Alese giren arkadaşlar yüksek lisans yapıyorlar mı?

Kodla Büyü

Dijital_Dünya

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bu mayıs döneminde alese girecem inş. yüksek puan alabilirsek yüksek lisans yapma konusunda şans bulabilirmiyiz ayrıca sınava giripte bilişim alanında yüksek lisans yapan arkadaşlar varmı. bu konuda tavsiyeleriniz var mıdır. Ayrıca ÜDS den en az kaç almak gerekiyor. Tşkler

Anadolu Ün. Bilgisayar Müh. Anabilim dalı altındaki Bilişim programı Tezli yüksek lisans mezunuyum. 1 kademe ilerlemesinden başka bir işe yaramadı. Başka ilden 1 yıl gittiğim için harcadığım para ve zaman da yanıma kâr kaldı ! İngilizce barajı genelde 50 oluyor ama en iyisi üniversitenin koşullarına bakmak çünkü üniversitesine göre değişebiliyor. Ales puanına gelince mülakatta biz bu öğrenciyi alalım derseler alırlar ales in yüksek olması değil onların seni gözlerine kestirmeleri yetiyor. Ancak Anadolu üni. gibi birkaç üniversitede mülakat yok o zaman ales çok önemli oluyor tabi. Sana tavsiyem gerçekten yüksek lisans yapmak istiyorsan bu işe gir sırf yapmış olmak için çekilecek iş değil.

ben böte de yaptım. yüksek lisans benim ömrü hayatımdan çok daha güzel geçirebileceğim 4 yıla mal oldu. arkadaşlar her gününü ayrı bir sosyal aktivite ile geçirirken biz gece yarılarına ödev yapmakla çeviri yapmakla uğraştık sonunda ne oldu diye sorarsanız anadolu lisesi sınavında 10 ek puan alıyorum derim.
yüksek lisans her üniversitede farklı olsada bnm üniversitemde gerçekten çok zorlandık. eğtim bilimleriyle ortak bir çok ders aldık ama sonunda biz işe yaramaz bir bölümde yüksek lisans yapmış olduk işse yaramaz diyorum çünkü artık mezunları iş bulamayan bir bölüm. şimdiki aklım olsa bu yola girmeyi tekrar tekrar düşünürüm çünkü yüksek lisans hem manevi hem maddi bir çok şey götürüyor. yüksek lisans özellikle meb de çalışıyorsanız zor, evliyseniz ve çocuğunuz avrsa çok daha zor. ama yüksek lisansta kurduğum arkadaşlıklar yanıma kar kaldı.hala toplanıp beraber çok güzel vakit geçiriyoruz:)

Geri