Alan Değişikliği 2024-2025

Kodla Büyü
Merhaba hocalarım, geçen yıl bu zamanlarda alan değişikliği duyurusu yayımlanmıştı ve bu yıl da benzer bir duyurunun yapılacağını düşünüyorum. Bu konuda sizlerden öneri almak istiyorum. Daha önce alan değişikliği yapanlar mutlaka aramızdadır. Memnun olan ya da olmayan var mı, bunu öğrenmek isterim. Alan değişikliği yapmam durumunda lisede görev yapacağım ve lise düzeyinde tecrübem olmadığı için biraz endişeliyim. Sizce alan değişikliği coğrafya ya da felsefe branşları için uygun bir tercih olur mu?

Diğer yandan, alan değişikliği yapmayıp Halk Eğitim Merkezlerinde (HEM) bilişimci olarak çalışmayı da düşünmüyor değilim. Bu da deneyimlemek istediğim bir seçenek. Şu anda kararsızım ve değerli önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!

Ben de alan değişikliği bekleyenlerdenim. 2019 yılında Beden Eğitimi Öğretmenliğinden mezun oldum. O zamandan beri çalıştığım ilde hiç açık gözükmedi. Alan değişikliği yapan bilişimci arkadaşlar görüşlerini yazabilirse memnum olurum.

Ben de geçen Elektrik alanına geçmeyi düşünüyorum. Fikri olanlar yorum yazarsa ben de sevinirim.

Bu yıl yapılır mı dersiniz hocam? Ben de ingilizce okudum geçen yıl tercih yapmamıştım bu sene düşünüyorum ciddi ciddi.

Merhaba hocalarım, geçen yıl bu zamanlarda alan değişikliği duyurusu yayımlanmıştı ve bu yıl da benzer bir duyurunun yapılacağını düşünüyorum. Bu konuda sizlerden öneri almak istiyorum. Daha önce alan değişikliği yapanlar mutlaka aramızdadır. Memnun olan ya da olmayan var mı, bunu öğrenmek isterim. Alan değişikliği yapmam durumunda lisede görev yapacağım ve lise düzeyinde tecrübem olmadığı için biraz endişeliyim. Sizce alan değişikliği coğrafya ya da felsefe branşları için uygun bir tercih olur mu?

Diğer yandan, alan değişikliği yapmayıp Halk Eğitim Merkezlerinde (HEM) bilişimci olarak çalışmayı da düşünmüyor değilim. Bu da deneyimlemek istediğim bir seçenek. Şu anda kararsızım ve değerli önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!
Hocam geçen yıl proje okulları ile beraber HEM'lere de tercih verilemedi ve sadece 5. ve 6. hizmet alanları tercihe açıktı, aklınızda bulunsun derim.

Bir saniye düşünmezdim bile. Son yapılan atama sayılarına da baktığınızda elektrik 300 falan bilişim 250 buradan bile çıkarım yapabilirsiniz. Artık BİLSEM'lere de teknik öğretmen normu veriliyor, bunun da baya etkisi oldu bence.
Ben de geçen Elektrik alanına geçmeyi düşünüyorum. Fikri olanlar yorum yazarsa ben de sevinirim.

felsefe grubu derslerinde norm fazlası olma ihtimalin daha yüksek olur. aynı durumda olsam coğrafyayı seçerdim

Bir saniye düşünmezdim bile. Son yapılan atama sayılarına da baktığınızda elektrik 300 falan bilişim 250 buradan bile çıkarım yapabilirsiniz. Artık BİLSEM'lere de teknik öğretmen normu veriliyor, bunun da baya etkisi oldu bence.
teşekkürler hocam. Geçen sene çok uzak ilçede açıldığı için yazamadım. Bulunduğum ilçede elektrik alanı olan yer yok. En yakın 50 km olan okullarda var. Yine de açılırsa yazacağım gibi.

Yakında olmayacak gibi görünüyor:

“***ALAN DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİMİZ***

Bazı arkadaşlarımız ekteki paylaşımımdan alınmışlar, saygı duyuyorum. Ancak biz mevcut durum ne ise hep onu söyler, paylaşır popülizm yapmayız. Biz takibimizi sürdürüyoruz.

