Ali express alışveriş lütfen yardım

Kodla Büyü

gsultra

Aktif Üye
Aşağıda detayları verilen gönderinize konu eşyanın kozmetik olduğu tespit edilmiş olup kozmetik cinsi eşyanın basitleştirilmiş gümrük beyannamesi kapsamında beyan edilebilmesi mümkün bulunmamaktadır. Bahse konu eşyayı normal usulde serbest dolaşıma giriş rejimi çerçevesinde ithal edebilir, gümrüğe terk edebilir veya mahrecine iade edebilirsiniz. Talebinizi tr_clearance@fedex.com e-posta adresine iletebilirsiniz. Hocalarım aliexpressten gözlük siparişi verdim ve böyle bir mesaj aldım ne demek isteniyor yardımcı olur musunuz?

Özetle diyor ki senin aldığın ürün kozmetik ürünü(gözlüğü nasıl öyle anladılarsa) gümrüğe takılmış gümrük müşavirine para verip ekstra vergi ödeyip alabilirsin, aldığın yere iade talebinde bulunup oraya yönlendirebilirsin veya lanet olsun sizin yapacağınız işi .... diyip gümrüğe terk edersin gümrük muhafaza memurlarının afilli gözlüğü olur sayende

Benim arabam için aldığım led lamba takıldı gümrüğe git yada müşavir tut diye bildirim geldi iade dedim geri iade tutarı 0 yazıyor bıraktım öylece

Gümrük olayı iyice zıvanadan çıkmış hocam. Fırçasız motor aldık iki tane iki ayrı firmadan. Biri için gümrük şirketinden aradılar, drone ürünüymüş gümrükten geçmezmiş. Dedim bir motorla nasıl drone yapayım, fırçasız motor bu bir sürü yerde kullanılıyor ama anlatamadım. Aynı ürünün öbürü sorunsuz geldi. Gelmeyen için iade talebi oluşturdum nryse ki parayı iade ettiler. Nasıl işse aynı ürünlerden biri yasaklı diğeri değil.

Aliexpressten bişey almayın ya. Bana gönderdiği ürünün açıklaması eksik itiraz oluştuturuyorum satıcı haklı diye cevap veriyo. Zaten trendyoldan anlamak lazımdı. Daha da çöp almam ordan

Aliexpress ten ziyade sanki bizim gumruk işlemleri sırasındaki keyfiyetten yurt disi firmaları da bıkmış gibi. Gumruk işlemlerinde bir standart bir usul yok. Aynı iki üründen biri geçerken biri takılabiliyor birine 2 lira vergi çıkarken diğerine 5 lira çıkabiliyor ürünlere farklı anlamlar atfedilerek farklı muameleler yapılabiliyor. Özetle devletimiz yurt dışından alışveriş yapılmasını istemiyor.

Bu gümrük işinin suyu iyice kaynadı. Bir yerde patlayacak, iyice saçmalayama başladılar. Vergisiyle dahi birşey alamıyorsun. Türkiyede üretimi olmayan bir ürünü ben yurt dışından almayacaksam nereden alacağım.

BBNET
Geri