Alan Dışı Derse Girmek İstemiyorum

Kodla Büyü

ylmn7

Üye
Merhaba hocalarım, norm fazlası atamalarında okulum değişti ve merkez okuldan köy okuluna geçtim. Pazartesi günü yeni okulumda göreve başlayacağım. Okulumda 8 saat branşımda ders bulunmakta ancak okul müdürü bana 26 saat ders vermiş. 18 saat farklı branşlardan ders vermiş (zeka oyunları, teknoloji tasarım, görsel sanatlar) ve benim ilk dönemin sonunda başvurusunu yaptığım BTR görevim de var. Başvuru tarihinde eski okulumda olduğum için yazı öbür okula gitmiş ancak bu okula yönlendirmek için dilekçemi de vereceğim. Okul müdürüne bu durumu da söyledim, bana şube müdür ile görüştüğünü , şube müdürünün de 26 saat ders varsa diğer okula gidemez bu sizin elinizde dediğini söyledi. Bana 5 gün okula geleceksiniz dedi. Ben de kendisine hocam ben branşım dışında ders istemiyorum, o branşlarda benim yetkinliğim de yok dedim. Hocam yapacak bir şey yok dedi, ben de dilekçe vereceğimi söyledim. Tabii ki verebilirsin ama önce bir şube müdürüne git dedi ismini de vererek. Ben şube müdürüne gittiğimde ne yaşayacağımı biliyorum, sözlü bir şekilde uyarılacağım ve dilekçe verme diye baskı yapılacak.Hocalarım ben kendi branşımda çalışmak istiyorum 18 saat farklı branşta derse gireceğime BTR görevini yapmak istiyorum. Okulda bazı hocaların ders programında da 2 gün boşaltılmış ancak bana yapacak bir şey yok, öğretmen sayımız eksik diyorlar. Bu grupta daha önceki okulumda da sıkıntılı durumları yazmıştım ama maalesef yeni okulum da eski okulumu aratmayacak şekilde başladı. Bana yol göstermenizi rica ediyorum.

Merhaba hocalarım, norm fazlası atamalarında okulum değişti ve merkez okuldan köy okuluna geçtim. Pazartesi günü yeni okulumda göreve başlayacağım. Okulumda 8 saat branşımda ders bulunmakta ancak okul müdürü bana 26 saat ders vermiş. 18 saat farklı branşlardan ders vermiş (zeka oyunları, teknoloji tasarım, görsel sanatlar) ve benim ilk dönemin sonunda başvurusunu yaptığım BTR görevim de var. Başvuru tarihinde eski okulumda olduğum için yazı öbür okula gitmiş ancak bu okula yönlendirmek için dilekçemi de vereceğim. Okul müdürüne bu durumu da söyledim, bana şube müdür ile görüştüğünü , şube müdürünün de 26 saat ders varsa diğer okula gidemez bu sizin elinizde dediğini söyledi. Bana 5 gün okula geleceksiniz dedi. Ben de kendisine hocam ben branşım dışında ders istemiyorum, o branşlarda benim yetkinliğim de yok dedim. Hocam yapacak bir şey yok dedi, ben de dilekçe vereceğimi söyledim. Tabii ki verebilirsin ama önce bir şube müdürüne git dedi ismini de vererek. Ben şube müdürüne gittiğimde ne yaşayacağımı biliyorum, sözlü bir şekilde uyarılacağım ve dilekçe verme diye baskı yapılacak.Hocalarım ben kendi branşımda çalışmak istiyorum 18 saat farklı branşta derse gireceğime BTR görevini yapmak istiyorum. Okulda bazı hocaların ders programında da 2 gün boşaltılmış ancak bana yapacak bir şey yok, öğretmen sayımız eksik diyorlar. Bu grupta daha önceki okulumda da sıkıntılı durumları yazmıştım ama maalesef yeni okulum da eski okulumu aratmayacak şekilde başladı. Bana yol göstermenizi rica ediyorum.
torpil bul argeye geç

