Alan ortak dersleri hakkında bir soru

Kodla Büyü

posteki

Aktif Üye
Meslek lisesinde çalışan öğretmen arkadaşlarımın yardımına ihtiyacım var. Esasında ders seçimlerini gayet doğru yaptığımı düşünüyordum ama kafam karıştı.
Anadolu meslek programı uygulayan özel eğitim meslek lisesinde çalışıyorum. Web programcılığı dalında öğrencilerimiz.
11. sınıf ders programımız su şekilde
haftada
2 saat veritabanı organizasyonu
6 saat Grafik ve animasyon
10 saat Web tasarımı ve programlama

sorum şu;
Megep öğretim programları bölümündeki ders bilgi formlarına baktığımda alan ortak DBF altında 11 ve 12. sınıfta okutulması gereken Açık kaynak işletim sistemi ve mesleki yabancı dil dersleri var. bunlar 11.sınıfta seçtiğim dersler arasında yok. Alan ortak derslerini okutmak zorunda değil miyiz?

Hangi şehir hocam?

İşitme engellilerde isen yabancı dil yok zaten. Normal meslek liselerinde 10.sınıftaki normal yabancı dil dersine alandan başka bir ders seçiliyor özel eğitim işitme engellilerde bunun dışında dediğiniz dersler mecburi alınması gereken dersler değil. İsterseniz seçmeli dersler içinde bu dersleride verebilirsiniz.

11. sınıflarda;
12 saat web programlama
6 saat grafik animasyon

dersleri işliyoruz.

zorunda değilsiniz hocam. zaten yeterli ders saati yok ordaki tüm dersleri okutmak için.

Rize mevzuat hocam ve isitme engellilerdeyim, veritabani biraz zorlama olmus sanki cocuklari dusununce. Onumuzdeki sene secmeyiz o zaman. Yabanci dil derslerinden muaflar dediginiz gibi. Bilisim-tef hocam tesekkur ederim cevaplariniz icin.

Geri