Alan Sefleri Seminer Donemi seflik alirmi

Kodla Büyü

ugur29

Üye
Arkadaslar ben lablar calisiyor ama sefin dersi olmasada seminer doneminde seflik ucretini aldigini biliyorum. Ama mudur yardimcisi benimle iddalasiyor. Alan varmi yada bilgisi olan.

Fakat hocam lablar calisti kursu olan usta ogretici devam etti bozulan.makinalarla ilgilendin. Neresi mantiken olmaz.

O şeflik ücreti değil planlama bakım onarım görevi için verilen ücrettir. Önce yaptığınız işin adını öğrenin sonra ücretinin peşinde koşun.

kursad' Alıntı:
O şeflik ücreti değil planlama bakım onarım görevi için verilen ücrettir. Önce yaptığınız işin adını öğrenin sonra ücretinin peşinde koşun.

Sayin hocam sizdr bilmiyorsaniz ogrenin halk egitimlerdede alan sefliyi vardir. Planlama ucreti ayri. Alan sefi haftada 10 saat alir. Hitap sekliniz hic hos degil ayipyir. 3 lab var ramazan ramazan makinalara kosturuyorum sende gelmissin yok ucretin pesine kosuyorsun diyorsun. Le havle

kursad' Alıntı:

Hocam arkadaşımız birşey sormuş bu şekilde hitap etmeniz hiç hoş değil...

Ugur29 hocam bende meslek lisesinde şefim olur ile çalıştığınızdan ücret alamıyorz

sizin orada bulunmanız hata hocam...

vermeyeceklerse onceden söyleyeceklerdi niye milleti çalıştırıyon......tövbe tövbe ramazan ramazan....

Halk eğitimlerde alan şefliği yok atölye şefliğini bile bazı yerler veriyor bazı yerler vermiyor

Herkese tesekkurler arkadaslar sonuca ulastim. Hemlerde 1 den fazla lab varsa alan sefligi var b3n alan sefiyim. Birde seminer doneminde lablar calisiyorsa seflik ucretini alabiliyorsun. Hocam seflik kadro seklinde gorevlendirme 6 ay dan 6 aya. Yeni yonetmelikte 4 senedir gorevi. 4 senenin bitiminde mudur bir teklifte bulunmazsa bir 4 sene daha uzar. 8 senenin sonunda sartlari tasiyan diyer kisiye verilir. Herkese iyi ramazanlar cok sagolun.

ugur29' Alıntı:
kursad' Alıntı:

Sayin hocam sizdr bilmiyorsaniz ogrenin halk egitimlerdede alan sefliyi vardir. Planlama ucreti ayri. Alan sefi haftada 10 saat alir. Hitap sekliniz hic hos degil ayipyir. 3 lab var ramazan ramazan makinalara kosturuyorum sende gelmissin yok ucretin pesine kosuyorsun diyorsun. Le havle

hitabı yanlış olmuş.. yakışmamış.. ancak söylediği doğru. adı planlama ve bakım onarım diye geçer yani şeflik ücreti dediğiniz şey budur resmiyette adı.

şeflik ekdersi: planlama ve bakım onarım
10 a 1 ek ders : hazırlık ve planlama

yönetmelikte şöyle:

Ek ders görevi
MADDE 6-

(4) Birinci fıkranın (c) bendinde belirtilen atölye ve laboratuvar öğretmenlerinden kendilerine bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilenlerin, görev yaptıkları eğitim kurumunun bölüm, atölye ve laboratuvarlarındaki çalışmaların planlanması, tezgah, makine, araç ve gerecin sağlanması, bakımı, onarımı ve öğretime hazır halde bulundurulması amacıyla yaptıkları çalışmaların bölüm şefleri için haftada 10, atölye ve laboratuvar şefleri için ise haftada 6 saati ek ders görevi sayılır. Bu dersler ders dağıtım çizelgesinde “Planlama ve Bakım-Onarım Görevi” adıyla gösterilir ve haftada azamî okutabilecekleri ek ders saatleri içinde verilir.

Hazırlık ve planlama görevi
MADDE 11- (1)
Bu Kararın 10 uncu maddesinde sayılanlar hariç, müdür yetkili öğretmenler dâhil, her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli öğretmenlere, haftada 3 saati geçmemek üzere Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda aylık ve ücret karşılığı fiilen okuttukları her 10 saat ders için 1 saat daha hazırlık ve planlama görevi karşılığında ayrıca ek ders ücreti ödenir.

Sonuç olarak bölümde eğitim olduğu sürece ödenmesi gerekir bence. Ancak bunu yazın vb. zamanlarda alan öğretmen hiç duymadım. Ancak siz eğitim öğretimin devam ettiğini planlama ve bakım onarım ek ders ücretini talep ettiğinizi belirten bir dilekçe verin. uygulaması olmadığı için kabul etmezler.

Haklı olarak derim ki; dilimizi adam gibi kullanın, öğretmen olduğunuzu, öğrenciler üzerinde etkiniz olduğunu, yaptığınız yanlışların tüm öğretmen camiasına mal edilebildiğini unutmayın. Şefliği yerine şefliyi yazmayın mesela, arada sırada bir kitap okuyun ya da en azından bir gazeteden bir makale okuyun ki yazmayı öğrenesiniz öğrencileriniz dahi sizin gibi olmasınlar. Öğrencilerinize güzel Türkçemizi kullanma konusunda iyi örnek olun yanlışlarını uyararak düzeltin ki yanlış kullanımlar dilimize yerleşmesin. Gelecek nesillerimiz dilimize sahip çıksınlar.
Bir de aldığımız parayı neyin karşılığı olarak aldığımızı bilelim.

kursad' Alıntı:
Haklı olarak derim ki; dilimizi adam gibi kullanın, öğretmen olduğunuzu, öğrenciler üzerinde etkiniz olduğunu, yaptığınız yanlışların tüm öğretmen camiasına mal edilebildiğini unutmayın. Şefliği yerine şefliyi yazmayın mesela, arada sırada bir kitap okuyun ya da en azından bir gazeteden bir makale okuyun ki yazmayı öğrenesiniz öğrencileriniz dahi sizin gibi olmasınlar. Öğrencilerinize güzel Türkçemizi kullanma konusunda iyi örnek olun yanlışlarını uyararak düzeltin ki yanlış kullanımlar dilimize yerleşmesin. Gelecek nesillerimiz dilimize sahip çıksınlar.
Bir de aldığımız parayı neyin karşılığı olarak aldığımızı bilelim.
Siz bunlarin hepsini bilseniz neye yarar karşınızdakine hitap etmeyi bilmedikten sonra. Kusura bakma hocam diyerek bir ozur dileyemedikten sonra bu durum sizin bildiyinizin yanildiginiza yetmediyini gosterir. Not cep telefonundan yazdigim icin yazdiklarima dikkat etmedim.

Geri