Geçen yıl da kimse ihtimal vermiyordu, aylarca ajitasyon yapıldı, sonunda iki bin üç yüze yakın arkadaşımızın alanı değişti. Tekrar belirtelim ki biz de bu ay içinde duyuruya çıkılsın ve tercihler alınsın isteriz.

İlk atama, yer değiştirme, sıra tayinler, norm fazlası atamalar, alan değişikliği gibi sistemin tamamını gören geniş çaplı bir yönetmelik çalışması ile her işlemin takvime bağlandığı ve zamanı gelince, sosyal medya kampanyalarına gerek duyulmadan takvimin işlediği, herkesin planlamasını önceden yapabildiği bir sistem kurulacaksa ki bizim talebimiz de bu yöndedir ve katkı sunacağız, neden bir kaç ay beklemeyelim?

Buna mecburuz, sistem tıkandı, çözümü başkaları üretmeyecek, biz üreteceğiz. Hiçbir öğretmen arkadaşımız benim işim görülsün gerisi önemli değil demez, birbirimizi doğru anlar ve problemi doğru tanımlarsak çözeriz.

Bize göre okullarımızın, öğrencilerimizin, atama bekleyen arkadaşlarımızın, görevde olanlarımızın, alan değişikliği bekleyenlerin vs. hepsini bir potada eritecek, karşılayacak bir sistemi kurabiliriz, kurmalıyız. Yoksa enerjimizi tüketir, zamanımızı harcar ve kör döğüşüne devam ederiz.

Kimseyi kırnak üzmek bize yakışmaz. Bize kim ulaştıysa sendikasını sormadık dinledik, yardımcı olduk, oluyoruz. Her arayana cevap verdik döndük.

Kırılan arkadaşlarımıza bir çaya davet eder, çiçekler için teşekkürlerimi iletir, herkese hayırlı cumalar dilerim.”

Talat Yavuz / X

ben de tarih öğretmenliğine geçecektim ama açmadılar daha alan değişikliğini

Bence yapılır.Neden yapılmayacağını neden sistem değişikliğine gidileceğini açıkla kardeşim o zaman?Bu sendikalar ne işe yarıyorsa her işini öğretmen kendisi halletmek zorunda kalıyor.

2014'de 2. Üniversiteden mezun oldum. 2018 Aralık ayına kadar diplomaya dayalı alan değişikliğini açmadılar. 2018 Aralık ayında açılınca alan değişikliği yapabildim .
Yeni alanım Matematikten çok memnunum. Daha yorucu tabi.
Son yıllarda alan değişikliğini takip etmedim.

Alan değişikliği yapınca bulunduğumuz ilde o alanda boşluk yoksa nasıl bir durumla karşı karşıya kalıyoruz?
Örneğin Şartları sağladığım için Elektronik Öğretmenliğine geçiş yaptım ama il içinde hiçbir meslek lisesinde boş kadro görünmüyor. Herhangi birine norm fazlası olarak yine de gönderirler mi yoksa başka il ya da ilçeye zorlar mı? Ben bulunduğum il merkezinde kalmak istiyorum diyelim ki. Bu durumda bu mümkün mü?

Alan değişikliği yapınca bulunduğumuz ilde o alanda boşluk yoksa nasıl bir durumla karşı karşıya kalıyoruz?
Örneğin Şartları sağladığım için Elektronik Öğretmenliğine geçiş yaptım ama il içinde hiçbir meslek lisesinde boş kadro görünmüyor. Herhangi birine norm fazlası olarak yine de gönderirler mi yoksa başka il ya da ilçeye zorlar mı? Ben bulunduğum il merkezinde kalmak istiyorum diyelim ki. Bu durumda bu mümkün mü?

Geçmek istendiğiniz branşta hiç kontenjan verilmediyse alan değişikliği yapamayorsunuz.

Son düzenleme:
hocam ingilizce bölüm mü öğretmenlik mi okudunuz? Ortak derslerinizi saydılar mı ? Bir de hangi üniversite diye sorsam?
Hocam benim Kocaeli üniversitesi (İngilizce öğretmenliği) ortak dersleri saydılar ama stajları saymadılar maalesef. Birinci öğretimdi. 7+1 senede bitirdim çok zor oldu. Pandemi ve Deprem sebebiyle uzaktana geçince ders devamını onlarla yaptım. Devamsızlıktan kalıyordum hep. Stajı yüz yüzeydi boş günümde gittim.

Geri