Alan şefliği ve koordinatörlük kesilir mi?

Kodla Büyü

es-er

Site Gezgini
Arkadaşlar öncelikle selamlar. Ek ders ile ilgili bilginize başvurmak istedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Pazartesi: 8 saat ders + Rehberlik
Salı: 9 saat ders
Çarşamba: 4 saat koordinatörlük + 5 saat şeflik
Perşembe: 5 saat ders + 5 saat şeflik (nöbet bugünde ama kar tatili olduğu için verilmez.biliyorum)
Cuma: 5 saat koordinatörlük

Pazartesi ve salı günleri raporluydum. Bu durumda bu haftanın ek dersi kaç saat olmalı?
İdaremiz şeflik ve koordinatörlükleri keserek hesaplamış. Bu hesap doğru mudur?

Arkadaşlar öncelikle selamlar. Ek ders ile ilgili bilginize başvurmak istedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Pazartesi: 8 saat ders + Rehberlik
Salı: 9 saat ders
Çarşamba: 4 saat koordinatörlük + 5 saat şeflik
Perşembe: 5 saat ders + 5 saat şeflik (nöbet bugünde ama kar tatili olduğu için verilmez.biliyorum)
Cuma: 5 saat koordinatörlük

Pazartesi ve salı günleri raporluydum. Bu durumda bu haftanın ek dersi kaç saat olmalı?
İdaremiz şeflik ve koordinatörlükleri keserek hesaplamış. Bu hesap doğru mudur?
Kar tatili sebebiyle nöbet kesilir.
Pazartesi salı raporlu olduğunuz için rehberlik ve o haftaki kalan fiili dersler kesilir. Şeflik ve koordinatörlük kesilmez.
Not: idarenin bakış açısı raporun fiili derslerin olduğu iki güne gelmesinden dolayı duyulan rahatsızlık ve ücret kesme motivasyonu

Hocam çarşamba, perşembe ve cuma günlerinin koordinatörlük ve şeflik dersleri yazılır. Çünkü bunlar maaş karşılığı değil dolayısıyla kesilmez.

Normal ders saatinize gelince; pazartesi ve salı günü 17 saat dersiniz varmış. Diğer günlerdeki dersleriniz maaş karşılığınıza sayılır. Sanırım müdürünüz maaş karşılığınız diğer günlerde dolmadığı için koordinatörlük ve şeflik saatinden kesmiş ama bu dersler maaş karşılığından sayılmadığından -tekrar yazayım- kesilemez.

Ayrıca kar tatilinde de koordinatörlük ve şeflik saatleri kesilmez.

Arkadaşlar gerekli cevabı vermiş. Teknik kökenli idareciler dahil genel olarak bazı idarecilerde teknik öğretmenlere bilhassa ücret konusunda garez var.

Öte yandan, şöyle bir şerh düşmek istiyorum. 10+10 fiili dersi olup 8+8+4 ya da 8+8+8 koordinatörlüğü olan bir teknik öğretmen haftada 2 gün rapor alarak 20-24 saat ek ders ile en az 1 dönemi hayalet olarak bitirebilir. Bu açığı istismar eden arkadaşlarım olmuştu. Sıkıntılı bir durum. Bunu bilen ve fark eden idareciler de bilenebiliyor.

Arkadaşlar cevap vermiş zaten. Şeflik ve koordinatörlük kesilmez. Keserlerse hemen dilekçe verin. Hatta rehberlik bile kesilmez. Çünkü o size 1 saat derse girdiğiniz için değil, o sınıfın sorumluluğunu taşıdığınız için 2 saat olarak verilir. Rehberlik dersi olmayan sınıflara nasıl ki belli bir gün için ödenmiyorsa size de o kapsamda ödenmeli.

Yani 10 saat şeflik, 9 saat koordinatörlük, 2 saat rehberlik ücreti almalısınız.
Dolayısıyla toplam 21 saat eder.
Kar tatilinde bahsettiğiniz durumda sadece nöbet ödenmez.

Her fırsatta öğretmenin ek dersini kesmeye çalışan idarecilere de diyecek bişey bulamıyorum. Kendi okulumda bu konuda çok kez idare ile karşı karşıya kaldım. Bazen dilekçe de verdim. Öğrendiler sonunda benle bu konuda karşı karşıya gelmiyorlar artık :)

Son düzenleme:
Arkadaşlar cevap vermiş zaten. Şeflik ve koordinatörlük kesilmez. Keserlerse hemen dilekçe verin. Hatta rehberlik bile kesilmez. Çünkü o size 1 saat derse girdiğiniz için değil, o sınıfın sorumluluğunu taşıdığınız için 2 saat olarak verilir. Rehberlik dersi olmayan sınıflara nasıl ki belli bir gün için ödenmiyorsa size de o kapsamda ödenmeli.

