aynen geçiyorsan bari ingilizce beden filan geçmdemirel' Alıntı:Hocam tasarımcılar bt olmak istiyor sizde tasarımcı :roll:
iambilisimci' Alıntı:Ben de Bilişim mezunu tek tascıyım bilişime geçmek istiyorum ama kararsızım.Seçmeli bilişim dersini bana verdiler ilk defa bu sene.Öğrenciler bilgisayarı görünce kendinden geçiyor.Bilgisayarı takip ederek bir şey anlatmaya çalışıyorsunuz ama odaklanmakta çok zorlanıyorlar.Bilgisayar kurcalarken ders dinleyemiyorlar adeta.Ve yüzleri bilgisayar dönük olduğu için öğrencilerle göz teması kuramıyorsunuz.Göz teması kuramadığınız için de derste çok konuşuyorlar ve herkes ayrı telden çalıyor.Kısacası siz nasıl bilişim sınıfında öğrencilerle iletişimde oluyorsunuz merak ediyorum?
eskisehir_bilisim' Alıntı:arkadaşlar herkes istediği alana nasıl geçecek iyiymiş bende matematik alayım
ozlem22' Alıntı:iambilisimci' Alıntı:Ben de Bilişim mezunu tek tascıyım bilişime geçmek istiyorum ama kararsızım.Seçmeli bilişim dersini bana verdiler ilk defa bu sene.Öğrenciler bilgisayarı görünce kendinden geçiyor.Bilgisayarı takip ederek bir şey anlatmaya çalışıyorsunuz ama odaklanmakta çok zorlanıyorlar.Bilgisayar kurcalarken ders dinleyemiyorlar adeta.Ve yüzleri bilgisayar dönük olduğu için öğrencilerle göz teması kuramıyorsunuz.Göz teması kuramadığınız için de derste çok konuşuyorlar ve herkes ayrı telden çalıyor.Kısacası siz nasıl bilişim sınıfında öğrencilerle iletişimde oluyorsunuz merak ediyorum?
o şekilde ders işlemek zor olur, ben öyle bir yöntemi tercih etmiyorum. Artık alıştılar geldiklerinde bilgisayarların kapalı olduğuna, açmaya bile teşebbüs etmiyorlar. Konuyu işledikten sonra yapacakları uygulamayı açıyorum, neyin nerden yapılacağını gösteriyorum. Bilgisayarları açıyorum ve onlar kendileri yapmaya başlıyorlar.
Yani siz önce öğrencilere size dönük şekilde teorik anlatıyorsunuz ardından uygulama yaptırıyorsunuz sanırım öyle mi?Ama her zaman teorik anlatacak bişey olmuyor ki.Mesela konu excelse hep göstererk yaptırmak gerekiyor.ozlem22' Alıntı:iambilisimci' Alıntı:Ben de Bilişim mezunu tek tascıyım bilişime geçmek istiyorum ama kararsızım.Seçmeli bilişim dersini bana verdiler ilk defa bu sene.Öğrenciler bilgisayarı görünce kendinden geçiyor.Bilgisayarı takip ederek bir şey anlatmaya çalışıyorsunuz ama odaklanmakta çok zorlanıyorlar.Bilgisayar kurcalarken ders dinleyemiyorlar adeta.Ve yüzleri bilgisayar dönük olduğu için öğrencilerle göz teması kuramıyorsunuz.Göz teması kuramadığınız için de derste çok konuşuyorlar ve herkes ayrı telden çalıyor.Kısacası siz nasıl bilişim sınıfında öğrencilerle iletişimde oluyorsunuz merak ediyorum?
o şekilde ders işlemek zor olur, ben öyle bir yöntemi tercih etmiyorum. Artık alıştılar geldiklerinde bilgisayarların kapalı olduğuna, açmaya bile teşebbüs etmiyorlar. Konuyu işledikten sonra yapacakları uygulamayı açıyorum, neyin nerden yapılacağını gösteriyorum. Bilgisayarları açıyorum ve onlar kendileri yapmaya başlıyorlar.
H_M' Alıntı:ozlem22' Alıntı:iambilisimci' Alıntı:Ben de Bilişim mezunu tek tascıyım bilişime geçmek istiyorum ama kararsızım.Seçmeli bilişim dersini bana verdiler ilk defa bu sene.Öğrenciler bilgisayarı görünce kendinden geçiyor.Bilgisayarı takip ederek bir şey anlatmaya çalışıyorsunuz ama odaklanmakta çok zorlanıyorlar.Bilgisayar kurcalarken ders dinleyemiyorlar adeta.Ve yüzleri bilgisayar dönük olduğu için öğrencilerle göz teması kuramıyorsunuz.Göz teması kuramadığınız için de derste çok konuşuyorlar ve herkes ayrı telden çalıyor.Kısacası siz nasıl bilişim sınıfında öğrencilerle iletişimde oluyorsunuz merak ediyorum?
Aynen hocam bu bizim elimizde. Biz kararlı olduğumuz sürece çocuklarda sıkıntı olmuyor. Tabi oyun oynama istekleri her daim var..