Alan adı hakkında yardımınızı bekliyorum..

Kodla Büyü

asksınsen

Üye
Merhaba arkadaşlar, bir arkadaşımla ortak bir site yaptık fakat domain adı onun adına kayıtlı. Şimdi bütün şifreleri herşeyi bana verdi fakat ben sitem için birşeyler yapmaya başladığımda sitem gelir elde etmeye başlarsa siteden gelecek gelir bu arkadaşa mı gidecek? Ben sitenin editörüydüm sadece içerik giriyordum o da teknik kısmıyla ilgileniyordu.Şimdi görüşmüyoruz bu arkadaşla. Ben de pek anlamıyorum açıkçası. Alan adı transferi mümkün mü? Yani domaini kendi adıma alabilir miyim? Alamassam da yukarıda dediğim gibi site gelir elde etmeye başlarsa ne olacak?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

alan adı arkadaşının panelinde bulunuyor. istersen kendi hesabına alabilirsin. hangi firmada kayıtlı ise domain, o firmada sen de hesap açacaksın. sonra transfer işlemini gerçekleştireceksin. bu süreçte arkadaşına mail gidecek transferi onaylıyor musunuz gibisinden o da onay verirse senin hesabına geçer domain. aksi takdirde geçmez. gelelim gelire. gelir domainden farklı olarak reklam alandığınız siteyle alakalı. atıyorum siz google adsenseye başvurursunuz. google hesabınızla reklamları yönetebilir, kazançları görebilir, kendi hesabınıza gelirleri aktarabilirsiniz. alan adının arkadaşınızda olmasının bi artısı/eksisi olmaz. olumsuz olarak yapabileceği tek şey dns yönlendirmesi yapıp, farklı alana yönlendirebilir, host da ondaysa siteyi kapatabilir. eğer güvenemediğiniz birisiyse tabi domaini transfer etmekte fayda var.

alan adını kendi tarafıma transfer ettiğim an onun siteyle bütün ilişiği kesiliyor değilmi ? hiçbirşekilde birşey yapamaz artık.. en önemlisi de bu benim için çünkü.
teşekkür ederim cevabınız için,sağolun..

asksınsen' Alıntı:
alan adını kendi tarafıma transfer ettiğim an onun siteyle bütün ilişiği kesiliyor değilmi ? hiçbirşekilde birşey yapamaz artık.. en önemlisi de bu benim için çünkü.
teşekkür ederim cevabınız için,sağolun..

sitenin dosyalarının bulunduğu host var bi de işte. hostu kendi serverından falan vermiyorsa bir bağı kalmıyor. sen domaini kendi hesabına geçirip, ftp şifrelerini de değişirsen bi sıkıntı olmaz. ama dediğim gibi eğer kendi serverı, reselleri vs bi paketi varsa ve hostu oradan açtıysa gene müdahale şansı olur. o da olmasın istersen domaini transfer edince yıllık 25-30 liraya bir host paketi alırsın, arkadaşınla bütün ilişiğini kesmiş olursun kafan rahat olur.

Geri