Yani 10 saat şeflik, 8 saat koordinatörlük, 2 saat rehberlik ücreti almalısınız.
Dolayısıyla toplam 23 saat eder.
Kar tatilinde bahsettiğiniz durumda sadece nöbet ödenmez.

Her fırsatta öğretmenin ek dersini kesmeye çalışan idarecilere de diyecek bişey bulamıyorum. Kendi okulumda bu konuda çok kez idare ile karşı karşıya kaldım. Bazen dilekçe de verdim. Öğrendiler sonunda benle bu konuda karşı karşıya gelmiyorlar artık :)
Herkese cevapları için teşekkürler.
Rehberliğin kesilmemesi durumu için yönetmelik maddesi var mı hocam ben göremedim bugün

Herkese cevapları için teşekkürler.
Rehberliğin kesilmemesi durumu için yönetmelik maddesi var mı hocam ben göremedim bugün
Ek Ders yönetmeliğinde şöyle geçer

** 2024 ve 2025 Yıllarını Kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşmenin 27’nci maddesi; Öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri karşılığı ek ders ücretleri MADDE 27- (1) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri, özel eğitim öğretmenleri ile bölüm,
atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilen öğretmenlerden örgün eğitim kurumlarında ilgili
mevzuatında belirtilen sosyal etkinlik faaliyetlerinde danışman öğretmen olarak görevlendirilenler ile sınıf veya şube sorumluluğu verilen sınıf/şube rehber öğretmenlerininbu görevlerinin haftada 2 saati ek ders görevi sayılır. Bu dersler, ders dağıtım çizelgesinde “Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri” adıyla gösterilir. Bu kapsamda aynı kişiye hem danışman öğretmenlik hem de sınıf/şube rehber öğretmenliği görevi verilmesi halinde sadece
bir görev için ek ders ücreti ödenir

Buradan zaten bu anlam çıkar. Rehberlik dersine girenler demiyor, sınıf şube sorumluğu verilenler diyor.

Ek Ders yönetmeliğinde şöyle geçer

** 2024 ve 2025 Yıllarını Kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşmenin 27’nci maddesi; Öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri karşılığı ek ders ücretleri MADDE 27- (1) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri, özel eğitim öğretmenleri ile bölüm,
atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilen öğretmenlerden örgün eğitim kurumlarında ilgili
mevzuatında belirtilen sosyal etkinlik faaliyetlerinde danışman öğretmen olarak görevlendirilenler ile sınıf veya şube sorumluluğu verilen sınıf/şube rehber öğretmenlerininbu görevlerinin haftada 2 saati ek ders görevi sayılır. Bu dersler, ders dağıtım çizelgesinde “Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri” adıyla gösterilir. Bu kapsamda aynı kişiye hem danışman öğretmenlik hem de sınıf/şube rehber öğretmenliği görevi verilmesi halinde sadece
bir görev için ek ders ücreti ödenir

Buradan zaten bu anlam çıkar. Rehberlik dersine girenler demiyor, sınıf şube sorumluğu verilenler diyor.
İyi hoş diyorsunuz hocam da kaç tane idareci raporlu olduğumuz gün rehberlik yapılmayan dersin parasını verir. Kafamda deli sorular

Ödenmesi gereken toplam ek ders: 5 (ders) + 9 (koordinatörlük) + 10 (şeflik) = 24 saat

İdareniz şeflik ve koordinatörlüğü tamamen keserek hesapladıysa yanlış bir hesap yapmış olabilir.

Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri fiilen çalıştığınız için bu günlerdeki şeflik ve koordinatörlük ödenmelidir.

Ödenmesi gereken toplam ek ders: 5 (ders) + 9 (koordinatörlük) + 10 (şeflik) = 24 saat

İdareniz şeflik ve koordinatörlüğü tamamen keserek hesapladıysa yanlış bir hesap yapmış olabilir.

Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri fiilen çalıştığınız için bu günlerdeki şeflik ve koordinatörlük ödenmelidir.
5 saat ders maaş karşılığı olarak sayılmaz mı hocam

İyi hoş diyorsunuz hocam da kaç tane idareci raporlu olduğumuz gün rehberlik yapılmayan dersin parasını verir. Kafamda deli sorular
Bir dilekçeye bakar sayın hocam. Kulüp sorumluluğu verilen öğretmen raporlu olduğunda kulüp ücreti kesilmiyorsa (ki bizde ayda 1 kez kulüpler toplanır ama her hafta 2 saat ekders kulüp öğretmenine ödenir) o zaman sınıf öğretmeni raporlu iken rehberlik ücretini kesmesi mantık dışı zaten.

Geri