendirme yapılır ve belirlenecek program çerçevesinde öğretmen görevlendirilir."

"c) İşletmelerde meslek eğitimi adı altında verilecek ek ders saati sayısı; Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar gereği ilgili alanın alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin ek ders görevinden sayılan planlama, bakım ve onarım ek ders saatleri toplamı ile işletmeye öğrenci gönderilen sınıftaki/sınıflardaki işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı meslek dersleri toplam ders yükünü geçemez."

ESKİ YÖNETMELİK

Koordinatör öğretmen görevlendirilmesi
MADDE 88- (1) İşletmelerdeki mesleki eğitimle staj ve yaz uygulamalarının planlı olarak yürütülmesi, programa uygunluğunun izlenmesi, ortaya çıkabilecek sorunların belirlenmesi, öğrencilerin başarı, devamsızlık ve disiplin durumlarının izlenmesi ve rehberlikte bulunulması amacıyla okulda alanı atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenliği olan yönetici ve öğretmenler arasından koordinatör öğretmen görevlendirilir. Diğer alanlardan olan yönetici ve öğretmenlere bu kapsamda görev verilmez. Koordinatör olarak görevlendirilen öğretmenlerin isimleri ilgili işletmeye bildirilir.
(2) Koordinatör öğretmen görevlendirilmesinde aşağıdaki esaslar dikkate alınır:
a) Okuldaki teorik ve uygulamalı meslek dersleri, ders bütünlüğü dikkate alınarak öğretmenlere dengeli olarak dağıtıldıktan sonra işletmelerde meslek eğitimi adı altında ek ders görevi verilir.
b) İşletmelerde mesleki eğitim ek ders görevi verilmesinde işletmelerin okula uzaklığı, ulaşım durumu, işletme sayısı, işletmeler arası uzaklık ve işletmedeki öğrenci sayısıyla bunlarla ilgili iş ve işlemlerde harcanılacak zaman gibi ölçütler esas alınır. Hangi güzergâhtaki, kaç işletme ve öğrenci için kaç saat ek ders görevi verilebileceği, koordinatör müdür yardımcısının başkanlığında alan zümre başkanlarıyla birer alan öğretmeninden oluşan komisyonca planlanır. Okul yönetimince, bu planlama da göz önünde bulundurularak ilgili alan öğretmenlerine görev dağılımı yapılır. Bu kapsamda bir öğretmene aynı gün için 8 saatten fazla ek ders görevi verilmez.
c) İşletmelerde meslek eğitimi adı altında verilecek ek ders saati sayısı, bir alanda/dalda işletmeye öğrenci gönderilen sınıftaki/sınıflardaki işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı meslek dersleri toplam ders yükünü geçemez.
ç) İşletmelerde meslek eğitimi ek ders görevine esas olacak haftalık ders yükünün belirlenmesinde, işletmelere öğrenci gönderilen alandaki/dallardaki sınıfların işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı meslek derslerinin haftalık ders saati sayısının bu sınıflardaki grup sayısıyla çarpımı sonucu bulunacak sayı, ders yükü olarak kabul edilir. Grup sayısının belirlenmesinde, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.
d) Alanın meslek dersleri toplam ders yükü hesaplanırken alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerine, ilgili mevzuata göre planlama, bakım ve onarım adı altında verilen ek ders görevi de eklenir.

yani işletme beceri eğitimi 24 saat olan bir sınıf için şeflik+ kordinatörlük en fazla 24 saat olur diye mi anlicaz nasıl yorumladınız siz bunu

darkprog' Alıntı:
pardus63' Alıntı:
yani işletme beceri eğitimi 24 saat olan bir sınıf için şeflik+ kordinatörlük en fazla 24 saat olur diye mi anlicaz nasıl yorumladınız siz bunu
bende merak edeıyorum

((24 x grup sayısı) +şeflikler) bize koordinatörlük için dağıtılabilecek ek dersi verir. ama şeflikleri ders dağıtımını yaparken toplam ders yükünün içine katılcak mı onu anlamadım? mantıklı olan katılması yoksa kimse şeflik almak istemez. bence bu madde koordinatörlüğü biraz esnetmek için değiştirildi. çünkü daha önceki seneler 2 katına kadar koord. verilebilir ifadesi vardı ve geçen sene kaldırıldı bu ifade. onun yerine şeflikler eklendi diye düşünüyorum.

ulubey38' Alıntı:
darkprog' Alıntı:
pardus63' Alıntı:
bende merak edeıyorum

((24 x grup sayısı) +şeflikler) bize koordinatörlük için dağıtılabilecek ek dersi verir. ama şeflikleri ders dağıtımını yaparken toplam ders yükünün içine katılcak mı onu anlamadım? mantıklı olan katılması yoksa kimse şeflik almak istemez. bence bu madde koordinatörlüğü biraz esnetmek için değiştirildi. çünkü daha önceki seneler 2 katına kadar koord. verilebilir ifadesi vardı ve geçen sene kaldırıldı bu ifade. onun yerine şeflikler eklendi diye düşünüyorum.

evvaalah hocam

muhtemelen
"1 grup var 24 saat + 1 alan şefliği var 10 saat = 34 saat dağıtılabilecek koordinatörlük demek"
olması gerek. ama burası Türkiye ve hiç bir kadun maddesi nedense açık açık yazılmıyor...

öğrenci sayımız 29 ve iki grup oluşturduk birde şeflik var 24*2=48+10 şeflik 58 iki öğretmeniz 29 mu sizin hesabınıza göre ama 24 saatten fazlası ödenmez deniyor ek ders saati için

evet hocam hesap doğru. ama hepsini siz alacaksınız diye bir şey yok. idareciler alır. yakın alanlar alabilir. ya da fazlası kalır. zaten büyükşehir değilse bir kişinin alacağı koordinatörlük max 16 dır. ama tek öğretmneli bir sürü okul var şefliği bile katmasanız ders yükü 24 nasıl olacak?

Geri