torpil bul argeye geç
Hocam önceki okulumdan itibaren yaşadığım şeyleri görseniz ilçedeki en son torpil bulabilecek kişilerden birisinin ben olduğunu hemen anlardınız 😅
Bir de hocam gerçekten böyle şeylere başvurmak da istemiyorum. Her gittiğim yerde ilginç durumları yaşama sebebi sanırım biraz da bölümle alâkalı. Her şeyde ilk olan bana oluyor, yeni okula gittim yine aynı oldu. Üstelik yeni müdürüm beni tanımıyor bile, aramızın bozuk olabileceği ya da benim hatalı olabileceğim bir durum da yok. Ama bana bunları yapıp bir de zorunlusun demeleri zoruma gidiyor. Ben de istiyorum ki resmiyet karşısında ellerinin kollarının bağlı olduğunu anlasınlar yoksa amacım asla bunu başka yollardan yapmak değil. Bana zorunlu demek yerine rica etmeyi tercih etseydi ben de 26 saati kabul etmesem de orta bir nokta bulabilirdim ama benim zorunlu olduğumu söylüyor.

21 saat üstü, isteğiniz dışında size görev veremez bir kere hocam.
Hocam diyor ki dilekçe yazsan da boşa düşer ama sen bilirsin. Ayrıca aynı ilçede farklı köy okullarında çalışan başka hocalarla konuştuğumuz zaman BTR olduğumuz için biz branş dışı ders almıyoruz diyor. Çoğu köy okulunda durum benzer ama benim okulumda farklı uygulama yapılmaya çalışılıyor. Hem de ben anlamadığım, bilmediğim branşın dersini anlatmaya nasıl zorunlu tutulabilirim anlamıyorum. Gerekirse farklı okulda ders tamamlamayı bile kabul edebilirim ama bu derslere girmek istemiyorum.

İnşallah bilişim sınıfın vardır hocam. Görsel sanatlarda al çocukları bt sınıfına, paintten gir photoshoptan devam et. Teknoloji tasarımda 3 boyutlu çizim veya canın ne isterse değişik tasarımlar. Zeka oyunları zaten zevkli. İster kutu oyunları, ister kağıt üzerinde oynanan oyunlar ister bilgisayarda oynatırsın zeka oyunlarını. 26 saat öğrencilerle olursun. 9 saat te btr olursun. Ders saatlerinde btr işleriyle uğraşmazsın idareyi daha az görürsün. İdare derslerinden ve durumdan memnun olmazsa bir daha vermezler sana diğer dersleri.

Dilekçe verin branşınız dışında derse girmek istemediğinizi açıkca yazın. Yazıya gelince reddedemez. İşine de gelmez gerçi. Bundan sonra açığını arar takıntılı bir tipse. İlginç adam çok milli eğitimde.

Haa bu arada maaş karşılığından az dersin olursa da üstünü tamamlamak için okula gelip oturacaksın gibi saçma birşey dayatabilirler. Kesinlikle öyle birşey yok. İdari görev vs branş öğretmenine verilemez. Böyle birşeyi sözlü yaptırmaya çalışırlar genelde. Yazılı gerekçe iste. Yazısını zaten yazamaz da. Kıl, tüy tipler denk gelebilir bazen. Uyanık olmak lazım. Hakkınızı, hukukunuzu, kanun-yönetmelik iyice öğrenin. Bir de sıkıntılı biriyse idaresi o okulda çok durmayın.

Branş dışı mecburi ders diye birşey yoktur. Okulunuzda maaş karşılığını dolduramazsanız zorunlu olarak en fazla 21 saate kadar başka bir okula kendi branş dersinizi vermek zorundalar. Bu tür durumlarda sendikanıza başvurup yardım alınız. Sendikanız okul idaresi ile görüşecektir. Ayrıca size okula vermek için bir dilekçe hazırlamanız konusunda yardımcı olacaklardır. Düzeltme yapmazlarsa silsile ile ilçeye ve cimere şikayet dilekçesi verin. Okul idaresi zaten sizi zor durumda bıkramış, sizde onları zor duruma düşürmek konusunda korkmayın. Daha ne yapacaklar

Dilekçe verin branşınız dışında derse girmek istemediğinizi açıkca yazın. Yazıya gelince reddedemez. İşine de gelmez gerçi. Bundan sonra açığını arar takıntılı bir tipse. İlginç adam çok milli eğitimde.
Açık arasa daha ne yapacak hocam. Bu tür durumlarda korkmayacaksın, hatta korkmadığını belli edip azdan az çoktan çok gider deyip sende idare ile uğraşacaksın. Bu tür durumlarda akıllı olup milletin derdini çekeceğini deli olup millete sen dert vereceksin.

