Aliexpress güvenli midir?

Kodla Büyü
Aliexpress.com'dan bir mouse satın aldım.Satın almanın ilk işleminde hata verdi fakat sonra kartda kalan paraya bakınca içindeki para kesilmiş Aliexpress.com tarafından.Şimdi de mouse Sevkiyat bekliyor. Sizce bir sorun olur mu ya da iptal etsem paramı geri alabilir miyim?

Gelir hocam merak etme, geri iade süreci daha sıkıntılı bir süreç o nedenle sabırla bekle

Re: Ynt: Aliexpress güvenli midir?

Çok fazla güvenli, Müşteri koruması oldukça sıkı ve nadirende olsa ulaşmayan kargonun tüm ürün bedeli iade ediliyor.Dispute sistemi sizi korur.Paranızı alırsınız.% 97 ve yukarı güvenli satıcıdan ve sattığı ürün 5000 den yukarı olan satıcıdan şaşmayın.Yıldızlı ve önerilen dürüst satıcıları tercih edin.
Tek sorun, kargonun yavaş çalışması. Üç ay sonra kargom gelmişti, ama önemli değil.Ortalama 5-6 haftada genel olarak ürün elinize ulaşır.Dediğim gibi, bazen 3 hafta-3ay da olabiliyor.Yurtiçinde bayram,,,, Yurtdışında çinde bayram aksaklıkları olabiliyor. Kargonuzu 3 hafta sonra çin postasından takip edin, Türk ptt den gelmesine yakın, mutlaka adreste bulunun. Bir kerede, Kargo bedeli hariç 75 euro yu geçmeyin.Yasaklı mamül, (şarjlı Pil, ayakkabı gibi) yada gümrüğe tabi ürünlerden (vergiyi ödemeye ve ürünü almaya çok uğraşırsınız) uzak durun.
Gümrük mevzuatı bilgisi ve satıcılarla haberleşmek için iyi ingilizce öneririm.
Birde;
Dolar 2tl iken nerdeydiniz? Türk siteleri % 10 civarı daha pahalı ama 3 günde elinizde.

COBOL' Alıntı:
Çok fazla güvenli, Müşteri koruması oldukça sıkı ve nadirende olsa ulaşmayan kargonun tüm ürün bedeli iade ediliyor.Dispute sistemi sizi korur.Paranızı alırsınız.% 97 ve yukarı güvenli satıcıdan ve sattığı ürün 5000 den yukarı olan satıcıdan şaşmayın.Yıldızlı ve önerilen dürüst satıcıları tercih edin.
Tek sorun, kargonun yavaş çalışması. Üç ay sonra kargom gelmişti, ama önemli değil.Ortalama 5-6 haftada genel olarak ürün elinize ulaşır.Dediğim gibi, bazen 3 hafta-3ay da olabiliyor.Yurtiçinde bayram,,,, Yurtdışında çinde bayram aksaklıkları olabiliyor. Kargonuzu 3 hafta sonra çin postasından takip edin, Türk ptt den gelmesine yakın, mutlaka adreste bulunun. Bir kerede, Kargo bedeli hariç 75 euro yu geçmeyin.Yasaklı mamül, (şarjlı Pil, ayakkabı gibi) yada gümrüğe tabi ürünlerden (vergiyi ödemeye ve ürünü almaya çok uğraşırsınız) uzak durun.
Gümrük mevzuatı bilgisi ve satıcılarla haberleşmek için iyi ingilizce öneririm.
Birde;
Dolar 2tl iken nerdeydiniz? Türk siteleri % 10 civarı daha pahalı ama 3 günde elinizde.

Çin postasından nasıl takip edebilirim ? Ya 10 liralık mouse aldım pişman oldum ayağımın dibinde bilgisayarcılar var akşam akşam üşendim dedim oradan alayım.

Bir hafta sonra, Siparişinin yanında Kargo no vardır. Numarayı kopyalarsın.
Kargo linkine (ücretsiz kargo ise çin postası)tıkla ve kargo numarandan bakarsın
3 hafta civarı Türkiye postasına teslim edilir ve yeni kargo numaran ile Ptt kargo linkinden takip et
Kargon, Bulunduğun il postasına geldiğinde ise o hafta evden ayrılma.

Kafanı yorma kargo geç ama mutlaka gelir.Evde otur zili bekle.

Kargo en az bir ay sonra gelir unutma

MasterÖğrenci' Alıntı:
Aliexpress.com'dan bir mouse satın aldım.Satın almanın ilk işleminde hata verdi fakat sonra kartda kalan paraya bakınca içindeki para kesilmiş Aliexpress.com tarafından.Şimdi de mouse Sevkiyat bekliyor. Sizce bir sorun olur mu ya da iptal etsem paramı geri alabilir miyim?
Yazdıklarınızdan anlaşıldığı üzere bu işlerde pek tecrübeli değilsiniz.
Öncelikle aliexpress i türk sitesi olarak algıladıysanız bu doğru değil. Aliexpress.com, toptan satış yapan dünyanın en büyük alış-veriş sitesi olan alibaba.com un parekende kolu.
200 ülkeden 300 milyon kayıtlı kullanıcısı var. Yıllık cirosu 300 milyar dolar. Varın siz düşünün büyüklüğünü. Verdiğiniz siparişin birkaç günde geleceğini düşünmeyin. 1-2 ay içinde gelecektir. Siparişinizi chinaposttan ve ptt yurt dışı kargodan takip edin. Ptt evde bulmazsa geriye gönderiyor. O zaman işte yandınız. 1-2 ayda Çin e geri döner. Sonra bir daha gönderirlerse 10 TL için 6 ay beklersiniz. 10 TL ve Türkiye de aynı ya da daha ucuza bulunabilecek ürünler için değmez Çinden sipariş vermek.

Birde ebay alışveriş sitesi, kredi kartına bağlı paypal hesabı ile.
Aliexpress de direkt kredi kartı numarası ile işlem yapar.
ÖNEMLİ HATIRLATMA;Bilgisayarınızda ihtimalen bulunması olası bilgi hırsızı istenmeyen programların, kredi kartı bilgilerinizi ve güvenlik id nizi ele geçirilmesi olasılığını karşın, "her türlü internet alışverişinizde, sanal kredi kartı" kullanınız.

PayPal nakit kart ile alışveriş yaptım zaten alışverişimi ama arkadaşın dediği gibi Türk sitesi sandım Ali ismi var diye :) neyse olan oldu artık beklemek düşer bu da bana ders oldu .

Geri