Hocalarım hepinize çok teşekkür ederim, durumu sendikada yetkili bir kişiye de bildirdim bana dönüş yapacak ancak öncelikle burada bu durumu sormak istedim çünkü ben yanlış biliyorsam ve haksızsam bunu da öğrenmek istedim. Ben geri adım atmak istemiyorum , önceki okulumda bu tarz konularda susarak başladım ve hep zararını gördüm. Diğer hocalar kabul etmez mantığıyla direkt bana veriyorlardı ne varsa ayrıca idarecilerin kural tanımaması da gerçekten can sıkıcı bir durum. İstiyorum ki resmiyette hak neyse o olsun , gerekirse ben daha fazla yorulayım.

"Diğer hocalar kabul etmez mantığıyla direkt bana veriyorlardı" işte senin backdoor burada hocam eski okulunuzda sizi
tabiri uygunsa şaban'a çevirmişler ve gittiğiniz okul idaresini de büyük ihtimalle aramış o okuldan bazı kişiler ona göre size muamele çekmişler gibi duruyor bu konuyu araştırın eğer böyle bir şey varsa eski okuldan zaten ayrıldınız açıkları biliyorsunuz bakanlığa isimsiz mektupla kanıtlı ve kişi adları net bir şekilde ihbar gönderin.

Açık arasa daha ne yapacak hocam. Bu tür durumlarda korkmayacaksın, hatta korkmadığını belli edip azdan az çoktan çok gider deyip sende idare ile uğraşacaksın. Bu tür durumlarda akıllı olup milletin derdini çekeceğini deli olup millete sen dert vereceksin.
Onu şimdiden sıkı dursun diye dedim. Bazılarına yumuşak davranırsan birkaç yıllığına o koltuğa emanetçi olduklarını unutuyorlar malum :) İdareciler gelir gider, biz tayin niyeti de yoksa ev sahibiyiz :D 17 yıl bitiyor ne müdürler ne müdür yardımcıları gördük. Bir saman alevi gibi parlayıp gitti hepsi :)

1-hiç kimse sizi 21 (15+6) saatten fazla girmeye zorlayamaz. bu konuda norm kadro yönetmeliği son derece net.
2-hiç kimse sizi branş dışı derse girmeye zorlayamaz. ancak kendi branşınızda okulunuzda maaş karşılığını (15 saat) dolduramıyorsanız ve doldurmak için branş dışı ders istemezseniz, dolduramadığınız saat için başka okula gitmek zorunda kalırsınız.

not : burada geçen 21 (15+6) ve 15 saat meslek lisesi dışında görev yapanlar için. meslek lisesinde bu sayılar 40 (20+20) ve 20 şeklindedir.

• Beğen
Tepkiler: omd
1-hiç kimse sizi 21 (15+6) saatten fazla girmeye zorlayamaz. bu konuda norm kadro yönetmeliği son derece net.
2-hiç kimse sizi branş dışı derse girmeye zorlayamaz. ancak kendi branşınızda okulunuzda maaş karşılığını (15 saat) dolduramıyorsanız ve doldurmak için branş dışı ders istemezseniz, dolduramadığınız saat için başka okula gitmek zorunda kalırsınız.

not : burada geçen 21 (15+6) ve 15 saat meslek lisesi dışında görev yapanlar için. meslek lisesinde bu sayılar 40 (20+20) ve 20 şeklindedir.
çok temel bir konu. Ancak niyeyse bazı idarecilerin bu şekilde işletmek pek işlerine gelmiyor.

Geri